25 Юли, 2018 18:40 2 171 11

22% от американците не говорят английски в домовете си

  • сащ-
  • имиграция-
  • английски

Повишаване на имиграцията в страната

13.5% от населението в САЩ са родени извън територията на страната, съобщи „Вашингтон екзминър“.

Изследването е на „Институт за миграционна политика“. Броят на гражданите, родени извън пределите на страната възлиза на 44 млн. души.

22% от американците не говорят английски език в домовете си. Най-високи проценти в това отношение има в Невада и Флорида. Те възлизат съответно на 31% и 29%.

През последните 8 години броят на имигрантите в САЩ се е увеличил с 9%. Най-голям дял се държи от новодошлите от Куба и Мексико.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Онзи

    36 0 Отговор
    То май и у нас е така, въпреки че СА родени тук

    Коментиран от #8

  • 2 Да го кажем направо.

    18 3 Отговор
    Те това ще ги довърши"великите" кравари-алчността им...Да идват емигранти и да работят за центове. Ама ще дойде времето-и то почти е дошло,когато тези "чужденци" ще им спрът тока на каубоите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    17 1 Отговор
    Повече са, в щатите има два официални езика английски и испански.а колко си говорят в къщи на италиански, немски ,португалски че дори и на български това никой не може да каже.
  • 5 Минко

    12 6 Отговор
    В България процента е към 50% вече
  • 6 Светлини

    8 0 Отговор
    Хората по тия форуми са с доста изкривена за ситуацията, но като кучето на Павлов като прочетат "САЩ... Еди какво си" или "Русия ...Еди какво си"... И реагират според собствените си митове.... Хора, разберете средния американец е също толкова прецакан, колкото средния българин... Правителството и корпорациите зад правителството им в САЩ, са също толкова алчни и противни на съгражданите си, колкото е и мафията, представена ни за държава у нас... Правете разлика между правителството и политиката на САЩ и мнението и стремежите на обикновения американец... Разлика има...
  • 7 Я виж

    10 0 Отговор
    В САЩ било пълно с емигранти? Хади де това някакво велико откритие ли е или се бъзикат с нас.А къде са местните?Натикани в резервати,пак повтарям натикани в резервати.Та да питам американофилите.Каква е гаранцията ,че нацията осъществила най големия геноцид утре други ден няма да го повтори и защо си мислят,че ни уважават и обичат като постоянно ни натякват ,че сме хора трета ръка.Е нали сме съюзници във всяко ниво,политически,икономически,военно.Защо сме още с визи и много съмнителна,подкупна нация.За това ги обичаме нали,защото отношението им към нас е противно но имат много пари,особено парите им много обичаме нали?Ама,чд продажен народ сме ний.

    Коментиран от #11

  • 8 Ром

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "бай Онзи":

    Расист !!
  • 9 ШОПен

    6 2 Отговор
    И в София , рядко се чува българска реч , само цигански , шопски ,арабски , турски ..
  • 10 Бакша

    0 0 Отговор
    Нов Континент Това означава че населението е разнородно Кокво се учудвате Роботи И Стар Континент и не само Австралия . Защо няма проблем в китай русия българия англия .
  • 11 Бъркаш се

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Я виж":

    Най-големят геноцид е осъществен от китайската комунистическа партия, над 100000000 човека. Втория по големина от КПСС над 60000000 човека. Американските индианци са в резервати в които си имат собствени закони и никой не може да направи нищо на тяхната земя без тяхно разрешение, имат и пенсии от както се родят, няма нужда да работят нито един ден, а вождовете им са милионери защото имат казина в щати където казината са забранени тоест във 49 от 50 щата.
    Хазарта е позволен само в невада