23 Юли, 2018 15:54 2 889 10

В Германия: Можем да се отбраняваме и без САЩ

  • сащ-
  • германия-
  • европа-
  • отбрана-
  • северен поток-
  • доналд тръмп

Повечето немци смятат, че Европа може да се защитава без помощта на Вашингтон, показва проучване

В Германия: Можем да се отбраняваме и без САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Повече от половината германци мислят, че Европа може да се отбранява без военната подкрепа на САЩ, показва социологическо проучване, цитирано от Reuters.

Само 37 процента от запитаните са на мнение, че Европа зависи от американската военна помощ.

Проучването не показва значителни различия между източните германски региони и западната част на страната, която има по-сериозни исторически връзки със САЩ. На изток 60 процента смятат, че Европа не се нуждае от САЩ, а на запад 55% са на това мнение.

Американският президент Доналд Тръмп даде на 12 юли ултиматум на европейските съюзници да отделят повече пари за отбрана и ги предупреди, че САЩ може да оттеглят подкрепата си, ако Европа не отнеме от плещите на американския данъкоплатец по-голяма част от финансовото бреме за издържане на НАТО. Той нарече Германия "заложник" на Русия заради енергийната й зависимост от Москва.

В Германия: Можем да се отбраняваме и без САЩ

Общо 84% от анкетираните 1004 германци смятат това твърдение за "напълно абсурдно", а 92 процента казват, че мотивът за коментарите на Тръмп е желанието му да насърчи вноса на американски втечнен газ в Европа и Германия.

Две трети подкрепят изграждането на газопровода "Северен поток 2", защото смятат, че той ще направи по-надеждни доставките на газ в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    15 1 Отговор
    Така е
  • 2 ГосТ

    17 1 Отговор
    Аааа не бе ! Европа трябва да се защитава от сащ. Това е проблема,и ако трябва да бъде безболезнено за всички,Русия трябва да се прибере в Европа. Това ще е от полза и за двете страни. С Путин на власт, не е ясно обаче как ще стане. Какво сега,и ЕС трябва да изсипе една камара пари за оръжия за масово унищожение. Надявам се, никой не се съмнява,че може да се справи доста добре
  • 3 Санчо

    7 0 Отговор
    Парите за пушки и бомби отиват в рьчичките на лошите. Парите от наем за бази в бюджета. Ако Дони бачка за народа си да каже "Ще ви пазим,но няма да плащаме за бази"(както пази дядото). Ако бачка за сатанистите ще им бьде тьрговски представител. А ,някой знае ли дали има мита за пищови?
  • 4 Реално

    23 3 Отговор
    Германците масово мислят така по една много проста причина-просто знаят че пропагандата за "руска заплаха " е само американска мантра-та да ги скубят за пари..-нищо друго.
  • 5 Препатил

    20 2 Отговор
    Когато имаш за приятел САЩ , не ти трябват врагове .
  • 6 незнайко

    16 2 Отговор
    И от кого ще се защитава Европа ??? От измислената опасност от Русия ли ??? Нали самите САЩ я измислят и подклаждат !!! КАЙ АКО НЕ СА САЩ, ЗАПЛАШВА ЕВРОПА ???
  • 7 Inog

    14 2 Отговор
    Ама въпросът е - от кого да се пази Германия?
    Те са златната кокошка на Русия, да не са луди руснаците, да си развалят дослука с кака Ангелинка.
  • 8 соросоидни кърлежи

    2 2 Отговор
    за газта германци ще дадат и г-з..а ни дадох ме го няколко пъти и пак сме капо...сега ще ни го вкарат турци, но първо ще ни таковат руснаци, диверсификация се казва, то боли, но се свиква..
  • 9 Тъп

    3 2 Отговор
    Не можете в КанцлерАКТа ви е написано!Всяко едно нещо се съгласува с отатък големата локва.
  • 10 швабски наивници

    3 7 Отговор
    Че кой е казал че не можете да се отбранявате сами, със сигурност ще издържите 2-3 дни.....
Новини по държави: