17 Юли, 2018 18:11 13 481 38

В САЩ бракуваха суперизтребител F-35

  • сащ-
  • f-35-
  • изтребител

Решението е било взето от морската пехота

Корпусът на морската пехота на САЩ бракува изтребител от пето поколение F-35, съобщи Marine Times.

Изтребителят е трябвало да бъде отстранен след несъобразен ремонт. Той е бил извършен след пожар във въздуха преди две години.

Тогава пилотът успя да кацне и инцидентът се размина без пострадали. На самолета обаче бяха нанесени щети за $ 2 млн.

Огънят е възникнал във вътрешния сектор на самолета. Според разследването той е бил причинен от скъсана закопчалка за електрически кабели към борда. Когато изолацията се е пробила, станало късо съединение. Електросистемата е изпълнена с напрежение от 270 волта, което може да доведе до искри дори при техническо преглеждане или незначителни повреди.

Самолетът може да бъде оставен за скрап или да бъде използван като симулатор в базата Бофорт в Северна Каролина. Преди този инцидент е имало още няколко подобни случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат мишо

    76 17 Отговор
    по добре сами, отколкот раша да го бракува за скрап, барабар с пилота
  • 2 Чудомир

    63 13 Отговор
    Случва се! И скоро пак ще се случи!
  • 3 Бесен пес

    64 11 Отговор
    Много добре сглобена машина ! ха.ха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Weee

    52 4 Отговор
    Да ни го харизат и бат Бойко да се хвали че имаме самолет 5 поколение.
  • 6 СссереМ

    19 61 Отговор
    Ами за 300 бройки е нормално,това е по малко от половин процент,а не като великите 57-мици от 12 броя да летят 4.

    Коментиран от #7, #10, #11, #16

  • 7 Гюрза

    73 10 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Четери СУ-57 бяха в Сирия,четери седмици..и за 28 дни не излетя ни един от тези 300 пластмасови кошници F-35.

    Коментиран от #20

  • 8 JPower

    20 15 Отговор
    Дайте ги на туркия,че те по убаво от туй няма да имат...
  • 9 Факт

    48 9 Отговор
    Преди този случай е имало още няколко инцидента-доказващо че американската каруца е въздух-тотален брак...и големият PR който му правеха е бил само за малоумните джендър-соросоиди...
  • 10 Бесен пес

    37 3 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Тъпо ли ти е ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 888

    28 4 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=mJfmgMPvxDI-тоя пък направо почнал да се разпада във въздуха...ма какво има за чудене,сигурно са съвместна разработка на BEKO и ASS METAL...да са му честити на геврекчията..
  • 14 Weee

    28 4 Отговор
    Ама нидейте така то нали с този самолет ще ни пазят от Русия.Врага не бива да узнава,че самолета кат фръкне и почва да фърля частите си към него демек камикадзе.Мнооо убав мнооо умен на дедо се е метнал.И брани народа докат умре тъй де се разпадне
  • 15 Kcaniba

    23 5 Отговор
    сорлснята е в траур!!!
    бракуваха опорните им точки...
  • 16 Onq s konq

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Лошо! Вече никой не ни вярва на соросоидите! Само да не ни спрат кранчето, че каквито сме некадърници и двамата - умираме от глад.
  • 17 Петър

    9 4 Отговор
    Още един заблуден ми се губи нещо,а може и да не може да измисли какво да напише в случая.. :) джуджето... изчезна нещо.. :)

    Коментиран от #19

  • 18 onq s konq

    10 20 Отговор
    След като РУСОФИЛИЗМА ПАК СЕ Е РАЗВИЛНЯЛ С МОЯ НИК,значи безпомощността тотално ги е обхванала ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ:)Но по темата:Нормално е един "апарат" /независимо какъв/ колкото по сложен е,толкова повече да се чупи.Естествено че подобни инциденти ИЗОБИЛСТВАТ И ПРИ БРАТУШКИТЕ,но разликата е в това,че американците обародват гафовете си,докато Русия НЕ ИЗДАВА И ЗВУК по въпроса за подобни случаи:)

    Коментиран от #21

  • 19 Джудже

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    За мен ли говориш или за някой маскиран трол? Когато фактите говорят, за разлика от боговете троловете никога не млъкват.

