Last news in Fakti

21 Юли, 2018 18:03 5 464 16

Козел нападна мъж

  • франция-
  • козел-
  • мъж-
  • нападение
Козел нападна мъж - 1
Снимка: Shutterstock

Френската пожарна беше принудена да включи хеликоптер в на пръв поглед странна спасителна акция – да спаси мъж от агресивен козел. Инцидентът е станал в съботния преди обед в Бодинар-сюр-Вердон.

По информация на местната радиостанция козелът е нападнал 56-годишния мъж, докато той правил утрешния си крос. Мъжът успял да се качи на едно дърво и да повика помощ. На мястото на инцидента е дошъл екип от специалисти, линейка на Бърза помощ и хеликоптер на пожарната.

Мъжът се е отървал с няколко натъртвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боримечката

    15 3 Отговор
    Джендъри..
  • 2 Мирис на Страх

    16 0 Отговор
    Хърватите имаха един вратар - Деян Бодирога. Гледай ти къде отишъл да мъсти за човешки правдини! И францизина пак екип от специалисти го спасяват, като на световното.

    Коментиран от #5

  • 3 Цирк

    16 3 Отговор
    Да бяха викнали и армията, за да е пълен цирка!
  • 4 Домакин

    17 0 Отговор
    Нашите гориво за учебният самолет на армията нямат, тези льольовци хеликоптер заради един козел са вдигнали..
  • 5 Бесен Язовец

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мирис на Страх":

    Бодирога беше баскетболист. Тук гледам някой хора майтап си правят, но тези козли наистина са много силни и като нищо могат да убият човек, ако го уцелят както трябва !

    Коментиран от #6, #8, #11

  • 6 borislav popov

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Колко човека има загинали от козел по статистика ? Чичко гугъл и той не знае ! Това все пак не е бик. Явно човекът е гражданче 45 кила и за това се е уплашил така.

    Коментиран от #10

  • 7 Иванов

    17 1 Отговор
    Пръчовете са зли гадини. Могат да свалят човек на земята и да го мандръсат баш как си требе. Ама вие нема да се плашите. Баце ще ги изколи до крак. и пръчове и кочове и дивите прасета- вепери, всичко. Слава на Европейския съюз и неговият вожд и учител Юнкер!
  • 8 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Бях чел някъде, че в някакъв национален парк в щатите, планински козел напада и убива турист, който се е разхождал по туристическа пътека !
  • 9 Бачо Киро

    11 0 Отговор
    Май френският козел е чул за роднините си в България и евтаназията... Рекъл си е " мама ви мръсна, менте резултати ще пращате, а "
  • 10 Диоген

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "borislav popov":

    Не си пасал кози, видно е.... Да знаеш като се разгонят и козите, ако караш 2 или повече отраснали пръча, щд се видиш в чудо. Върви стадото и козлите се бият с часове. Само не се опитвай да ги разтървеш по джендърски, като ги галиш за главите!. Докато мигнеш и двата могат да ти ударят по едно чело в корема или бъбреците... Падал ли си по гръб от 6-7 метра и нагоре? Удара е същият... Ако те удари с рог настрани може и да умреш... Човека не е за подигравка. И ти ако бягаш и те връхлети козел може да се уплашиш. Аз съм бегал с киллометри през дива пустош в Родопите, там усещането не е като в града. Има вълци, мечки, диви прасета, чакали,. Докато бягам ме е връхлитал язовец, едва не ме ухапа, добре, че се извъртях и го пернах през врата и му отклоних траекторията... Не е хищник нападател, а явно го стреснах и е хукнал в моята посока... Този човечец здраво се е стреснал. Ако е градско чедо е разбираемо да се паникьоса. Но чак пък и хеликоптер да иде? Достатъчно е било една кола с няколко човека и пръча ще се дръпне. Но има и упорити козли удрят и по колите. Не ги подценявай никак, ге са опасни, силни, бързи и удрят яко!

    Коментиран от #12

  • 11 Човек

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    не могат уби, но язовец - сигурно!
  • 12 Бесен Язовец

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диоген":

    Язовеца ... бесен ли беше? Или още не го бяха ... тъковътъ ... обесили?

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Диоген

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Не го зная онзи в гората, яко ме стресна, помислих, че връхлита мечка.... Такова тупуркане се зачу в храсталака, че помислих, че някоя меца е огладняла. Единственният Бесен язовец, който съм чувал е тук в чата. Не съм го срещал. Но вече, благодарение на Порожанов, БАХК зная, че има и Бесни овце и Бесни кози преди да излязат експертизите, за тях. И зная, че единия път са бесни, а другия път не са, според интереса на определящите. И зная, че макар и досега да не вярвах на институциите, след това фиаско с чумата, вече на глава да падна няма да вярвам на институциите. Благодаря на Овцете и Козите, че ми показаха за пореден път какви хора '' градят''' Бългафия. А, онзи язовец ми накъдри прическата, без майтап. С голи ръце срещу мечка нямаш голям шанс....
  • 14 Диоген

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Това язовче вдигало страхотна шумотевица в храсталака? Вълците, сърните, елените се движат по-тихо в храстите. А на около 4-5 метра се размърда нещо тежко и хукна към мен. И както бягах спрях, не знаеш в храдтите какво тича? Июа главно две животни, вдигащи толкова трясък в храсталака - мечка и диво прасе. Чакалите стъпват и бягат доста по-тихо. Сега си представи как спирам, втренчил поглед в грохота в храстите. И помислих, че е мечка. Диво прасе, ако не го притиснеш и не е женска с малки или мъжки да пази женска с малки няма да те нападне. И докато чаках, прическата ми се поизправи, сетих се, че съм дюз едно към едно сфещу зверо. И очаквах да се разтворят храстите и озъбена меца да ми се усмихне като на кебапче. Е, товацстана за секунди. Но излетя едно рунтаво язовище към мен и то озъбено. Аз се отмесъих и отгоре го натиснах откъм иззад врата, понеже зъбите му отиваха към прасеца ми. То не успя да ме захапе, профуча надолу и изчезна в храстите. Погледах, поослушах се и тфъгнах, но пешком известно време. Ако беше меца, можеше и да не шиша сега.... Но говорим, че козела е опасно животно. Ако го подцениш може и да те убие. Рогата на едрите са извити нагоре и ако те перне в бъбрека, далака... може и да умреш. Който се присмива на оня човек не е попадал в ситуации. Тогава смеха го няма.
  • 15 Чумата да тръшне нашите управници

    1 0 Отговор
    Кога и нашият дребен и едър рогат добитък ще нападне тези, които ги обвиняват, че са чумави?
  • 16 Чумата да тръшне нашите управници

    2 0 Отговор
    Къде биха се скрили нашите управници, ако козлите, овните и биковете нападнат нашите управници?
    Все още не съм прочел за избити животни в Турция и Румъния, от където е "дошла" чумата.
    Чумата е в министерствата в София.
Новини по държави: