Last news in Fakti

26 Юли, 2018 17:03 2 559 1

Спортна легенда е новият премиер на Пакистан (СНИМКИ)

  • пакистан-
  • президент-
  • имран хан-
  • крикет-
  • наваз шариф

Имран Хан обяви победа на изборите и обеща нов Пакистан

Спортна легенда е новият премиер на Пакистан (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият играч по крикет Имран Хан обяви победа на изборите и обеща "нов" Пакистан, предаде АР.

Хан, който иска да бъде следващият министър-председател на Пакистан, каза в предавано по телевизията обръщение към нацията, че "благодарение на Бога спечелихме и постигнахме успех". "Ако е рекъл Бог, ще дадем пример", заяви той.

Хан и неговата партия запазват категорична преднина при бавното и проточено преброяване на гласовете от вчерашните избори в Пакистан, белязани от твърдения за измама и насилие.

Спортна легенда е новият премиер на Пакистан (СНИМКИ)

Представители на изборните власти казаха, че по-късно се очакват официални резултати от гласуването.

Повече от десет телевизионни канала в Пакистан обаче прогнозират въз основа на частични резултати, използвайки свои неоповестени методологии, че Хан получава 119 от 270-те депутатски места, които се оспорваха на изборите.

Останалите места в 342-членната долна камара на парламента включват запазени места за жени и малцинства. Гласуването за две места беше отложено, след като един кандидат умря в кампанията, а друг беше дисквалифициран.

Все още не е ясно дали оглавяваното от Хан Движение за справедливост ще спечели обикновено мнозинство или ще трябва да състави коалиция.

Спортна легенда е новият премиер на Пакистан (СНИМКИ)

Спортна легенда е новият премиер на Пакистан (СНИМКИ)

Но още преди да бъдат преброени и половината гласове, водещият съперник на Хан - Шахбаз Шариф, който оглавява Пакистанската мюсюлманска лига (Наваз) на намиращия се в затвора бивш министър-председател Наваз Шариф, отхвърли резултатите от изборите, предизвиквайки тревога, че недоволни губещи може да забавят съставянето на следващото правителство.

Според телевизионните прогнози неговата партия печели едва 61 депутатски места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    0 0 Отговор
    пише ли кои мутри стоят зад него?