22 Юли, 2018 11:07 3 276 30

Израел евакуира 800 членове на „Белите каски”

  • израел-
  • сащ-
  • евакуация-
  • бели каски

Близо 800 членове на организацията „Бели каски“ са евакуирали израелските власти по молба на САЩ и европейските държави през нощта срещу неделя, съобщи AFP, позовавайки се на военни източници.

Причината за среднощната евакуация е била заплаха от страна на напредващите сирийски правителствени сили в южната част на страната, съобщи армейското радио на Израел. От Йордания са потвърдили, че ще прехвърлят „белите каски“ във Великобритания, Канада и Германия.

„Сирийската гражданска защита“, или „Белите каски“, са основани през 2013 г. като вид спешна помощ за ранени от въздушни бомбардировки, артилерийски обстрел и взривове на територията на опозиционните сили. „Съгласно директива на израелското правителство и по искане на САЩ и някои европейски държави, Силите за отбрана на Израел преди малко завършиха хуманитарна операция за спасяването на членове на сирийска гражданска организация и техните семейства” се посочва в съобщение на израелската армия.

„Израел продължава да се придържа към политика на ненамеса в сирийския конфликт и продължава да смята сирийския режим за отговорен за всички активности на територията на Сирия“, заявяват военните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    68 3 Отговор
    Айде марш от Сирия на лакеите на САЩ и ЕС клеветниците на ЦРУ бели каски

    Коментиран от #10

  • 2 балама

    73 3 Отговор
    Бяха "сирийска" "умерена" "опозиция", "сирийски" "демократични" "сили", обаче, все са си касапи и канибали от по света и у нас, наемани и въоръжавани с парите на СА, командвани от израелски военни, поддържани от авиацията на сащ.
  • 3 Гост

    66 3 Отговор
    Именно те със свойте провокации съсипаха Сирия!
  • 4 1122

    61 4 Отговор
    Тия бяха тези които имитираха химически атаки. Наши хора. Направо към Германия. Обаче без право на ножове.
  • 5 Румяна Костова

    53 3 Отговор
    Напишете истината,че организацията на Белите каски е регистрирана в Англия на името на бивш английски офицер.И финансирана основно от САЩ и Англия.Като се има в предвид кой им плаща,ясни са и задачите,поставени на тези каски.Те в никакъв случай не са от алтруистична подбуда,да се помага на пострадалите сирийци.Работодателите на каските бомбардират сирийските граждани,а каските отдолу тичат под бомбите и пушака да спасяват жени и деца?Как ви се струва тази картина.На мен ми звучи сюрреалистично.Играят си с нашите емоции чрез такива снимки,като горната.Всеки се трогва като види разплакано дете на фона на разрушени сгради.В интернет има изповеди на сирийци,на които някоя от тези Бели каски им грабва раненото дете за да си прави фотосесии,вместо да го остави на лекарите да му окажат действителна помощ.

    Коментиран от #25

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 позор

    42 3 Отговор
    Щом тези терористи бягат значи скоро ще дойде края на терора в Сирия,но забележете кой искат спасението на тези терористи ЕС и САЩ виновниците за касапницата в Сирия.
  • 8 Българин

    38 3 Отговор
    Значи няма смисъл да ги държат повече. Мандалото хлопна! Време беше. Горките хора от Сирия. На какво ги подложиха. Адът слезе на Земята. Да пуклясат всички джелати дано. Хвала на Русия!
  • 9 моко бъчвата

    5 36 Отговор
    Израел не се намесва, ама намеси ли се Израел, ще хвърчат чалми и ушанки.

    Коментиран от #11, #15, #28

  • 10 СссереМ

    3 40 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Абе серсем това са спасителни отряди от рода на червения кръст и червения полумесец,ти нормален ли си,това са хора въоръжени само с бинт и слушалки?Ама какво се учудвам изрода Асад използва химическо оръжие върху собствените си деца,камо ли върху лекари.

    Коментиран от #12, #13, #18, #30

  • 11 Д'мин

    25 4 Отговор

    До коментар #9 от "моко бъчвата":

    Хората са се разбрали, под хора разбирай Путин, Нетаняху и Тръмп! Сирийците и руснаците ще изчистят боклука до границите на Израел и до Голанските възвишения. Ирански милиции на 80 км. от израелските граници, Израел си запазва правото да бомби иранците в Сирия ако докарват ракети. Путин ще си трае. Това е, а летящите чалми и ушанки-само в твоето болно съзнание!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 падналия ангел

    32 2 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    Повечето от тях са бивши полеви бойци от умерените и ИДИЛ, предостатъчно техни снимки има в Туитър с оръжие и после със слушалки в ръце! Те са тези, които симулират химическите атаки за да злепоставят руснаците и Асад. На всички им е ясно кои и какви са! Твоите памфлети по техен адрес, в хумор, сатира и забава!

    Коментиран от #17

  • 14 Borislav Popov

    29 2 Отговор
    Роджър Уотърс легендарният музикант от Пинк Флойд : „Белите каски“ са фалшива организация за пропаганда на джихадисти и терористи !
    Кадрите бяха публикувани в YouTube от профил, озаглавен „Долу ръцете от Сирия“ и бързо бяха широко разпространени.
    Обвиненията на Роджър Уотърс идват ден след въздушните атаки от страна на САЩ, Франция и Великобритания по обекти в Сирия, които бяха представени като отговор срещу предполагаемата химическа атака в Дума.
  • 15 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "моко бъчвата":

    И като се събудиш едната ти ръка навряна в г...ти дргата в контакта а всеки косъм от главата ти със собсрвено мнение
  • 16 това е истината

    21 2 Отговор
    Публикувате статии за тези терористи а за истината в Сирия мълчите,властите там съобщиха че самолети на незаконната коалиция на сащ са обстрелвали мирни жители бягащи от град Бу-кемал и от терористите,има много жертви и ранени......
  • 17 СссереМ

    2 16 Отговор

    До коментар #13 от "падналия ангел":

    Абе и аз се чудя каква е тая "картешница" в ръцете на човека на снимката ама добре че ме светна,по голям терорист от Асад в Сирия няма,е като изключим Вова,те с истински армии не могат да воюват и затова се упражняват върху жените и децата.
  • 18 Върви на преглед!

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "СссереМ":

    Спешен си за психиатрия! Пак си плюл хапчетата, които ти дават! Хайде, марш да лъскаш чинии, че не можеш си намери друга работа.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 некойси

    14 0 Отговор
    Каква ненамеса, какви 5 лв. Решават и бомбят Сирия когато си поискат и най-интересното е че се приема за нещо нормално от световната общественост.
  • 21 Истината

    1 12 Отговор
    Свобода за Сирия и Свобода за Украйна!!! Вън руските агресори!!!
  • 22 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Върви на преглед!":

    Следващия път ще го минат на свещички. Тогава няма как да ги плюе - колкото и да се стиска .
  • 23 Глупак

    10 0 Отговор
    Израел евакуира американски агенти
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    ИМА САМО ЕДНИ,,КАСКИ,,!!!!!И това са ,,СИНИТЕ КАСКИ ,,НА ООН!!!!Всякакви други/бели пембени и т.н./ са НПО СОРОС каски...за всякакви ГАДОСТИ И ПРОВОКАЦИИ...И даже КОЙ СЕ Е ЗАГРИЖИЛ за тях показва достатъчно ясно кой плаща/кой поръчва музиката/кой тъпанар играе ,,милосърдни!!!!роли,, и ,,пояснява ,,зверствата на садистите,,,....Понеже и войната и зверствата вече са ПР,СНН,ТРОЛ,ФЕЙСФЕЙК и ...прочие реконтрасуперменте инфо ,ТО изведнъж ТЕЗИ се оказаха ,,ГОЛЕМИТЕ ЖЕРТВИ!!!!,,,моля ти се......
  • 27 цирк

    2 0 Отговор
    Това е ядрото на Алкайда и ИД, наденали по една бяла каска и играещи театри. Последно си ги дислоцираха до израелската граница да са им удобни за евакуация и ето, че такава се наложи. Че и семейства, те само няколко души сигурно са местни продажници, останалото - вносни джихадисти, които ако имат "семейство" е по линията на вербуване на ИД, или семейство наричат харемът от язидски робини. Да са им честити на германците, старата схема - Израел вербува от СА, САЩ обучава, Германия подслонява и осугурява 80-те девици и райският, заслужен живот.
  • 28 Hhhhhhh

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "моко бъчвата":

    Ако други се намесят Израел няма да я има. И те го заслужават.
  • 29 вьдв

    1 0 Отговор
    Тия "Бели каски" хич не са бели...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.