Тема: Украйна

27 Юли, 2018 16:00 3 249 2

Скандални харчове за "Евровизия" в Украйна

  • украйна-
  • харчове-
  • евровизия

Страната е отделила $ 30 млн. за конкурса

Сметната палата на Украйна е установила сериозни нарушения в използването на държавни средства за организирането на конкурса „Евровизия“ в страната през тази година, съобщи RT.

Оказва се, че за подготовката на конкурса са били похарчени около $ 30 млн. Оказва се обаче, че Държавният комитет за телевизия и радио на Украйна и Националната обществена телерадиокомпания на Украйна не са осигурили най-правилното им изразходване.

В нарушение на бюджетното законодателство Националната обществена телерадиокомпания на Украйна е използвала 46,2 милиона гривни (около 1,7 милиона долара), 1,6 милиона гривни (около 62 000 долара) от които не по целево предназначение, 13,4 милиона гривни (около 515 000 долара) - незаконно, а освен това е било допуснато неефикасно управление на 9 милиона гривни (около 346 000 долара).

Зарaди липса на средства, за първи път Украйна няма да излъчи участник на детската Евровизия. Очаква се допълнително проучване по случая. Все още се водят отчети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    4 0 Отговор
    Че това са дребни пари за украинците. Порошенко ще ги покрие от бонбоните.
  • 2 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    МИ ...усвоени ервоатлантически ценности....при това РЕЗУЛТАТНО.
Новини по държави: