Last news in Fakti

27 Юли, 2018 09:53 5 561 33

Русия готви грандиозно военноморско шоу

  • русия-
  • кораби-
  • военноморски флот-
  • сергей шойгу

Военноморският флот на Москва ще отбележи празника си с презентация на нови кораби

Русия готви грандиозно военноморско шоу - 1
Снимки: БТА/АР

Денят на руския Военноморски флот - 29 юли, ще стане празник за цялата страна, пише в заглавие "Красная звезда".

В присъствието на военния министър Сергей Шойгу в Санкт Петербург се състоя генерална репетиция на Главния военноморски парад, насрочен в "северната столица" на Русия. Почти 40 години Денят на Военноморския флот се чества през последната неделя от юли, напомня армейският вестник.

В санктпетербургския парад ще участват близо 40 кораби и катери от различни съединения, във въздушната му част - към 40 летателни апарати от морската авиация, в сухопътната - над 4000 военнослужещи.

Празникът води началото си от Петър Първи, организирал първия преглед на военноморските сили след решаващата победа на руския флот над шведския през 1714 г. в Северната война, а 9 години по-късно превърнал военноморските паради в традиция, посочва "Красная звезда".

Миналата година първият Главен военноморски парад в най-новата история на Русия бе приет лично от президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин. Тазгодишният ще се превърне в презентация на най-нови руски бойни кораби. Освен в Санкт Петербург и близкия град-крепост Кронщат, тържества ще има във всички военноморски бази на Русия, включително сирийското пристанище Тартус, отбелязва "Известия".

Сред новите попълнения на руските военноморски сили всекидневникът посочва фрегатата "Адмирал Горшков", над която знамето на флота - флагът на Св. Андрей, ще се развее утре за пръв път.

Основно внимание според "Известия" ще привлече друг участник в парада на р. Нева - малкият ракетен кораб "Ураган". Първи по рода си в руския флот, той носи и модерен дрон "Орлан-10", специално пригоден за морски условия.

Средният разузнавателен кораб "Иван Хурс" разполага с техника за управление на боя и за радиоелектронна борба. Ще бъде показан и уникалният хеликоптер-разузнавач Ка-31Р - миниатюрен, той обаче открива отдалечени на стотици километри въздушни и надводни цели не по-зле от самолетите за далечна радиолокация А-50, пише изданието.

Руският флот ще покаже "убийци на самолетоносачи", отбелязва "Независимая газета", наричайки така ракетния крайцер "Маршал Устинов", атомната ракетна подводница "Орьол", големия кораб за борба с подводници "Североморск" и фрегатата "Адмирал Горшков".

Вестникът отделя специално внимание на руските ядрени "бумъри", както наричат според него военните моряци в САЩ субмарини от рода на подводните стратегически ракетоносци "Дмитрий Донской" и "Тула".

Може би защото английската дума boomer означава "нещо голямо или твърде забележително от съответния клас". Или защото основното им оръжие - междуконтиненталните стратегически ракети, стартират със силен грохот, а ядрените им бойни глави с не по-малко силен грохот избухват край целта - правят "бум", разсъждава руското издание.

Русия готви грандиозно военноморско шоу

Най-важното обаче е какво може един такъв "бумър": да изтрие от лицето на земята ако не континент, то със сигурност някоя и друга не твърде голяма страна, пише oще "Независимая газета".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жщг

    4 23 Отговор
    Кузя ще участва ли?

    Коментиран от #8, #27

  • 2 Преброяване на бесните язовци

    6 26 Отговор
    Самальотите им падат при среща с врабчета, корабите да внимават за костенурки-соросоиди.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 рамзес III

    7 19 Отговор
    Да се отцепи периметъра за всички овцевози в района !!!
  • 5 квиииин

    20 6 Отговор
    Соросоидите веднага се разквичаха :)))
  • 6 pazenek

    22 5 Отговор
    Не плюйте срвщу Русия,а прочетете малко история. Можело е да стане и по друг начин,но обстоятелсвата са били такива. Задобро или зло, те са ни освободили,въпреки че ИМПЕРИЯТА е била пред разпад. Така е трябвало да стане!

    Коментиран от #12

  • 7 Ристе

    4 18 Отговор
    Цирк след цирк, бюджет нямат но за по едно кебапче на войник ще има. Тази годинавоенноморски, догодина парада ще е подводен.

    Коментиран от #9, #10, #20, #31

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Borislav Popov

    18 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ристе":

    А дълговете на краварите колко са ? Питам за един приятел ?
  • 10 Borislav Popov

    16 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ристе":

    Ако не са били Руснаците през ВСВ - джапанките са щели да аргасваг краварите като шкембе у дувар ! Факт !

    Коментиран от #14, #16

  • 11 ОлигУфрен

    16 2 Отговор
    В първите пет минути стартираха козяшките едноклетъчни!
  • 12 история

    4 13 Отговор

    До коментар #6 от "pazenek":

    Те от освобождението ни също са спечелили територии за сметка на земите населени с българи - взимат части от днешна Молдова от Румъния, като за компенсация им дават излаза на Черно Море. На Сърбия дават Ниш и Пирот. България я разделят на парчета, защото една голяма и силна православна славянска държава автоматично се превръща в техен съперник. Това важи особено за страна от която те са получили писменост и култура. БЛАГОДАРНИ СМЕ, НО НЕ СМЕ ИМ ДЛЪЖНИ! Каквото е имало да взимат са го взели през 45те години руско "присъствие", не се съмнявайте.

    Коментиран от #22, #30

  • 13 среднощен

    19 2 Отговор
    През 2012г. бях в Санкт Петербург по служебни дела. Разгледах голяма част тогава показаните на парада военноморски бойни единици. Направи ми голямо впечатление ядрена подводница от 4-то поколение. Попитах гида: ако тази подводница е на парада, то какви са в океана? Само се усмихна и каза: скоро няма да се разбере, защото тези подводници не излизат за презареждане. Захранвани от термоядрен двигател с практически неизчерпаема ергия. Сменят само екипажа и дозареждат продуктите необходими за живот на борда. Но всичко това става под водата и при различни координати в световния океан! Това което, обаче, най-много ме впечатли в завършека на краткия диалог: ние сме силни под водата, американците над водата, ние имаме ракети, американците сателити, да се молим само всичката тази военна мощ никога да не попада в ръцете на безотговорни политици, които да забравят, че победител няма да има, ако всичкото това оръжие влезе в действие!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Borislav Popov

    13 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ристе":

    От много радост да не забравиш центовете на бай сорос ? Прибирай си ги редовно. То друго не ти остана.
  • 16 СссереМ

    6 12 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    През ВСВ,САЩ се биеха на три фронта,срещу райха,срещу Япония и срещу жабарите в Африка,а и между другото помагаха и на Сталин,едните получиха Хирошима и Нагасаки,другите 1 милион тона бомби,така че на американците трябва шмуровете да им целувате,че ако не бяха те в Москва сега щяха да шпрехат,така че не хапете ръката която ви е спасила,това и кучетата не го правят.

    Коментиран от #17, #18, #21

  • 17 Borislav Popov

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "СссереМ":

    Тотално си изперкал "колега" ! Ако Хитлер не беше тръгнал срещу руснаците а беше ударил пиратите /без шотландците и ирландците/ а после се беше разшетъл из Африка и Южна Америка - днес нещата щяха да са други. Джапанките щяха да аргасват краварите и днес щяха да са на тръстиката ! Нямаше да има ни атомни бомби ни Хирошима !
  • 18 Borislav Popov

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "СссереМ":

    Кога говедарите са се били на три фронта ?
    САЩ били неутрални до 6.ХІІ.1941 г. (нападението срещу Пърл Харбър).Единственото което правят е да снабдяват пиратите с оръжие и петрол. Без тази помощ Великобриятания би издъхнала за два месеца.
  • 19 Парад във ваната на Путин

    3 11 Отговор
    Корабомоделистите-адмирали ще демонстрират най-новите надувни постижения пред киснещото във ваната джудже. Преди това подбрани ще имат високата чест да му оближат насрания задник.
  • 20 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ристе":

    НАСА веднъж е пробвала да използва урината на Чък Норис като ракетно гориво. Експеримента днес е известен като експлозията над Хирошима.
  • 21 Д'мин

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "СссереМ":

    Жабарите в Африка щяха да бъдат помлени от анличаните, ако Хитлер не цеше пратил своята "Лисица" Ромел и тосамо с един експедиционен корпус. То италианците не можаха сами да се оправят и с гърците, и там немците ги спасиха. С японците военните действия са основно по море. Виж справка в Гуглето за жертвите на американците при военните действия в Тихия океан (Иводжима) и бойните действия между немците и руснаците. А сега ходи им целувай "шмуровете" на американците, каквото и да значи това!
  • 22 ЩЩД

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "история":

    Кога точно Сърбите прибират Пирот и Ниш , за един приятел питам ,че ми стана интересно.
  • 23 Педагог

    2 5 Отговор
    Милите . После пак ще търсят някоя западна фирма да им изрови субмарината от дъното.
  • 24 Осъмъ

    1 6 Отговор
    На този адмирал кат му гледам шапката ,найш ли колко говежди фъшкии шъ събере.
  • 25 Стрешо

    1 3 Отговор
    От разсъждения на пишурковска преса главата ме заболя!
  • 26 пълен виц са рашките

    4 6 Отговор
    Военноморските сили на рашка са пълен цирк.Да не говорим ,че за това "военно шоу" ще им отиде половината бюджет.Напъват се милите някой да ги забележи с допотопната им военна техника и 5-те рубли в джоба ,ама йок.
  • 27 пълен виц са рашките

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "жщг":

    Носи се слух ,че Кузя още го дърпат на буксир и глобалното затопляне идвало именно от пушещия руски варел.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 simonm

    1 1 Отговор
    Пак ще гледаме Кримско шоу на руския флот В скучния сив ден това е хубаво
  • 30 jforfk

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "история":

    Добре, това че не сте бил в часовете по история личи повече от ясно ... поне вижте в Гугъл какъв договор подписват руснаците в Сан Стефано. И какъв в Берлин под натиска на "великите сили"
  • 31 един от всички

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ристе":

    Остави ги руснаците! Ти за нашият бюджет кажи! Те нямали бюджет? Знаеш ли, че техният военен стандарт е мечта за нашият военнослужещ?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гражданин Кейн

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите." Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания