Last news in Fakti

23 Юли, 2018 10:29 3 770 7

САЩ блокират агресията на Русия

  • сащ-
  • кибер атака-
  • русия

Създава се специална група за отговор на кибер атаки

САЩ формират работна група за борба с кибер заплахата от Русия, съобщи Вашингтон Пост.

Новината беше обявена във форума за сигурност в Аспен. Групата ще бъде сформирана в рамките на командването на кибер командването на американските въоръжени сили.

Информацията е била потвърдена от ръководителя на кибер групата и началник на Агенцията за национална сигурност генерал-лейтенант Пол Накасън. Групата е основана въз основна на това, с което разузнавателната общност се е ангажирала от 2016 г.

По този начин трябва да бъде даден ясен сигнал, че американската администрация работи по спирането на опитите на Русия за намеса в политиката на страната.

В момента в САЩ се води разследване за евентуалната намеса на Русия в изборите в страната преди 2 години. Разследването се оглавява от специалния прокурор Робърт Мълър.

През последните години има и оплаквания от опити за хакерски атаки срещу американската администрация. Русия отхвърля обвиненията. От там твърдят, че нямат общо с темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грантаджийче

    23 4 Отговор
    Това го четем от 2014-та година.

    Обаче гринговците, не успяват за блокират нищо - хората не могат да бъдат купени на 100%, а 75 милиона годишно за пропаганда и лъжене не стигат до никъде...

    Коментиран от #3

  • 2 Спокойно

    10 0 Отговор
    Вече си отдъхнахме.Ще ни пазат с мобилни групи!!!Благодарим на биг брадър,че още дишаме.
  • 3 СссереМ

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Грантаджийче":

    Толкова ли ви е бюджета за пропаганда,че той е много малък на фона на многобройните ви петоколонници,сигурно работят за средната ви заплата от 250 лв.
  • 4 Владо Вр

    8 6 Отговор
    Хм? Бедна, изостанала технологично, пиеща лосион, живееща в землянки средновековна (според някои, пишещи във форума колеги) Русия, плаши могъщата, богатата, свръх развитата, супер държава и първа световна демокрация (пак според същите) САЩ?!?! И, то с кибер атаки! С допотопните (може би "Правец 16") руски компютри! Това не може да е истина! Ха-ха-ха! Хо-хо-хо! :) :) :)
  • 5 Баш Майстора

    13 1 Отговор
    А кой ще удържа агресията на САЩ по целия свят?

    Иначе и аз се учудвам как супер развитата държава САЩ се плаши от фалиралите супер изостанали руснаци, които всеки момент щели да нападнат половин Европа.
  • 6 Владо Вр

    7 0 Отговор
    Защо толкова минуси колеги? Непрекъснато ме убеждават във форума, колко е изостанала Русия! Как предлага само анимационни филм чета. Как технологиите и са на ниво 19 век, или по-зле! Колко могъща, развита, демократична е Америка! Как технологично е едва ли не в 22 век, как руснаците не могат да я стигнат още 100 години! Сега, на вас ли да вярвам, или на Вашингтон пост? Моля ви, стиковайте си опорните точки, защото си противоречите и се излагате като форумни списувачи, и корифеи на м/у народната политика! :) :) :)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.