    Коментиран от #24

  • 20 Невидимият втора част

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гюрза":

    Един пластмасов излетя , и веднага два су-35 на форсаж , тръгнаха на сближаване с него. Пластмасовият веднага си обра крушите. Тръгна полемика от рода - ама много рано ни видяха , трябваше ли толкова рано да ни открият, нали уж сме невидими?
  • 21 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Другото ти АЗ събира повече плюсове. Защо така?
  • 22 ПЕЕВ

    6 10 Отговор
    НОРМАЛНО Е ДА ИМА И АВАРИИ ПРИ ТОЛКОВА СЛОЖНА МАШИНА.
  • 23 Пешо

    5 9 Отговор
    То Су и Миг брак още на поточната линия.
  • 24 Петър

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Джудже":

    М..не оня слагаше нещо друго пред името си,което при теб го няма. Аз не съм анонимник,и си слагам името винаги когато пиша нещо,защото стоя зад думите си за разлика от троловете,и анонимниците...!

    Коментиран от #27

  • 25 Рубладжийче

    5 7 Отговор
    Проруските мутанти нещо много са се разшавали.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Джудже

    0 6 Отговор

    До коментар #24 от "Петър":

    Предполагам, че имаше в предвид " руското джудже", но то щеше да обясни, че " руснацие са тотални неможачи, а американската техника свръх модерна и т.н. та поради това често дава дефекти"

    Коментиран от #33

  • 28 Петър

    1 4 Отговор
    Именно.. :)
  • 29 коментарче

    1 12 Отговор
    Тука пир на русофилията и комунистите ли има ? Ф-35 е най-модерния изтребител създаван някога и е съвсем нормално да има и такива случаи.По-скоро се замислете ,кога онея евро-азиатски пияници ,ще могат да направят нещо подобно,защото руската авиация е на изключително аматъорско ниво.Взимат старо желязо ,слагат му крила и тук таме модерни технологии и го наричат "нов изтребител".

    Коментиран от #31

  • 30 Джудже

    10 0 Отговор
    F35 е най- скъпото летящо недоразумение пускано в сериино производство: скорост- ниска, маневреност слаба, за въздушен бой може да се използва само като летяща ПВО сисрема. Единственото му предомство е по- слабата видимост, но и тя е малко, като на щрауса, когато си зарови главата в пясъка.
  • 31 Петър

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "коментарче":

    И ти ли пишеш с общи заучени фрази,без конкретика,а..? Що не вземеш малко да попрочетеш техническите параметри на Ф-35 и Су-57, ..? НЕ дори ще те улесня още... погледни на Су-35, който е 4++ поколение. Ако ние имахме такъв изтребител през оная работа щеше да ми е дали Ф-35 е наоколо щото колкото и да се вманиачават по тая „стелт” технология,изтреля ли ракета той автоматично издава местоположението си. Следователно се фиксира като цел,и оттам нататък ще му е мн.сложно да се измъкне на Су-35, да не говорим за Су-57. А за неосведомените ще поясня че високата маневреност на 1 самолет не помага само в въздушните битки,и преследвания а и в избягването на противниковите ракети. Чиято кинетическа енергия е много по-голяма от който и да е самолет (така са проектирани) Но именно поради това „предимството” им се превръща в недостатък ако следва самолети като Су-35,или Су-57.поради тяхната свръхманевреност.

    Коментиран от #34

  • 32 Ясновидка

    3 0 Отговор
    "Самолетът може да бъде оставен за скрап или да бъде използван като симулатор в базата Бофорт в Северна Каролина. " я някой да даде адреса , да пратя моя с ножовката ква убава скрап..
  • 33 Един ....

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Джудже":

    Американската " свръх модерна" техника ,много често дава старомодни дефекти и става само за скрап .
  • 34 Иван

    0 8 Отговор

    До коментар #31 от "Петър":

    Петьо хубаво си се нахъсал само че, имаш една голяма грешка.
    Ти смяташ ли се за по-умен от хората изобретили Ф-35?
    Или всичко се базира на логиката, че те търсят да вземат едни пари пък квото стане стане. Пък в Русия хич не е така и там са едни чисти и некорумпирани родолюбци.
    А грешката ти, както на мнооого голяма част от българите е че си консерва, т.е . мислиш за нещата както са били преди 10 и преди 20 години, само че света се движи напред и нещата се сменят много бързо. Ф-35 не му трабва манервреност. Ако искаха щяха да подобрят ф-22. Та в Ф.35 има заложена съвсем нова доктрина за мрежова свързаност и водене на бой бейонд вижуал рейндж, ако можеш да си го преведеш. Така че в този случай колко е маневрен един самолет, когато не вижда противника има точно нула значение. И аз съм гледал малкото съвременни руски боевики филми, но истината в живота е по-различна.

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Рамбо 6

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    то това дето си писал добре...само че не си взел предвид че точно при такъв бой (без визуален контакт ) F-35 (още по-малко Раптора,страдащ от инфрачервена слепота) нямат никакъв шанс и да не сме голословни да направим едно сравнение -руски ракети ,на въоръжение в момента-P-33 -(AMOS)--далекобойност-230 км , скорост-Мх-3,5 :P-77- (AA-12 ADDER)-180km:Mx-4 :P-37-(AA-X-13 ARROW) - 300км :Мх-6 : KC-172-(AAM-2)-400 km:Mx-4 срещу най-доброто щатско до момента-- AIM 7 Sparrow-50 km,Мх-4 :AIM-54 Phoenix-200 km: Mx 5 и най-доброто (засега) -AIM-120 (AMRAAM)-210 km: Mx-4....дааа, и аз съм гледал Рамбо-първа,втора и още много кръв (дето лошите умират на кубици)...ама ,както казваш -реалноста е много различна...Иначе Петър е прав-още с първия си запуск на ракета (да предположим че е AIM-120 ),дори от максимална дистанция всеки един F-35 ще е твърде лесна плячка даже за някой по-стар СУ-27...или МИГ-29..и колкото и добър да беше старичкия F-16 , F-35 се оказа едно недоразумение,загробило маса пари на американския данъкоплатец...
  • 36 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    Иване,щях да вляза в по-голяма конкретика но виждам че пича след теб го е написал много добре.Ако си мислиш че тази мрежова свързаност при Ф-35 е нещо не виждано до сега грешиш. Обмена на данни по секретни канали м/у самолет и наземни ПВО системи или други такива е много по-добре застъпено в Су-57 . Още повече че влезе ли нещо в обсега на действие на С-400 се фиксира веднага. А руснаците знаят в какъв честотен диапазон да ги търсят. Така че като казвам да се обръща внимание на тех.параметри на машините не е напразно. Другите думи са просто казани на вятъра от хора с много свободно време и чудещи се с кого да се заяждат.
  • 37 999

    8 0 Отговор
    То цялата им измислена държава е за брак.
  • 38 Гостилничаря

    1 1 Отговор
    Военни доктрини, вятър работа!!! Някой Джон Чък Смит е подсилил бушона, става късо и кабела гори при което има поражения за некви си 2 млн. $. Чичо Сам ще плаща. Според мен американската каруца има проблем още далеч преди да е открила противника, той си е в безопасност без значение преди или зад хоризонта. По време на войната в екс-Югославия 1999г. сръбски полковник свали голямата стелт работа F-117 с руска зенитна система от 70-те и микровълнова печка. Каквито и да са доктрините им, това е поредният брак след 2008г.