Last news in Fakti

17 Юли, 2018 10:44 4 290 17

Русия наказа "Пуси Райът" (СНИМКИ)

  • pussy riot -
  • пуси райът

Две седмици лишаване от свобода за членовете на групата, нахлули на терена на финалния мач от Мондиала

Русия наказа "Пуси Райът" (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руски съд постанови 15 дни административен арест за четиримата членове на групата Pussy Riot, нахлули на терена по време на финалния мач от Световното първенство по футбол, предадe ТАСС.

Освен това на Вероника Никулшина, Олга Пахтусова, Пьотър Верзилов и Олга Карачова им е забранено три години да посещават спортни мероприятия. Съдът ги призна за виновни в "сериозно нарушаване на правилата за поведение на зрителите".

Няколко минути след нахлуването на четиримата на терена, групата Pussy Riot написа в Тwitter и Facebook, че това са нейни членове и разпространи списък с шест искания. В него се настоява за освобождаване на всички политически затворници и край на арестите по време на мирни демонстрации.

Най-известната проява на Pussy Riot е от февруари 2012 г., когато в знак на протест срещу президента Владимир Путин няколко членове на групата изпълниха "пънк молитва" в катедралния храм "Христос Спасител" в Москва.

Русия наказа "Пуси Райът" (СНИМКИ)

Русия наказа "Пуси Райът" (СНИМКИ)

Три от петте участнички в акцията бяха осъдени на две години лагер за хулиганство и накърняване на религиозните чувства на вярващите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    60 3 Отговор
    В Русия не се шегуват с джендърите...

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Въпрос

    43 0 Отговор
    Въпрос-ако тези джендарлъци бяха изкочили на стадиона в САЩ например-дали нямаше да получат присъда???--отговора го знаем--ама такива "сензации" се пишат само в угода на политическата корекност...

    Коментиран от #6

  • 4 НКВД

    25 1 Отговор
    И всеки ден бой ще е справедлива вече присъдата по 20 камшика!
  • 5 Барчо

    3 9 Отговор
    Точно така. Но и да допълним, че трябва да се освободят и всички "икономически затворници". А "икономически" са тези, които крадът не поради болестно състояние клептоман или за охолство, а които изобщо си нямат нищо. Това са хора, които обществено-икономическия строй ги е изхвърлил от разпределението на благата. И на тях мястото не и е в затвора, защото нямат никаква вина, че не са мошеници и измамници.
  • 6 Барчо

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    В щатите бяха хванали навремето и Пол Маккартни с трева за лично ползване и го бяха осъдили. Тогава никой не протестира. Оня боксьор с пилешкия мозък и той си лежа в пандиза за изнасилването като пич. Щом си направил престъпление там си носиш последствията. Кво са зинали че в Русия трябва да е различно?!?!?!?
  • 7 куку руку ку

    24 0 Отговор
    Тези са като магарето, дето отива на пазара само за да си покаже магарията. Цял свят вперил поглед във футбола и някакви комплексари задължително трябва да се изтъкнат. Малка им е присъдата за това хулиганство!
  • 8 сори сорос

    21 0 Отговор
    за разлика от тук, там сороспиите не ги бръснат за слива!
  • 9 Пуси

    3 30 Отговор
    Браво на пуситата,те са истински борци за демокрация

    Коментиран от #15, #17

  • 10 Герб

    16 1 Отговор
    Ако това се бе случило в америка , тези кучки щяха да имат присъда по 70 години в строго охраняван затвор.
  • 11 Истината

    17 1 Отговор
    Демократичната общност по света настоява пред Путин, тези хулигани да бъдат заточени в сибир за поне 50 г.На всякъде на запад биха получили жестоки присъди. Не е това начина да се протестира на финал на Световно
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Факт

    16 1 Отговор
    Ако това беше в сащ щяха да ги гръмнат!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 1944

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    не можеш да се шегуваш с руски джендъри, те държат властта. а едно хомо педофилче върти волана.
  • 17 ХХЛ

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пуси":

    Ще си позволя да не се съглася напълно със статията. Най- известната проява на "пуситата" не е в " Христос Спасител" , а в библиотеката на националният музей. Там те спретнаха истинска оргия 18+ радост за очите на порно-маниаците. Под плакат с послание- Работим за наследник на Медведев. Тогава май им се размина.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания