22 Юли, 2018 14:43 2 641 40

Тръмп да не си играе с огъня

  • иран-
  • сащ-
  • петрол
Тръмп да не си играе с огъня - 1
Снимка: АР/БТА

„Америка трябва да знае, че една война с Иран е майка на всички войни", каза президентът на Иран Хасан Рохани на среща с ирански дипломати, цитиран от иранската агенция ИСНА. Той предупреди американският президент Доналд Тръмп „да не си играе с огъня”, като подчета, че Техеран „не воюва с никого”.

По-рано Вашингтон заяви, че ще се постарае да убеди съюзниците към началото на ноември напълно да прекратят покупките на петрол от Иран, а министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин, заяви, че САЩ са готови да въведат санкции срещу Русия, Китай или която и да е друга страна, която продължава да купува нефт от Иран. Държавният секретар Майкъл Помпео заяви, че санкциите на САЩ по отношение на иранския петролен сектор ще започнат да действат на 4 ноември.

„Господин Тръмп ние сме благороден народ, гарантираме сигурността на воната артерия в региона през цялото време. Не ни дразнете, не си играите с огъня, ще съжалявате” , каза Рохани по време на среща с ирански дипломати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    12 39 Отговор
    Тези чалми са първи русолизци, по нагъзени са от нашите русороби. Сам Нетаняху ще ви вида сметката, клоунът и нато само ще гледат от страни.

    Коментиран от #14

  • 2 СссереМ

    8 29 Отговор
    Като е толкова отворен да го каже на бай Дончо лично,не да се хвали пред подчинените си,или от блъскане на челото в земята е забравил английския,америка изобщо няма да се напънат,само ще пуснат Израел и готово.

    Коментиран от #11

  • 3 Гост

    8 22 Отговор
    Този на снимката има погледа на Курнелия нинова това говори много
  • 4 Бесен Язовец

    14 21 Отговор
    Те тази чалма на снимката е кумир на наште каскети и е тяхна надежда, че един прекрасен ден той да гръмне проклетата Хамерика.
  • 5 ванката

    18 3 Отговор
    като виждам колко правописни грешки има смятам че изказването "ние сме благороден народ " има поредната такава като е пропуснато едно"не" след "ние"... а от друга страна пък хамерика и стана скучно с изтърканата вече "ИД" измислена и спонсорирана изцяло от самите тях и сега търсят нова играчка чудно ми е само с какава цел и какви основателни причини решават да забранят на една държава да си продава нефта и изобщо защо се месят в политиката на дадена държава ??? това не е омиротворител а точно обратното как не си спретнаха една война на тяхна територия а само по другите континенти воюват???
  • 6 любопитен

    20 4 Отговор
    Първите четири поста са написани в интервал от 2 до 4 минути! Случайност?

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Путкин

    8 14 Отговор
    Араби - мюсулмани в наши дни са най простите хора на планетата земя!
  • 10 Путкин

    6 13 Отговор
    Араби - мюсулмани в наши дни са най простите хора на планетата земя!

    Коментиран от #12, #16

  • 11 Borislav Popov

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Нали му го каза. Миналата година Иранците арестуваха ли американски боен кораб ! Арестуваха го ! Моряците оцапаха ли гащите ? Оцапаха ! Е какво по вече искаш ?

    Коментиран от #19

  • 12 ОлигУфрен

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Путкин":

    Иранците не са араби!

    Коментиран от #17

  • 13 Borislav Popov

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Интересно тогава защо ходят при него а не идват при тебе ? Умник !
  • 14 неоплан

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    Защо говориш така? Аз не съм русолизец, но и не крия, че съм за приятелство с Русия. Защо да се срамувам, лошо ли е? А ти оправдаваш ембарго срещу хората там, те също искат да живеят нормално. И там има и добри и лоши както и у нас и навред. Рохани има известно право да негодува, защото Иран е под ембарго, а не се обясняват на света причините затова, решава някой си в Брюксел и Уошингтън и обявява ембарго. Нито обяснява причините нито дава доказателства. Това е междудържавен рекет и е равносилно на обявена война срещу държава, в случая Иран. А, можеше да е друг, по-добър света. Защо си настроен антиирански? Аз ги уважасам, макар че не зная как живеят? Ако са ни приятели, добре! Но защо подкрепяш войната срещу тях, без доказателства за тяхна вина престъпление? Това е като да осъдиш на смъфт чосек, без да е виновен. Поясни, моля те, какво е виновен Иран, че да са плд ембарго? Че развивали атомна енергетика ли или, че се мразят с Израел?

    Коментиран от #30

  • 15 El comandante

    1 13 Отговор
    На всички гетбави комундета майчетата ви ебААА яко у гъзААА!!!ХаХаХа!!!
  • 16 Диоген

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Путкин":

    Не бих казал, че си прав. Прост е онзи, който се счита за по-умен от другите. Е, ако съдим по самомнението ти?.... - какво да коментирам повече? Аз не изповядвам Ислям, нито Християн, аз просто мразя изродите и почитам човещината. Е, признавам, че исках България да се съхрани главно като български народ, но с непукисти хора, с непукисти политици, генерали и какви ли не е трудно за вярване. Но уважавам и свестните араби, перси, амефиканос, рашънс и какви ли не, даже Айните на север. И те са живи души, както ние, врабчетата, акули.... А ти, мистър УМНИК, защо се считаш за по-умен? И християнско ли е да обиждаш и презираш другите? Гълъба знае повече за житото от теб, бас държа.
  • 17 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "ОлигУфрен":

    Точно така те са Перси и като цяло арабският свят ги недолюбва

    Коментиран от #18

  • 18 Borislav Popov

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Персийската империя е грандиозно политическо формирование предшественик на Иран, една от най-големите държави познати на световната история, обхващаща земите разположени на Иранското плато – Мала Азия – Египет и Европа. Доминиращ етнос в нея са персите – индоевропейско племе, създало се в земите на днешен Иран около 10 – 9 век пр.н.е.

    Така че когато Персите са имали държава - в Европа още са живеели в пещерите и по дърветата !

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СссереМ

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Абе те и маите имаха голяма империя преди 2000 години ама оцапаха гащите,за Египет и Рим няма да коментирам.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сссерем

    3 3 Отговор
    Всеки втори бежанец ме е б а л, всеки трети във устата ми е с р а л
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бацко Винкелов

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен язовец":

    Ела, да копаш у нивяка 3 декара с мотичката царевичако и ако на първио декаро не ти е минал сербежа, ке ти пъйнем един мамуло отзаде, да те стимулира? Може и два, бежански мамула?
  • 30 Да да

    4 10 Отговор

    До коментар #14 от "неоплан":

    Иран беше под ембарго заради програмата си за ядрено въоражаване! Сега САЩ излязоха от споразумението което сваля ембаргото и наложиха леки санкции! САЩ са сувренна страна и всеки може да избира дали да търгува с тях или с Иран! Ти си русолизец на 100% и лъжеш или си неосъзнат! Възможно е и да си джихадист,те много харесват пРосия! Само кажи на коя партия си симпатизант и не се определяй като никакъв!

    Коментиран от #31, #32, #33, #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 неоплан

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Да да":

    Ами никога не съм лизал рускиня. Не съм джендър и руснак не съм лизал. По паспорт и родители съм българин, мразя джихадисти, фашисти, османци, нагли тирани, също и мафиотите тук и български и други, не познавам Русия нито Иран и САЩ, уеажавам ги, не харесвам войните, ненавиждам партиите особенно в БГН, те искат власт, все сменят закони системата по своя кеф и ме прецакват, понеже нд са справедливи. Не зная какъв съм, толкова е тфудно да се определиш? Не членувам в пафтии, не вярвам на партии и светцине виждам шричина да им вярвам, след като ме прецакват. Вече искам само едно, но засега няма как да го реализирам - да си направя кораб и да отлетя далеч от кенефа тук, но не в друга страна, а далеч. Но проклетата мафия държава даде златото на еврейчетата от Дънди, без и да ни пита, а всички сме държавата. Заспалите ченгета и впенни са обикновенни наемници за пафи, ме ни защитиха и не искат. Даже при толкова видни документни престъпюениа на администрация, те щастливо си спинкат и стачкуват за заплатк. Не искам и да ги срещам вече ни шолитици, ни останалите, дотолкова ми се гади от лицемерието и продажността им. Но нямам материал да си маправя кораб и да замина. Не зная какъв да се нарека, но съм отвратен от кочината система, която сте създали тук и в повдчето държави. А, колкото до Оран, чета, че пак им наложили санкции и търтеите в Брюксел и САЩ. Значи не могат да търгуват свободно. Значи лицемерието си е същото....
  • 33 неоплан

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Да да":

    Нямам точна дефиниция. Имам принципи, които във всяка ситуация са с конкретни проявления. Засега съм още в човешки вид, значи човек, с определени принципи разбирания за нещата. Защото са справедливи принципите ми, затова съм отвратен от системата, която сте създали и обслужвате - пирамида октопод за малцина мафиоти, пазени и от армия, ченгета, правосъдие и повечето прецакани пчелички, снасящи блага за паразитите. Отвратително е. Не ми хвали партии, само отделни личности има с добри качества! Не ме определяй на русолизец аз не съм джендър! За приятелство съм с Русия, но не в гейски смисъл. И ще пиша за последно, защото просто се уморих от тоя кенеф тук, където лошите ги избират хранят славят толерират, вместо разстрелват! Съжалявам, че не останах в Дания или Полша преди години. Генерали от КСВ наредиха да убият с побой мой роднина и прикриха убийците и Главни прокурори и до ден днешен '' защитниците'' на България си лапат пенсии и бонуси, '' градейки'' България, като Банкянския лъжльо и хилядите бандити на постове. Не ми трябва такава държава, нито злото, което ми донесе досега. Не ми трябва и глупавата ти класификация, че щом съм за приятелство с Русия, Иран, видиш ли съм бил русолизец. С такива примитивни умове като теб, не и се и спори. Защото такива унищожихте доброто от 829 години и насам за българите. Можеш да се гордедш със себе си -....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ТОЧКАТА

    5 3 Отговор
    Америчка се хвали с ,,майката на всички бомби,,!!!ТО,какво ли освен бомби прави америчка...ИРАН съществува от 4 000 години и ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА/СИЛНА!!!/ И ЩЕ СЪЩЕСТВУВА!!!!И парадоксално,ТЯ НЕ Е НАПАДАЛА НИКОГО ОТ 300 ГОДИНИ!!!А това е повече време от съществуването на америчка!!!!.....Затова си време тя,америчка, е участвала,абе НАПАДНАЛА ПОВЕЧЕ ОТ 250 СТРАНИ!!!!!.и за сведение на некои простаци ,ТОВА на главата му НЕ Е ЧАЛМА!!!!!Чалма е точно простакът,цапащ форума с обиди,спам,лични нападки,заплахи и ЕСКАЛИРАЩИ НЕДОКАЗАНИ ОБВИНЕНИЯ....ИРАН Е БЛАГОРОДЕН!!!/ама наистина!!!/благороден народ..!!!!Иначе прост не можеш да съществуваш 4 000 години!!!АБСУРД!!!Пък ,който е ЛЮБОПИТЕН ,нека потърси КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИРАН....

    Коментиран от #39

  • 36 Жълт картон

    3 1 Отговор
    Модераторите да внимават като ми трият следващ коментар, че ще ядат клавиатури като им дойда на очна ставка в опърдяната редакция. Много грешен протекционизъм упражняват над екземпляри, които са ментално обременени или са изтървани от Карлуково
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 868

    2 0 Отговор
    Иран каза и друго, че мирът с Иран е майка на световния мир. Дано само не пускат фишеци. Всички държави на тази планета ТРЯБВА да притежават ядрено оръжие и ядреноракетен щит. Тогава МИРЪТ е сигурен. Иначе, ако Иран заварди проливът Ормуз ще стане наистина напечено. Фашагите от САЩ, ционистите от израел и хабатистите от Русия ще имат дълго да си говорят.... Не забравяйте, че другарят Си обяви, че трябва да се готвят за война. Леле, мале със съвременните оръжия ще бъде библейски апокалипсис.
  • 39 Начо

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "ТОЧКАТА":

    Вярно е! Допълнението е само с израел - наистина НИКОЙ не ги харесва и двата субекта. Забелязах, че трима ционисти НЕ харесаха вашия коментар! ;)
  • 40 незнайко

    1 0 Отговор
    Крайно време беше някой в прав текст да каже истината !!! САЩ подклаждат напрежението и никой не им държи сметка !!!