20 Юли, 2018 12:53 2 329 8

Русия и Китай остават зад Северна Корея

  • северна корея-
  • петрол-
  • нефт-
  • сащ-
  • русия-
  • китай

Москва и Пекин отказаха да подкрепят спиране на износа на петрол за Пхенян

Русия и Китай остават зад Северна Корея - 1

САЩ не успяха да постигнат в ООН спиране на всякакъв нов износ на петрол за Северна Корея въпреки американски доклад, в който се твърди, че тази страна вече е превишила определените от санкции квоти за внос на тази суровина за 2018 г., предаде AFP.

Русия и Китай поискаха от САЩ допълнителна информация по подадената им в края на миналата седмица молба, с което фактически блокираха задействаната от Вашингтон процедура за забрана на доставки на преработени петролни продукти за Пхенян.

"Русия проучва внимателно тази молба и се стреми да получи допълнителни сведения за всеки случай на "незаконен" транспорт на петрол към Северна Корея, за който сигнализират САЩ. Ще потърсим и обяснения за използваната методология за изчисляване на обемите "незаконно" внесен петрол", каза пожелал анонимност дипломат.

В края на миналата седмица САЩ казаха на другите 14 страни в Съвета за сигурност на ООН, че КНДР е нарушила определените миналата година от ООН квоти за внос на преработен петрол за 2018 г. чрез незаконни прехвърляния на товари в открито море. В подкрепа на молбата си САЩ предоставиха на Съвета за сигурност сателитни снимки, на които се виждат такива прехвърляния и публикуваха списък от 89 кораба, които към 30 май са хвърляли котва в Северна Корея от началото на тази година.

Русия и Китай остават зад Северна Корея

Въз основа на тези сведения, които са събрани в доклад на американските разузнавателни служби, САЩ изказаха предположения за предполагаемите количества петрол на борда на всеки кораб и заключиха, че наложените от санкциите квоти за тази година са значително превишени.

Поради това САЩ поискаха комисията за следене на санкциите срещу Северна Корея да нареди незабавното спиране на всички доставки на преработен петрол за Северна Корея.

Съгласно действащите процедури в ООН САЩ имат шест месеца да отговорят на исканията на Русия и Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    5 22 Отговор
    Кучетата сами се защитават защото знаят че и тях ги чака същото.

    Коментиран от #2, #3, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да ти го забодем

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Я кажи, какво по-точно ги чака???

    Коментиран от #7

  • 4 Гост

    20 0 Отговор
    Сега предоставят снимки на 90 кораба с идентификацията им! А когато колоните с нефт пътуваха от Сирия към Турция бяха слепи тогава?! Трябваше руснаците да им подпалят задниците!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    А какво ги чака говедарите и техните пудели ?
  • 7 123

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да ти го забодем":

    Още повече санкции и санитарен кордон около тях.
  • 8 Корея

    0 0 Отговор
    Абе добре са в Северна Корея. До колкото разбирам всичко си произвеждат, образованието им е на много високо ниво. Може и да нямат гении(то и никой не знае), но по-важно е, че нямат необразовани жители.