Last news in Fakti

1 Август, 2018 21:06 1 744 3

Тръмп иска да спре руското разследване

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • разследване-
  • избори-
  • русия-
  • прокурор-
  • джеф сешънс

Президентът отрича да има връзки с Кремъл

Тръмп иска да спре руското разследване - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп призова министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс да прекрати разследването за възможно съглашателство между хора от предизборната му кампания и Русия с цел повлияване на президентските избори през 2016 година, предаде „Ройтерс“.

След няколко съобщения в Туитър, в които подложи на атака разследването на специален прокурор Робърт Мълър, Тръмп написа: „Това е ужасяваща ситуация и главният прокурор Джеф Сешънс трябва да спре този манипулиран лов на вещици веднага, преди да е опетнил нашата страна още повече. Боб Мълър е тотално противоречив, а неговите 17 гневни демократи, които му вършат мръсната работа, са позор за САЩ!"

От съобщението на Тръмп не става ясно кои са 17-те демократи, за които говори той. Президентът не представи никакви доказателства, че екипът на Мълър, който също е републиканец, избран от републиканците, показва пристрастно отношение към него. Говорителка на министерството на правосъдието заяви, че засега министерството няма да коментира публикацията в социалната мрежа Туитър.

След победата на републиканеца на президентските избори през 2016 година се зародиха съмнения, че Тръмп е получил подкрепа от Кремъл. Москва и самият Тръмп категорично отричат близки отношения, обвинявайки лагера на демократите в лицето на Хилъри Клинтън в опит да оправдае загубата си на изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    0 0 Отговор
    "Истината ще ви направи свободни"! Ние човеците имаме сили само да попитаме: "що е истина"? А дали я търсим е съвсем отделен въпрос!?
  • 2 Kcaniba-ориджинал!

    1 0 Отговор
    Ох ,тоя моя шеф спирка няма,хлопа му дъската ама кинти бол и си го слушкам -чинно!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.