Last news in Fakti

16 Юли, 2018 20:00 3 924 26

Путин: Преговорите с Тръмп бяха успешни (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • хелзинки

Тръмп отговори, че няма причини да вярва, че Русия се е месила в изборите в САЩ

Путин: Преговорите с Тръмп бяха успешни (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин заяви, че преговорите му в Хелзинки с американския му колега Доналд Тръмп са били успешни и полезни, предаде AP.

"Преговорите преминаха в откровена и делова обстановка. Смятам ги за много успешни и много полезни", заяви Путин на пресконференция след преговорите.

Путин заяви, че Студената война е приключила и че САЩ и Русия трябва да решават проблемите заедно, предаде ТАСС.

"За всички е очевидно, че двустранните отношения преживяват сложен период, обаче тези трудности и тази напрегната обстановка нямат обективни причини. Студената война отдавна приключи, епохата на остро идеологическо противопоставяне на двете страни остана далеч в миналото, обстановката в света кардинално се промени", заяви руският президент.

Путин: Преговорите с Тръмп бяха успешни (СНИМКИ)

"Днес и Русия, и САЩ се сблъскват със съвършено различни предизвикателства - опасно дебалансиране на механизмите на международната сигурност и стабилност, регионалните кризи, разпространяването на терористичната заплаха и трансграничната престъпност, нарастването на проблемите в световната икономика, екологични и други рискове. Справянето с всички тези проблеми е възможно само с обединени усилия", заяви Путин.

"Надявам се да стигнем до такова разбиране и с американските партньори", добави руският президент.

"Днешните преговори отразиха съвместното ни с президента Тръмп желание да поправим негативната ситуация в двустранните отношения, да набележим първите стъпки по оздравяването им, възстановяване на приемливо равнище на доверие и връщане към сътрудничеството от предишното ниво по всички въпроси от взаимен интерес", каза Путин.

Руската държава не се е месила в американските изборни процеси и е готова да работи в съвместни групи по киберсигурност, заяви Путин.

Путин: Преговорите с Тръмп бяха успешни (СНИМКИ)

"Президентът Тръмп за пореден път повдигна темата за така наречената руска намеса в изборните процеси в САЩ. Наложи ми се да повторя това, което вече съм казвал нееднократно, включително в лични срещи с президента - че руската държава никога не се е месила и не възнамерява да се меси в американските вътрешни дела, включително в изборния процес", заяви Путин.

Руският президент каза, че "като цяло е доволен" от днешните преговори в Хелзинки.

"Като цяло сме доволни от първата ни пълномащабна среща. Добре си поговорихме с президента Тръмп и се надявам, че по-добре се разбираме, за което съм му благодарен. Разбира се, остават множество проблеми и не можахме да премахнем всички залежали проблеми, това беше невъзможно, но смятам, че направихме първата важна крачка в тази насока", заяви Путин.

Руският президент благодари на Финландия за успешно постигнатата работна атмосфера на срещата на върха. "Благодаря на държавното ръководство на Финландия, на финландския народ, на жителите на Хелзинки за направеното. Знаем, че причинихме много неудобства на жителите на Хелзинки и поднасяме извинения за това", каза Путин.

Смятам руския президент Владимир Путин за съперник, но в добрия смисъл на думата, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на съвместна пресконференция с руския си колега след преговорите им в Хелзинки.

"Нарекох го съперник, съперник в добрия смисъл на думата. И смятам, че думата "съперник" в случая е комплимент", каза Тръмп.

Отношенията между Вашингтон и Москва никога не са били по-лоши от сега, но положението се промени след американско-руската среща на върха в Хелзинки, добави той.

"Дори във времето на напрежение през Студената война, когато светът беше съвсем различен от сегашния, САЩ и Русия бяха в състояние да поддържат траен диалог. Но отношенията ни никога не са били по-лоши, отколкото сега. Все пак това се промени преди около четири часа, убеден съм в това", каза Тръмп.

Путин: Преговорите с Тръмп бяха успешни (СНИМКИ)

Той изрази увереност, че Русия ще сътрудничи на САЩ в усилията по денуклеаризация на Северна Корея и че с Путин са се договорили да продължат започнатите обсъждания.

"В интерес на страните ни е да продължим тези дискусии и се договорихме да го правим. Уверен съм, че в бъдеще ще се срещаме често и разчитам, че ще можем да решим всички проблеми, които обсъдихме днес", каза Тръмп.

"Дипломацията и съвместната работа са за предпочитане пред конфликтите и враждебното отношение, продуктивният диалог е добър не само за САЩ и за Русия, но е добър и за целия свят", отбеляза президентът на САЩ. Той нарече диалога си с Путин в Хелзинки "прям, открит и дълбоко продуктивен".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амер

    33 12 Отговор
    Бесен язовец, къде си, трябва да заработваш центовете, хайде, ти си!

    Коментиран от #11

  • 2 гост

    24 23 Отговор
    До вчера плю по русия пред Евролидерите, а сега ближе на Путин задника. Тоя го чака импийчмънт, гаранция няма да го търпят. Оная Хилари сигурно му крой шапка вече
  • 3 goni

    5 6 Отговор
    Добре!
  • 4 Borislav Popov

    19 10 Отговор
    "Продаваме втечнен газ и трябва да се конкурираме с тръбопровода и ще се конкурираме успешно, макар те да имат някои преимущества"

    Продавате втечнен газ ама от Руското газово находище Ямал ! Русия печели и от двата варианта !
  • 5 Borislav Popov

    26 10 Отговор
    "с Путин са обсъдили и въпроса за ядрените опити на Северна Корея. "След разговора ни съм сигурен, че Русия ще помогне за слагането на край на този проблем", отсече той."

    Нали с Кимчо си поговорихте ? Какво става - защо пак Путин трябва да помага ?
  • 6 Borislav Popov

    19 8 Отговор
    "На никого не трябва да се вярва. Защо вие смятате, че Тръмп ми има доверие, както и аз на него. Той защитава интересите на САЩ, а аз на Русия. Имаме съвпадащи интереси и търсим точки на съприкосновение"

    Това е много точно казано ! А бай дони утре има да се хвали в туитър...!

    Коментиран от #7

  • 7 goni

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Вярно! Ама, имат допирни точки!:) Ако, са достатъчни ситуацията ще придобие интересно развитие!:) "решението е достатъчно и удолетворява задачата"
  • 8 ТОЧКАТА

    8 3 Отговор
    Е,сега някои ще получат удар!...Нищо -обадете се на 9.11.Той си е ваш....
  • 9 Kcaniba

    18 13 Отговор
    сороснята е в траур!!!
  • 10 FORM

    18 12 Отговор
    Накрая ще се установи, че със и без санкции всеки се съобразява с Русия. Хората не се оплакват от никого. Търпят,мобилизират сили и не хлечат. После всеки по единично търси контакти с тях.Иначе са си прави да се държат неуважително с държави, които са ги обиждали и ругали незаслужено.
  • 11 antimediator

    10 22 Отговор

    До коментар #1 от "Амер":

    Каскет, на кой се радваш повече на Дончо или на Джуджето ?!
    Колкото и да изглежда , че стоят стабилно на политическата сцена и двамата са пътници!
  • 12 Бесен Язовец

    8 21 Отговор
    Е, имай си хас Пути да каже, че пък били преговорите неуспешни ! Това са си чисто протоколни изречения, които се говорят след всяка една подобна среща, но иначе никаква конкретика, кое по точно им е успешното. Същата работа, като думите на Инфантино, че уж световното първенство в Русия било най успешно в историята и бла, бла,..) Ми те същите тия думи прозвучаха и на миналото СП в Бразилия и бъдете сигурни, че ще прозвучат и на следващото в Катар и на поредната олимпиада в Токио и т.н.

    Коментиран от #18

  • 13 яййя

    8 8 Отговор
    Този Тръмп така се излага, че не е истина. Какво се опитва да постигне не е ясно. Навсякъде говори едни врели некипели. Най-добре да го сменят предсрочно. Просто не става нищо от него.

