16 Юли, 2018 19:10 4 141 14

Дамаск в настъпление, бунтовниците са до стената

  • сирия-
  • русия-
  • война-
  • башар асад-
  • дараа

Сили на сирийския режим напредват срещу отрядите на опозицията на юг 

Дамаск в настъпление, бунтовниците са до стената - 1
Снимки: БТА/АР

Силите на режима в Сирия, подкрепяни от Русия, напреднаха срещу бунтовниците в южната част на страната, завземайки няколко селища, предаде AFP, като се позова на мониторингова организация и на държавните медии.

На 19 юни правителствените сили предприеха настъпление в южната провинция Дараа, принуждавайки бунтовниците да приемат три седмици по-късно споразумение за помирение под егидата на Москва, което повече напомня капитулация. Няколко отделни групи обаче отказаха и режимът пристъпи към силови действия, за да си върне контролираните от тях райони.

Силите на Дамаск са си върнали над 80 процента от територията на провинция Дараа и сега се фокусират върху съседната провинция Кунейтра, която граничи с Голанските възвишения, голямата част от които са анексирани от Израел.

В Западна Дараа силите на режима са завзели селищата Хар, Самлин, Тиха и Зимрин, каза директорът на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман.

Дамаск в настъпление, бунтовниците са до стената

Освен Тиха, която е била превзета със сила, останалите три места са били отстъпени от бунтовниците по силата на споразумението, което предвижда бойците да изоставят тежката и средната артилерия и да върнат държавните институции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    62 3 Отговор
    пред Москва всичко застава на колене!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССРБарета

    65 3 Отговор
    Докато Путин си прави световното РУСКАТА АРМИЯ разписва капитулации на англоамерикански платени главорези от ми5 и цру същите който успяха в ИРАК, Либия, Югославия и много други места където Русия не се намеси!
    Бог да пази РУСИЯ и Путин!

    Коментиран от #5, #12

  • 4 goni

    6 18 Отговор
    Разгледайте внимателно снимката! Тия хора не са араби! Скоро там мир няма да има! Справка Турция!
  • 5 Барчо

    35 3 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    От твоите уста в божите уши!!! Дано Русия се запази във времето каквато е сега, защото краварите са впрегнали цял свят да я унищожи. За голямо съжаление руснаците не съзнават че не могат да са самодостатъчни в политическо отношение и това може да стане основна причина за началото на техния край като регулираща сила на международните отношения. Непрекъснато сами си насаждат че съюзници не и трябва, а само "бизнес партньори". За мен това е абсолютна грешка. Също е голяма грешка непукизма и за медийната война срещу тях. Все я карат с кадифената ръкавица, а трябва да са много по-остри в ответните действия.

    Коментиран от #10

  • 6 vvvvv

    33 0 Отговор
    Горките сирийци. Дано след днеска да изгонят всички чалми и да влезне правителството. Американците със сигурност вече са се предали за този район.
  • 7 тъжно соросче

    29 0 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 8 Borislav Popov

    35 1 Отговор
    Русия бръкна с боксова ръкавица отзад на една коалиция от 67 държави / по последно преброяване / ! И цялата коалиция аут ! Кой тогава е господарят на света ?
  • 9 Въпросчо

    4 24 Отговор
    ГоУемо лизане и мазане падна от руските подлоги. Не ви ли излезнаха пришки на езиците?

    Коментиран от #11, #14

  • 10 СССРБарета

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Руснаците знаят какво правят бъди спокоен! Не им трябват съюзници много правилно трябват им бизнес партъори! Полша, Украйна, Румъния, България и много други бяхме съюзници но се превърнахме в хрантутници смятайки, че Русия ни е длъжна да ни дава всичко на готово! Не Комунизма е толкова добър колкото ни е било добре на топлпо под закрила на великата сила СССР!
    Сега сме съюзници в ЕС и НАТО само гледай зараждащите се дрязги и до какво ще доведат в близко бъдеще! Няма вечна ЛЮБОВ има вечни ИНТЕРЕСИ!
  • 11 Реалист1

    21 1 Отговор

    До коментар #9 от "Въпросчо":

    Американски миндил! Кайво си видял от тях, само затъваме в кравешки л@йна все повече

    Коментиран от #13

  • 12 Бах

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Дай Боже!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.