29 Юли, 2018 19:40 3 296 7

Тайван създава Силициевата долина на Азия

  • тайван-
  • азия-
  • виетнам

Страната влиза в партньорство с Виетнам за създаване на технологии

Съветът за развитие на външната търговия на Тайван подписа меморандум за разбирателство с компютърна асоциация на виетнамския град Хо Ши Мин, съобщи Focus Taiwan.

Чрез договора Тайван ще достави компютърни и дигитални технологии на града. Така ще се промотира и обмена между Тайван и Виетнам.

Представители на тайванските власти заявиха, че планират да превърнат Хо Ши Мин в „силициевата долина на Азия. Вече са планирани изследвания за развитие и производство на оригинално оборудване.

Отбелязва се,че тайванските компании вече имат опит в дигитализирането на градове че информационни и комуникационни технологии, като това е все по-важна основа за развитие за големите държави по света.

Представители на Виетнам отбелязаха, че Тайван вече е направил доста инвестициите в страната и че в Тайпе са едни от най-добрите изложения за дигитални технологии. Двете страни вече търсят начини за производството на нови продукти и технологии. Вече се работи по план за развитие на партньорството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Дано стане факт, всички добри идеи е хубаво да се реализират. Те и без това са лидери в смесените бракове между мъже от Тайван и жени от Виетнам. Даже има специални езикови курсове по китайски и мъж не можеш да видиш само виетнамки :)))
  • 2 Димитър

    8 2 Отговор
    Някой да светне китайските тайванци, че заслепени от послушанието и козируването си пред сащ си изпуснаха влака, и Китай вече е не само първа икономическа сила в света, но и азиатски научен и технически център, който по нищо не отстъпва на американската силициева долина.
  • 3 Груьо

    2 2 Отговор
    Китай е международният крадец на технологии и производител на евтини нискокачествени боклуци с които залива пазарите. Освен това от алчност комунистите унищожиха природата и въздуха. Сега в градовете хората ходят с маски, защото въздуха е отровен. Същото е с водата и почвата им.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 no name no face no number

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Груьо":

    Ходят с маски не само в Китай и главната причина е слънцето даже не се движат по къси ръкави и панталонки и поли както европейците, само когато са на закрито можеш да ги видиш по съблечени и с открити лица.

    Коментиран от #6

  • 5 Gokan

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Груьо":

    Поздравявам те за коментара. Икономикатя им е за сметка на екологията и природата
  • 6 Груьо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    Не е точно така защото Китай е голям, в северните райони е много студено, сибирски студове и няма как да изгориш от слънцето, но пак са с маски заради въздуха.
    Иначе си прав че се крият от слънцето, жена ми е азиатка и имам доста наблюдения за културата и нравите им.
  • 7 ГосТ

    0 0 Отговор
    Ай стига бе, Тайван и Виетнам щели да бъдат технологичен център. Ново 5 😂. Ако има азиатски технологичен център това е Япония. Японското е качество бате,японеца е друга бира. И се радвам много за сътрудничеството с ЕС. Ако ратифицират и договора за свободна търговия, няма спиране гайс. Примерите от настоящето са Fujitsu -Siemens и Nissan -Renault. Сила бате.Освен това, наистина изглежда все едно са васали на янкитата, но това съвсем не е така. Уверявам ви. И винаги, когато стане въпрос културни различия се говори за Европа, не са сащ.Освен това японеца си уважава германеца и до ден днешен, франсето също ;)