    Коментиран от #14

  • 14 ТОЧКАТА

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "яййя":

    Пределно ЯСЕН Е...ЕС е със СОРОСКИ/ХИЛЪРСКИ /ЕЛИТИ ...и те не му тябват...ЩЕ ГИ СМЕНИ и те почват вече да го усещат здраво...Европа е КОНКУРЕНТ на САЩ и в този вид НЕ и трябва/минават на ДВУСТРАННИ отношения...Така ,че идват интересни и болезнени времена за сорофилите...ГЛАВНОТО--Китай е основният глобален враг/с вече ЗАЯВЕНИ ПРЕТЕНЦИИ// И за да се БИЕ с КИТАЙ му трябва СПОКОЙСТВИЕ С Русия.....А това е на път да се случи....ДЖОН Болтън е най интересната личност в екипа!!!А щом той !!!е доволен/отявлен ястреб!!!!/ ...направо е ...плашещо....
  • 15 Onq s konq

    3 6 Отговор
    Путим му е свил сърмите на смешкото от Белия Дом
  • 16 Читател

    6 4 Отговор
    Двама големи кретени на едно място! Безценно!!!
  • 17 Stefko 88

    4 3 Отговор
    То и миналите бяха толкова успешни , че получи поредния пакет санкции. Ха ха
  • 18 Stefko 88

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Те и миналия път ....анализ на жестовете...па така па иначе....леле как мина леле как го оправи... И накрая .... Ъ ъъъъ такова кхе-кхе пак го еб&ха ама Тръмп два пъти го потупа по рамото и му стисна ръката..... Цирк за въшливите пуяндета в снежната Нигерия.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    6 2 Отговор
    На срещата имаше един ОСНОВЕН акцент. А той потвърждава прогнозите на доста политически анализатори преди това, че идва нов световен ред и доминиращите страни в него ще бъдат САЩ, Русия и Китай. Нас ни няма в сметката. Бюрократична Европа си отива. Така, че братчета давайте да сменяме левовете в долари, а не в евро докато е време, че после ще ни дойде нанагорно. В горното няма нищо политическо, русофилско, русофобско про това, или онова. Просто тенденция. Сега бюрократите в Брюксел им прилошава от това, но техния час идва и ако Европа не се реформира навреме, и влезе в час за да се опита да си намери место на масата, не я чака светло бъдеще.

    Коментиран от #22

  • 21 Морук

    3 4 Отговор
    Какво сте се разджавкали всички,най накрая Путин и на тоз откачения му даде руски паспорт,скоро у америката ше са плаща с рубли,и най важното няма да ги печатат евреите
  • 22 Морук

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Задния двор е в сметката,когато предния светне червено
  • 23 Стайков

    0 0 Отговор
    Сърбите имат една много добра поговорка: "С една ръка дупе глади, с друга курец вади".
    Докато Кремъл си играе на преговори, Вашингтон изгражда военни бази около Русия. Вместо да се постави въпроса за примката, затягаща се около Русия, Кремъл поставя дребни въпроси, които не засягат сигурноста на Русия. Съгласието, Северна Корея да бъде ядрено разфасована, е крачка назад за Русия, защото Северна Корея е защитен нал в полза на Русия. Защо се пренебрегва ролята на Китай? Интересното е, как Китай гледа на тази среща и дали срещата няма да породи съммнение в лоялноста на Русия спрямо Китай.
    Това са аспикти, които Кремъл не трябва да пренебрегва. Щатите ще си останат враг на Русия. Такава е закономерноста от тяхното съвременно развитие. С две думи, съмнително каппава политика на Русия в опазването на събствената си сигурност.
  • 24 СссереМ

    2 5 Отговор
    На джуджето му показаха къде му е мястото-в подводницита,Тръмп се гъбарка с него а оня не може да се усети,нещо като нашите тролове.
  • 25 Румяна Костова

    1 1 Отговор
    Мислите ли ,че двамата световни лидери са били път до Хелзинки само за бла-бла?И да подари Путин на Тръмп футболната топка,която е в скута на Мелания?А по въпроса за световното по футбол не слушайте изявления на политиците.Влезте в интернет и се запознайте какво се изказват например англичаните по въпроса.Има на you tube барове,в които руснаци и англичани си пият заедно бирата и си говорят за футбол.Успешно е даденото спортно мероприятие и поради факта,че посетилите го чужденци като се приберат по родните си държави ще разкажат,че картината,която им рисуват техните медии за Русия е лъжлива.
  • 26 кирчо

    1 2 Отговор
    искам да оближа краката на Мелания
Новини по държави: