Last news in Fakti

24 Юли, 2018 18:29 2 162 1

Южна Корея намалява броя на граничарите

  • северна корея-
  • южна корея-
  • граничари-
  • войници-
  • зона

Положителни стъпки за намаляване на напрежението

Южна Корея намалява броя на граничарите - 1
Снимка: БТА/ AP

Министерството на отбраната на Южна Корея обяви, че възнамерява да намали броя на пазачите и екипировката край демилитаризираната зона на границата със Северна Корея, съобщи NPR.

Ведомството посочи в доклад до парламента, че планира да намали част от стражевите постове като предварителна мярка, която при успех ще се разшири, за да се осъществи споразумението за „трансформация на демилитаризираната зона в зона на мира“, постигнато по време на междукорейските преговори през април.

Новината идва на фона на информацията, че Северна Корея е започнала да демонтира ракетен обект. Напрежението между двете страни бе намалено през последните месеци след серия дипломатически срещи и обещания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба

    2 0 Отговор
    Голям политически жест ще е, ако премахнат охраната напълно.И без това Ким се престарава.
Новини по държави: