Last news in Fakti

20 Юли, 2018 14:54 2 882 6

Някои разпалват нова война на Балканите

  • сърбия-
  • косово-
  • балакни

Рамуш Харадинай заяви, че не може да има подялба на територии

Размяна или подялба на територии ще бъде истинска трагедия за Балканите. Това заяви премиерът на Косово Рамуш Харадинай, цитиран от B92.

Харадинай разговаря с президента на Сърбия Александър Вучич през вчерашния ден. Той призна, че двамата постигат труден напредък по признаването на статута на независима държава на Косово.

„Подялбата или размяната на територия ще доведе до война и това го казвам съвсем ясно. Не може да има такава подялба. Изместването на граници е една голяма опасност. По този начин само ще предизвикаме трагедия на Балканите. Който и да призовава за това, с каквато и да е цел, той не бива да го прави“, заяви Харадинай.

През последните месеци имаше твърдения, че Сърбия може да постигне договорка с Албания за подялба на територията на Косово. През последните седмици тези твърдения бяха опровергани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    24 2 Отговор
    Май на някой отвънка му се иска да има война на балканите...
  • 2 Червената шапчица

    17 3 Отговор
    Тоя път обаче Сърбия не е сама.

    Коментиран от #4

  • 3 Bulba

    14 1 Отговор
    Този трябва да помни , че Путин не е Елцин
  • 4 Иванов

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Червената шапчица":

    И този път ще е като предишния, освен ако рашките не слязат от Космоса с летящи самовари. Беларуската им ескадрила, даже няма да може да излети от хангарите. Я да си налягат пиргите и да си задоволяват кръвожадните нагони в Сирия.

    Коментиран от #5

  • 5 Помнещ

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    А как свалиха невидимия СТЕЛТ по време на войната

    Коментиран от #6

  • 6 Ти на Иванов

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Помнещ":

    недей да обясняваш! Той е в един отбор с говедата!