Last news in Fakti

25 Юли, 2018 11:06 2 058 1

Орбан подари бодлива тел на Черна гора

  • унгария-
  • черна гора-
  • виктор орбан-
  • душко маркович-
  • тел-
  • бежанци

Черна гора ще защити не само Унгария, но и ЕС

Орбан подари бодлива тел на Черна гора - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгарският премиер Виктор Орбан подари бодлива тел на Черна гора, за да защити държавните си граници от нелегални мигранти. Това стана ясно срещата на Орбан в Подгорица с черногорския министър-председател Душко Маркович.

Според Маркович все още няма причина за поставянето на бодлива тел по границата с Албания. Той обаче благодари на Унгария за дарението за защита на държавната граница, предаде Нова телевизия.

"Балканският маршрут" трябва да остане закрит и обещаваме помощ на Черна гора за справяне с нелегалната миграция. Когато Черна гора защитава своите граници, тя защитава и тези на Унгария, но и на целия Европейски съюз", каза от своя Виктор Орбан.

Според него "Европа продължава да прави сериозни грешки и не осъзнава, че трябва да се въздържа от поведение, което в Африка и Близкият изток може да се разтълкува като покана". "ЕС изпраща двусмислени сигнали. Казва "не идвайте, но в същото време ги призовава. И като резултат на това, имате удавени хора в морето или пък заклещени хора по миграционните маршрути. Това, което правим, е нечовешко и политически неразумно", каза още Орбан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прУстакоФ

    1 0 Отговор
    Малко е.Нека вторият опит бъде-бодлива тел+КОЛОВЕ.Явно Душко Маркович ''умее'' да си иска.Шегичка.Макар,че може и голяма ПЛАЧКА да излезе,ако няма ограда!
Новини по държави: