Last news in Fakti

19 Юли, 2018 19:20 10 867 43

Пентагонът: Нито крачка назад в Сирия

  • сирия-
  • пентагон-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • генерал джоузеф вотел

Не сме получавали нови заповеди след срещата Тръмп-Путин, каза командващият силите на САЩ в Близкия изток

Пентагонът: Нито крачка назад в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Не сме получавали нови насоки от Пентагона за сътрудничество с Русия в Сирия след срещата между президентите Тръмп и Путин в Хелзинки, каза командващият силите на САЩ в Близкия изток генерал Джоузеф Вотел, цитиран от АР.

Армейски генерал Джоузеф Вотел, който оглавява американското Централно командване, каза пред журналисти днес, че при липсата на нови указания той поддържа досегашния курс в Сирия. Мисията си остава разгром на групировката "Ислямска държава", допълни той.

Във вторник, ден след като американският президент Доналд Тръмп обсъди в Хелзинки с руския си колега Владимир Путин Сирия и други теми, руското министерство на отбраната съобщи, че е готово да изпълни, както то каза, постигнатите договорености за засилено сътрудничество с американските военни в Сирия.

Пентагонът: Нито крачка назад в Сирия

Говорейки от щаба си в Тампа, Флорида, ген. Вотел отбеляза, че американското законодателство забранява координация и сътрудничество с руските военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    40 8 Отговор
    Тоя евреин какво дири в Сирия? Каква ислямска държава гони?

    Коментиран от #26, #27

  • 2 СссереМ

    18 71 Отговор
    Пак ше има груз200 натам отива работата,от март не са пълнили кашоните и се самозабравиха,на руснака трябва шията да му е все стисната иначе почват да сънуват.

    Коментиран от #3, #19, #43

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путин

    41 6 Отговор
    Анатоли,само като видя заглавието и знам, че ти си автора! Биеш Иво Инджев по русофобия!
  • 5 Я виж

    48 7 Отговор
    САЩ винаги спазват върховенството на закона.Било то международни или техни.Особено спазват техните закони международните стават начаса такива каквито си измизслят.Не стига че са незаконно окупирали половината Сирия ами имат наглостта да твърдят че в името на американската национална сигурност те законно са там за да защитят САЩ.Как так ще защитават себе си от себе си?Само по тази логика означава че са мазохисти.Никога няма да признаят макар и цял свят да знае че те са там за да крадат сирийските богатства.Което пък означава че кражбата на богатства от други държави са си нормална практика за тях под предлога че защитават националната сигурност.Ето с такава мафия сме съюзници.Признава и спазва такива закони каквито си измисли а напоследък примери много какви самолюбци и неспазващи договори и закони са.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 antimediator

    8 52 Отговор

    До коментар #5 от "Я виж":

    Мухльо, Щатите възстановиха Европа след войната, а твоята скъпа Москва така ни беше ОБГРИЖИЛА/ОКУПИРАЛА/ , че се наложи да се вдигат въстания в Будапеща и Прага, а в Полша да бъде въведено военно положение!

    Коментиран от #7

  • 7 949

    46 2 Отговор

    До коментар #6 от "antimediator":

    Я кажи как възстановиха Европа? - Като прочетете 2 статии и мислите че сте получили цялата информация. Да ва е- ба в г- близците американски. Скъсали са се американците да правят предприятия в Европа или пък да наливат пари. - Чудно е защо златните резерви на една част от западните страни отиват в САЩ. Защо ли Де Гол реве до като е жив, че Американците са ги окупирали и обрали. - Защо Германия и франция си искат златото и защо Американците след десанта в Нормандия пускат френски Франкове напечатани във фард Нокс въпреки протеста на привременното френско правителство и населението. Все едно Сащ да печатат левове и да ги разпространяват след като армията им окупира България. - Аман от лаици! Били възстановили Европа... По-голяма тъпотия не бях чел!

    Коментиран от #11

  • 8 Ridik

    7 35 Отговор

    До коментар #5 от "Я виж":

    Къде си расъл бе човек? В саксия ли? Къде ги нагълта тия глупости. Ако не бяха американците сега ватенките щяха да говорят немски. Не си чувал за Ленд-лиз / заем-наем / нали? СССР получава от САЩ чрез “ленд-лиз”-а в периода 1941 – 1945г. товари на стойност 11 млрд. долара, а това число 22 150 самолета, 12 700 танка, 8000 зенитни и 5000 противотанкови оръдия, 132 000 картечници, 376 000 камиона, 51 000 джипа, 8 000 влекача, 35 000 мотоциклета, 472 млн. броя снаряди, 4,5 млн. т. продоволствие, 2,1 млн. т. нефтопродукти, 1,2 млн. т. химически и взривни вещества, 11 000 вагона, 2000 локомотива, 128 транспортни съда, 3 ледоразбивача, 281 военни кораба.
    Всичко това при условие, че германците са воювали в Европа сами. Не са могли да разчита нито на италианците, нито на румънците, за нас да не говорим. И пак ометоха червените боклуци до Москва. Така, че отнасяй се с известно уважение към САЩ. Прав е antimediator, че която и страна в Европа да пуснеш ще иска да прегризе руско гърло. Така са си постлали през годините.

    Коментиран от #9, #10, #18, #20, #21, #39

  • 9 Историк

    30 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ridik":

    Глупости и лъжи на търкалета. ВСИЧКО, ДАДЕНО НА СССР ПРЕДСТАВЛЯВА 4% ОТ ИЗПОЛЗВАНОТО ОРЪЖИЕ И МАШИНИ ВЪВ ВОЙНАТА.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Езтребител на пияни ватенки

    3 30 Отговор

    До коментар #7 от "949":

    Явно не четеш много. За това не си прочел по-голяма тъпотия от това, което току що си написал. Чел ли си за плана "Маршал"
    Планът „Маршал“ (официално Програма за европейско възстановяване) е инициатива на Съединените щати за подпомагане на Западна Европа, с която американското правителство дава безвъзмездна помощ от 13 милиарда долара (приблизително 130 милиарда долара от 2016 година) за възстановяване на западноевропейската икономика след края на Втората световна война. Планът е в действие в продължение на четири години от 8 април 1948 година. Целта на Съединените щати е да се възстановят засегнатите от войната области, да се премахнат търговските бариери, да се модернизира промишлеността и да се възстанови икономическия просперитет на Западна Европа като преграда пред разпространението на комунизма. Част от плана е също премахването на множество регулации и насърчаване на ръста на производителността . Планът успява и за това Европа днес е това, което е.
    Като си такъв читател, да си прочел някъде колко западняци са пожелали да се заселят в СССР / РФ /, освен свинята Депардийо, който също не издържа повече от месец.
    Набий си в главата : Да американците възстановиха Европа и показаха среден пръст на ватенките, които още се възстановяват, дори след като изтръгнаха и отнесоха дори кабелите от жилищата си в ГДР, когато с подвити опашки си тръгнаха. Читател.

    Коментиран от #12, #15, #23, #32

  • 12 историк

    19 1 Отговор

    До коментар #11 от "Езтребител на пияни ватенки":

    Нищо вярно няма , спри да лъжеш. German Marchall Fund of America даже още съществува!!
  • 13 Ridik

    4 30 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    Какъв историк си щом четеш само руската версия. Цял свят им се смее на тия 4 %. Американците казаха, че е под нивото да обсъждат такива глупости. Имало документи. Ако написаното е 4%, сметни какво е в останалите 96. Нещо не ти излизат сметките а ? Те е на руснаците не им излизат сметките за войната, че и след нея. Уж са победили пък живеят 50 години зад победените.

    Коментиран от #14

  • 14 историк

    28 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ridik":

    Това е историята, даже и да не ти харесва!!!

    БРАТУШКИТЕ бяха причината за РАЗГРОМА на фашизма, а не кирливите ти гринговци, които бягаха като диви от немците! А ленд лийз ОТДАВНА Е ДОКАЗАНО, че представлява само 4% от използваната от братушките техника във войната!! И досега гринговците умират от страх и квичите като гламави!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Borislav Popov

    8 1 Отговор
    Каква крачка бе ? То не остана вече място за вас. Ама в най скоро време и без да сте я правили крачката - ще ви бият дузпата.

    Коментиран от #17

  • 17 Само питам

    3 19 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Между русофилските блянове и реалността има голяма разлика. Толкова ли си наивен за да вярваш в митове?

    Коментиран от #22

  • 18 Я виж

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ridik":

    Така ли въх и сега?Да си чел в коментара ми думата Русия?Или и ти обичаш да изопачаваш нещата.Аз имам предвид сегашната политика на САЩ а не какво са правили с Русия през втората световна война,защото няма как тази техника да воюва сама без управлението човека.Аз не оспорвам тогавашните жертви дадени за унищожението на нацистите защото щем не щем трябва да сме благодарни и на руснаците които са дали десетки милиони жертви в борбата срещу Хитлер.Всеки казва,че благодарение И на руснаците нацистите са смачкани.Нали?Тогава са се борили заедно ,имали са взаимен интерес.А какво да кажем за сегашната колониална политика на САЩ и унищожаването на целия близък изток в резултат на което да избити милиони хора.Забележи,че дори и съюзниците им почнаха да ги обвиняват за грешни политики и лъжи в резултат на което редица страни са дестабилизирани и цари хаос и има милиони жертви именно заради тези егоистични действия на САЩ.Забележи,че говоря за сегашно време ,а не за минало и не споменавам Русия.
  • 19 Borislav Popov

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    В Източна Гута Су-57 унищожили над 2 хиляди американски и германски наемници.Пълен разгром на сепаратистите начело с американски и германски частни военни компании в Гута.

    Според някои данни там се намирали наемници от американски частни военни компании, включително германци и французи.

    Според източник от Сирия никой засега не може да каже колко са убитите американци, пък и САЩ ще мълчат.

    Най-различни източници сочат, че около 2 хиляди наемници от американски частни военни компании ще останат в земята на Сирия завинаги.

    ПО данни на сирийски СМИ в Сирия в момента се намират четири Су-57. Никой вече не се съмнява, че операцията на Су-57 е отмъщение за избитите руски наемници от „Вагнер“.

    От държавния департамент на САЩ заявиха, че не могат нищо да противопоставят на Су-57 във въздушното пространство в Сирия. Този изтребител е най-съвършеният сред всичките изтребители в света и това създава много главоболя на американските генерали.
  • 20 Чакъра

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ridik":

    И всичко това е 4% от всичко използвано от СССР през войната!!
  • 21 Borislav Popov

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ridik":

    Световната война била в разгара си. Икономическата страна на всемирната касапница се свеждала в същността си до потоци злато, стичащи се към американската хазна по програмите ленд-лиз. За доставките на оръжие, машини, метали и хранителни продукти Великобритания, СССР и другите участници в антихитлерската коалиция трябвало да плащат на Америка със злато, тъй като в условията на войната банкнотите практически не стрували нищо.

    Ето няколко числа. През 1938 година златния запас на САЩ бил 13 000 тона. През 1945 година – 17 700 тона. А през 1949 – 21 800 тона. Абсолютен рекорд! 70 процента от всички световни златни резерви на този етап.

    През 1944 година англичаните и австралийците напълно изчерпали своите златни резерви. Само Сталин продължавал да изпраща към сейфовете във Форт-Нокса злато, добито от находищата в Магадан и Колима. И така продължило до седемдесетте години, когато СССР успял да изплати на Вашингтон последните дългове по ленд-лиза. Изплатил ги, ще повторим, изключително със злато.
  • 22 Borislav Popov

    21 0 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    То се вида какво направи една коалиция 67 държави за 5 години. ИД се разрастваше с всеки ден. Откак се намесиха Руснаците - всичко живо подви опашка !
  • 23 СссереМ

    3 17 Отговор

    До коментар #11 от "Езтребител на пияни ватенки":

    Да обясняваш на бушмените истинските факти е все едно да спориш с радиото,това са житейски неудачници живеещи единствено зад измислените си никове и прехвърляйки си комплексите за нещастния си живот над останалите потребители,щях да се радвам за тях поне някакво заплащане да получаваха,но уви-прекалено им е ниско IQ-то,и господарите които защитават не ги искат.

    Коментиран от #24, #25, #28, #40

  • 24 Borislav Popov

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    То бушмените сте вие братчет !Девизът при вас е : Всички гейатлантици да покажем силата на гейатлантическите ни гъзове по гей парадите.За друго не ви бива !
  • 25 949

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    Ти май току що описа себе си!?! - От сутрин до вечер пишеш тук, явно защото нямаш работа. А иначе онзи там не обяснява, а е копирал от Уикипедията един абзац, понеже не може да го изрази със свои думи. Има една подробност обаче! Уикито не се пише от професионалисти,а от всеки който му дойде нещо на ум. Иначе като ти гледам "ник-а", явно ще си от ЕнТеЛиГеНтИтЕ . -Разбираш ли колко си жалък? Няма нужда да ти се прави дисекция на окаяното състояние, то е видно и с просто око. Съветът ми е да си намериш работа, само не знам с тези познания като на физкултурника, какво би излязло от теб.

    Коментиран от #41

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Морук

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "име":

    Тяхната си каква да гони,нали са техни храненици
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 военен

    6 0 Отговор
    Едно време имаше един такъв военен маньовър-напред,напред,кръгом и пак напред!
  • 31 Казбека

    6 1 Отговор
    Уважаеми Г- н Се Серем, на нас IQ може да ни е малко но за сметка на това мъжкото ни достойнство е голямо.Господ едно взел друго дал.Радвайте се че ни има за да поемама изцяло Вашите семейни задължения.

    Коментиран от #33

  • 32 ЗайоБайо

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Езтребител на пияни ватенки":

    Безвъзмездна помощ? Още и сърбаме попарата. Американските нищо не правят безвъзмездно. Дано да дойде възмездие за тях и тия, които им слугуват
  • 33 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Казбека":

    Умря циганката дето те хвалеше и почна сам ли?
  • 34 пенко

    6 1 Отговор
    ЕДИН ЧИЛЯК /ПИШЕЩ В САЙТА/ НЕ МОЖЕ ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА ,ЧЕ КОСМОСА Е ЗАВЛАДЯН ОТ РУСИЯ , А НЕ ОТ МЪСК ,ПРЪСК И СИЕ !?!?!?
  • 35 Казбека

    2 0 Отговор
    Уважаеми Г- н Реалист явно и Вие сте изпаднал в ситуация с Вашата съпруга след като се чувствате лично засегнат? Моят съвет е : отделяите повече време за Нея вместо да ръсите глупости.!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 някой си

    1 0 Отговор
    Интересно, някой помни ли, кога САЩ са воювали срещу ИД?
  • 38 Янките

    2 1 Отговор
    То и във Виетнам нямаше да отстъпваме , ама се оакахме .
  • 39 АК47

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ridik":

    От всичките цифрички дето си написал 90% са пратени на дъното от немските подводници за това че не се напъвай като бос на пързалка
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 АК47

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно ако Хотлер беше нападнал краварника вместо СССР дали кравите нямаше да станат на пържоли по бързо и от к*рва польска
  • 43 АК47

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Само тоя груз ти е в главата а толкова много гряз след тебе че смърди и през нета дори