Last news in Fakti

16 Юли, 2018 15:54 5 060 7

Живот на Марс - доказателствата унищожени

  • марс-
  • червената планета-
  • наса
Живот на Марс - доказателствата унищожени - 1
Снимка: Shutterstock

НАСА увери, че космическите апарати "Викинг 1" и "Викинг 2", които стигнали до марсианската повърхност още през 1976 г., "изгорили" образци от почвата в химичния анализатор, съобщава Life.

Именно поради тази причина събирането на образци от почвата в района на кацането не дало никакви резултати и двата космически апарата "напразно" кацнали на Марс. В пробите от грунта не било открито нищо.

Изследователи от центъра за космически полети "Годард" смятат, че всички образци от почвата са били прегрети в рентгенофлуоресцентния спектрометър и затова молекулярният състав на почвата преди 40 години се сторил "абсолютно мъртъв" на учените.

Повторният анализ на данните за наличие на органични съединения показал, че марсианската почва съдържа химични елементи, които е възможно да се формират единствено при определени условия, а това теоретично доказва съществуването на прости форми на живот на повърхността на Червената планета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    7 1 Отговор
    Ала-бала-ница...
    Можело, доказвало... теоретично...
    Фактите, следите, може да се тълкуват по няколко начина!!!
  • 2 жттхоъхп

    3 1 Отговор
    Напротив нищо не означава, въпросните елементи изобщо не е задължително да са от наличието преди милиони години на живот на Марс. То и няма как да е имало живот, тъй като Марс е сух от 4 милиарда години. Преди това и да е имало някаква океани, ако изобщо е имало тъй като ако е имало как са изчезнали, учените казват че се били изпарили?!?! Преди 4 милиарда години младото ни слънце е излъчвало с 20% по-малко топлина вероятно тогава температурите на Марс са били -200 градуса, как са се изпарили тия океани при тези температури, защо на луната Европа примерно не са се изпарили? И при тези идеални температури от минус 200 градуси как се е развил живот е съвсем друга тема. Няма нито едно доказателство някога на Марс да е съществувал живот, нито едно а марсоходи се разхождат от години и нищо не са открили.
  • 3 и ако има

    4 1 Отговор
    тези, които ще ходят на Марс 2035, ще пукнат, защото нашата имунна система няма да разпознае марсиянските едноклетъчни.
  • 4 Ганчо

    1 3 Отговор
    Човек е създаден на Земята, за Земята и при условията които са на Земята. Няма мърдане оттук.
  • 5 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    Язък....да няма нищо за трепане.....
  • 6 Okoto na Jupiter

    16 1 Отговор
    Абе ние да гледаме да не превърнем Земята в Марс, че като гледам колко едноклетъчни ръководители на държави има тук...
  • 7 Насинцито

    3 0 Отговор
    Хареса ми коментара на юпитер