Тема: Украйна

25 Юли, 2018 17:32 8 042 18

Украйна удари групировки в Донбас

  • украйна-
  • атака-
  • донбас

Атакувани са "Десен сектор" и "Азов"

Въоръжените сили на Украйна са започнали да обстрелват на крайнодесните украински групировки „Десен сектор“ и батальона „Азов“, съобщи RT.

Новината беше обявена от пресслужбата на самопровозъгласилата се Донецка народна република. Обстрелът е бил извършена от артилеристи на 36-та бригада на морската пехота. Ликвидирани са били трима бойци на батальона „Азов“.

Боевете се водят в региона на контролираното от Киев село Лебединское. Националистичните групи вече са били преведени в пълна бойна готовност, като очакват чуждестранни инструктори.

Командването на „Десен сектор“ е получило гаранции, че украинските сили не биха обстрелвали региони, където има чуждестранни граждани. Очакват се преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    49 9 Отговор
    Хохълите се изтребват взаимно?
  • 2 Преброяване на бесните язовци

    8 69 Отговор
    Браво. Бой и само бой по русопитеците.

    Коментиран от #7, #9, #15

  • 3 Boxer

    20 2 Отговор
    На война задължително се лъже. Кажеш ли истината, си издаваш източника на информация.
  • 4 Учуден тракторист

    14 0 Отговор
    Малко живо де, много скучно там нещо?
  • 5 Я виж

    27 0 Отговор
    Израел им е доставчик на оръжие.Еврейски организации са доказали доставки на оръжие от страната им и са казали,че тези оръжия се използват срещу евреи,а отговорът от правителството им бил ,че това е в национален интерес на страната.Значи Израел убива собствения си народ за да обвинява други.Дали и през ВСВ не е било така,богатите евреи да спонсорират убиването на бедните защото няма убити богати евреи.Те по някакъв начин са избягали в САЩ,като Шорош.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А стига бе

    37 1 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    Е много падна нивото ви-имам предвид интелектоалното...Да ти кажа,че Азов и Десен Сектор са съставени от украински доброволци-крайно десни националисти. Нататък сам си прави изводите-ако можеш разбира се...макар,че мисленето не е силната страна на соросите-можеш поне да опиташ...
  • 8 Съгласен

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Я виж":

    Целият холокост е бил точно това - избиване на бедните евреи по заповед на (свърх)богатите, което впоследствие е използвано от ционистката пропагандна машина за създаване на поводи в продължение на десетилетия да бъдат държани в подчинение доста гойски държави и да бъдат измъквани от тях репарации и компенсации.

    Коментиран от #10

  • 9 Бат Вальо

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    Абе, ти изобщо разбра ли съдържанието на статията, или вече си наквасен ...?
  • 10 Kcaniba

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Съгласен":

    абсолютно да!!!
    Сионският, или ционсткият заговор се преорентирва към Германия, след като Сталин ( бившият дякон и бандит Джугашвили) избива евреите, в разрушената от ционистите Руска Империя, и я възсъздава с логото - СССР!!!
    И на практика , разрушава плановете им!!!
    За това, след като е бил на крачка от превзематето на Лондън, Хитлер, сл година напада СССР, а после, когато трябва да нападне Москва, той губи 2 месеца!!!
    Щото бил прост!???
    Луд!???
    Надали.
    Щото е бил марионетка - снрашният управител!!!
    Собственниците, предполагам днаеге, кои са)))
  • 11 По лошо от война е само гражданска война

    12 2 Отговор
    Май започва нещо като гражданска война на украинска територия. Борбата за власт напомня нашите групировки в началото и средата на прехода , когато едната групировка с помощта на външни сили , сложи ръка над България. Само че в Украйна , ще е много по-мътна и кървава , групировките на олигарси в Украйна си имат цели армии , с тежко оръжие , военно оборудване и екипировка, и сблъсъците ще са като войни, докато при нас се трепеха основно мутренски босове на ниско и средно ниво. От първият ред , ще наблюдават събитията Донецк , и Донбас .

    Коментиран от #12

  • 12 Кcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "По лошо от война е само гражданска война":

    ....май
    2014???
    или???
  • 13 Stefko 88

    1 3 Отговор
    Това не го разбрах.за приятелски огън ли иде реч или статията е неграмотно преведена от украински. Защото гореизброените се бият на една страна пък информацията била от противника, а официално нищо не се казва. Тотално объркване вижте пак материала , някъде има грешка в смисловия превод. Излиза , че някой казва че други двама уж се бият ама не биха се били щото имало трети.
  • 14 Bil

    3 2 Отговор
    Украина да се подели между Полша и Русия.И всичко да приключи!Но за целта трябва издръжка.А кой ще плаща?Пеевски ли?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Bot

    3 0 Отговор
    То беше ясно, че така ще стане. Бандитите, на които сега им викат депутати, използваха крайно десните за преврата и потушаване на митинги от рускоговорящите, сега вече не им трябват, трудноконтролируеми са.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: