23 Юли, 2018 13:46 1 444 3

За Тръмп важи „законът на джунглата“

  • сащ-
  • франция-
  • закон на джунглата-
  • тръмп-
  • търговия-
  • война-
  • брюно льо мер

Париж призова Вашингтон за разум

За Тръмп важи „законът на джунглата“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Световната търговия не може да бъде базирана на закона на джунглата. Това заяви френският министър на финансите Брюно льо Мер пред АФП, визирайки американския президент Доналд Тръмп, предаде „Политико“.

По думите на френския финансов министър държавният глава на Съединените американски щати едностранно е увеличил вносните мита, което според него е „закон на джунглата“.

Брюно льо Мер призова администрацията на Доналд Тръмп да бъде „разумна“ и да престане търговската война с Европейския съюз и Китай. Той направи това изказване по време на срещата на министрите от Г-20 в Буенос Айрес през уикенда.

„Законът на джунглата ще отслаби икономическия растеж и ще застраши редица страни. Освен това ще има катастрофални политически последици“, посочи още френският министър. Вашингтон насочи мерника към ЕС и Китай, увеличавайки митата, аргументирайки се с мотива за подпомагане на американския бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KIKI

    2 1 Отговор
    Закона на джунглата е всемирен закон.
    Договори между цивилизации и хуманоиди са проста не валидни.
    Който не вярва си е негов проблем. Живота го потвърждава 99.99%

    Коментиран от #2

  • 2 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "KIKI":

    Ти пък какво разбираш от живота. Сигурен съм, че не си нито биолог, нито философ. Ако е така, какво разбираш от живота?
    Крайно време е, да се бие шута на приматите и човека да продължи по пътя си на еволюция.
    И не е само тръмп,не го ли разбраха франсетата, само дьо Гол разбра че диалог между примат и разумен човек не може да се води.
  • 3 Хасан

    3 2 Отговор
    Прав си беше Ердоган като каза че светът е по голям от 5!..не може съдбата на човечестеото да зависи само от Сащ или някой друг...хартийки които нямат златно покритие завладяват света
Новини по държави: