23 Юли, 2018 19:03 8 470 9

Огнен апокалипсис в Гърция (СНИМКИ)

  • гърция-
  • пожар-
  • коринт-
  • атина-
  • акропол

Голям горски пожар бушува западно от столицата Атина

Огнен апокалипсис в Гърция (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Пожар в борова гора в планински район западно от Атина накара живеещи в близост хора да напуснат домовете си, а дим от пожара оцвети в оранжево небето над голяма част от гръцката столица, съобщава АР.

От противопожарната служба съобщиха, че пет самолета за гасене на пожари, два хеликоптера, 30 цистерни и 70 пожарникари участват в борбата с огнената стихия в района на планината Гераниа, близо до крайбрежното селище Кинета между Атина и Коринт.

Огнен апокалипсис в Гърция (СНИМКИ)

Кадри, излъчени от гръцка телевизия, показват засегнати от огъня дворове и жители, които напускат района с коли и мотопеди.

Южната ни съседка е в плен на гореща вълна от неделя, като метеорологичната служба прогнозира температури до 37 градуса за Атина и до 41 градуса в централната част на страната.

Огнен апокалипсис в Гърция (СНИМКИ)

Огнен апокалипсис в Гърция (СНИМКИ)

Министерството на културата посочи, че Акрополът е бил затворен в 14.00 ч. за втори пореден ден заради горещината. Вчера и днес Акрополът бе затворен за посещения в 14 часа, шест часа по-рано от нормалното работно време.

Високопоставен представител на противопожарната служба също отправи апел към гражданите по телевизията. "Хората трябва да напуснат, да затворят домовете си и просто да напуснат. Хората не могат да понесат толкова дим в продължение на толкова много часове", заяви той.

Същевременно още един пожар избухна североизточно от Атина, в планината Пенделикон, посочва "Катимерини".

Отделен пожар избухна и на южния остров Крит, като опустоши земеделски земи и гори, съобщиха от пожарната служба. Два хеликоптера помагат в усилията за потушаването му.

Метеоролозите прогнозираха високи температури до 40 градуса и властите предупредиха, че опасността от горски пожари е голяма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФСБ/МИТ

    7 9 Отговор
    асиметрична атака от руско-турското дружество ...
  • 2 несведущ

    5 10 Отговор
    Абе, що тъй в Турция от много години няма горски пожари в лятото пък в Гърция всяко лято по няколко. А, пък са съседи. Или може би именно поради това.
    Преди и в България имаше, но откак е "бате" Бойко на власт няма.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Райчо циганина

    2 4 Отговор
    Бягайте към България ,България е разграден двор
  • 6 Кълвач

    3 31 Отговор
    Нека се пържат комшиите, дано има повече жертви! Гадове мръсни!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    А БЕ ТО И ЕДНА ОГРАДА НИ ДЕЛИ С ТУРЦИТЕ АМА У ТЯХ ЧУМА ВСЕ НЯМА ,А У НАС ВСЯКА ГОДИНА ,Я ЧУМА ,Я ПТИЧИ ГРИП ,ЩО ТЪЙ А ? А ДАЛИ НЕ Е УМИШЛЕНО ДА ИМ ИЗКУПУВАМЕ ОВНДШКОТО МЕСО ,СЕГА ИДВА РЖ НА ПШЕНИЦАТА ,НА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ,ЩЕ ПОЧНЕМ И ВОДАТА ИМ ДА ИЗКУПУВАМЕ ,ЗА ГЪРЦИТЕ НЕ МИ Е ЖАЛ НЕРДЕ МАКЕДОНИЯ ДЕТО ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИ НЕРДЕ ГРЪЦКИ ,ЩО СЕ БЪРКАТ В ПОЛИТИКАТА НА ДЪРЖАВА С НАШИ ЗАСЕЛНИЦИ ,БОГ НЕЩАДИ МЪРЗЕЛИВИТЕ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: