17 Юли, 2018 17:00 1 574 10

САЩ плащат 91% от разходите за сигурност на Европа

  • сащ-
  • нато-
  • европа

Доналд Тръмп разкри разходите на страната за НАТО

САЩ плащат 91% от разходите за сигурност на Европа. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за Fox News.

Тръмп говори след своята среща с руския президент Владимир Путин. Преди това той участва на срещата на върха на НАТО. Там Тръмп призова европейските държави да повишат своите разходи за сигурност.

„НАТО е чудесна група, но тя помага на Европа много повече, от колкото на нас“, заяви Тръмп.

Той разкри, че през миналата година е финансирал Алианса с $ 41 млрд., а през тази година сумата е достигнала $ 100 млрд. Лидерите на ЕС вече заявиха, че до 2024 г. разходите им за отбрана ще достигнат 2% от БВП на страните им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не !

    7 0 Отговор
    За миговете ние платихме моля моля
    Ама как летят по парадите

    Коментиран от #9

  • 2 Грантаджийче

    9 2 Отговор
    Правилно е да се напише: ФАЩ плащат 91% от разходите за железария към пишман-индианските фирми извън Европа.
  • 3 Борис

    15 2 Отговор
    Еми толкава е просто , просто да спрът да раздават демокрация по целия святи разходите ще спрът.
  • 4 Hhhhhhhh

    8 1 Отговор
    За това сме в това положение.
  • 5 СССРБарета

    11 1 Отговор
    Е разбра се, че краварника със газови доставки не може да окове Европа за това ще пробват с оръжейни! Това е! Мутренският тоталитарен режим на сащ процедира по този начин! За тях няма нормална конкуренция! Милионите Емигранти които Европа издържа заради провалените американски интереси КОЙ ГИ ПЛАЩА? Защо никой не му го каза това на срещата на НАТО! Защото там има един диктатор и много васали които мълчат!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Справедлив

    13 0 Отговор
    Реално САЩ плаща толкова пари САМО защото НАТО обслужва изключително американските интереси по целият свят-това е истината. И според мен америте трябва да плащат 100% бюджета на Алианса-и да плащат наем на военните си бази по света.

    Коментиран от #8

  • 8 Уили

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Справедлив":

    Ние сме по-ефективни. С мижав бюджет, колкото годишния доход от контрабандата влизаща в нечии джобове, ние успяваме да поддържаме 28000 легион миссионефи, няколко летящи Кугъра и няколко летящи Мига, които след ремонта в Полша пушели като немска дизеларка ретро кабрио, с крадена от стопанство нафта.. И с тази колосална армейска техника, все пак успяваме да сме '' гарант за мира и мироопазването в региона''? - господин Плевнелиев го призна, в патетична реч. Не разбирам от армии и техника, но спрямо 750 млрд. за отбрана на САЩ, ние с въшкавия си бюджет как сме успели да опазим региона от война, хич не чаткам?
  • 9 прУстакоФ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не !":

    Просто подробност.Който забелязал-забелязал,но на последният парад,даже хвъркаше и учебния самолет.Смятай!
  • 10 Okoto na Jupiter

    3 0 Отговор
    "Той разкри, че през миналата година е финансирал Алианса с $ 41 млрд., а през тази година сумата е достигнала $ 100 млрд." А причината разкри ли, бе мушмурок?