Last news in Fakti

19 Юли, 2018 16:26 3 883 10

САЩ застрашават европейските коли

  • сащ-
  • коли-
  • ес

Притеснения за въвеждането на валути върху вноса

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че е възможно да се стигне до катастрофални последици, ако САЩ въведат тарифи върху вноса на коли от ЕС, съобщи „Дойче Веле“.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече въведе допълнителни мита върху вноса на някои стоки от ЕС. Неговата администрация настоява за нулеви мита за автомобилите от общността.

Според Малмстрьом това може да стане само в рамките на по-широко търговско споразумение. Според нея в момента ЕС подготвя списък с евентуални контрамерки. Те ще бъдат въведени, ако САЩ наложат тарифи върху вноса на автомобили.

В момента се подготвя визита на председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер във Вашингтон. На нея трябва да се договори смекчаването на напрежението между партньорите.

Малмстрьом заяви, че никога не е виждала настроение като това от думите на Тръмп, че ЕС е врат в търговията на САЩ. Тя очаква всичко да се реши с преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    15 6 Отговор
    Мда, пратете го да пробва качествен бърбън и да се връща пияндето...

    Коментиран от #5

  • 2 Неграмотник

    13 3 Отговор
    "думите на Тръмп, че ЕС е враТ в търговията на САЩ"
    Врат?От кога ЕС е врат в търговията на САЩ?
  • 3 чичо ви

    21 10 Отговор
    Тия не са ни партньор, разберете го най-накрая! Трябва ни Евразийски съюз
  • 4 Borislav Popov

    15 3 Отговор
    И какво ще карат тогава краварите. Волски впрягове ? То нали сега 80% от колите им са внос . Японски ,Корейски , Европейски !Нищо че ги сглобяват мексиканците !
  • 5 ГосТ

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "мхм":

    К'во е т'ва качествен бърбън
  • 6 ФАЩ

    6 4 Отговор
    са най-гадната страна! Те са враг на всеки нормален човек.
  • 7 цистит

    2 1 Отговор
    ама когато стана скандала с Харли Дейвидсън те се скриха зад знамето да реват и да крещят "support our troops" нали? Ама щом е ЕВРОПЕЕЕЙСКО СТАВА ПРОБЛЕМА ВЕЧЕЕЕЕЕЕ.... просто класика
  • 8 Ти само ти

    4 0 Отговор
    До Чичо ви
    Ти с правец 8 или 16 си ?
  • 9 баба

    1 0 Отговор
    Тръмп вече ги дели:отделно европейци, отделно азиатци.Ще ги бие на части.Не виждате ли, че всеки се стреми на едностранна договорка с него.

    Коментиран от #10

  • 10 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "баба":

    Не позна - безмитно съглашение между Европа и Япония от няколко дни, "Път на коприната" финансиран от Китай - Доналд патока ще спечели малко пари от мита но "ще загуби войната" за технологично развитие в света. Хайде да помислим какво ще стане при въведени забрани или мита за "социални мрежи" или технологични компании на щатите да оперират в Европа. Кой ще загуби повече? Май щатите... дончо определено е популист и дано не го изберат отново. Хубавото е че той "събуди" Европа от летаргията - въоръжение, търговия, икономика, банки.