20 Юли, 2018 08:59 1 540 3

САЩ и Русия заедно срещу тероризма

  • майк помпео-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия

Майк Помпео увери, че Тръмп не смята да заобикаля острите ъгли в отношенията с Москва

САЩ и Русия заедно срещу тероризма - 1
Снимки: БТА/АР

Москва и Вашингтон ще си сътрудничат в борбата срещу тероризма, заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео в интервю, предаде АР.

"Ние заедно ще работим срещу тероризма", заяви Помпео, без повече подробности.

По думите му, американският президент Доналд Тръмп отишъл на срещата с руския си колега Владимир Путин в Хелзинки "с цел да създаде благоприятна възможност" за сътрудничество и "да се установи канал за връзки".

В светлината на резултатите от срещата в Хелзинки, американската страна разчита на активизиране не само на сътрудничеството с Русия в областта на борбата с тероризма, но и на разработването на взаимноприемливи договорености в областта на контрола над въоръженията, отбеляза Помпео.

Американският държавен секретар увери, че Тръмп не смята да заобикаля острите ъгли в отношенията между Русия и САЩ.

САЩ и Русия заедно срещу тероризма

"Не се заблуждавайте: президентът Тръмп разбира, че Русия не споделя нашите интереси във всички области... и той ясно го заяви пред Владимир Путин", посочи Помпео в телевизионното интервю.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    1 0 Отговор
    Тия ве4е напълно откачиха.
  • 2 СссереМ

    2 1 Отговор
    Какво означава "заедно с Русия",това е все едно да извикаш вълка да ти пази стадото,не е тайна че именно Русия подстрекава терориста Асад и най-много членове ИДИЛ набира именно в Русия,а за сваления пътнически самолет над Украйна няма да споменавам.
  • 3 Иванов

    0 0 Отговор
    Майката и бащата на терора, заедно срещу тероризма!