21 Юли, 2018 20:29 1 216 0

Китайският президент пристигна в Сенегал

  • китай-
  • сенегал-
  • президент-
  • посещение

Президентът на Китай Си Цзинпин пристигна в Сенегал. Там той ще подпише две споразумения за укрепване на икономическите връзки между Пекин и Дакар. Сенегал е първата държава от африканската обиколка на Си Цзинпин. Предвижда се той да посети също Руанда и Република Южна Африка. На летището в Дакар китайският ръководител беше посрещнат от сенегалския му колега Маки Сал. Очаква се двамата лидери да разговарят преди подписването на икономически споразумения.

Утре Си Цзинпин ще предаде на Маки Сал ключовете на построена от китайски предприятия зала по борба, който е най-популярният спорт в Сенегал.

Китай е вторият търговски партньор на Сенегал, след Франция, с търговски обмен от 2 млрд. USD през 2016 г.. Визитата на Си Цзинпин в Сенегал е втората на китайски президент в африканската страна след тази на Ху Цзинтао през февруари 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА