Last news in Fakti

2 Август, 2018 08:55 1 195 3

Руска медия плащала на британски депутати

  • rt-
  • телевизия-
  • депутати

От RT изплатили над 90 000 евро на британски парламентаристи

Руска медия плащала на британски депутати - 1
Снимка: Shutterstock

Британски депутати са получили 90 000 евро от руския телевизионен канал Russia Today, съобщи Transparency International.

Телевизията се смята за контролирана от Кремъл. От 2014 г. тя е плащала хонорари на британски депутати, за да работят за подобряването на имиджа на Русия.

Платени са около 93 700 евро на депутати за участия в телевизията. Между 2010 г и 2017 г. 160 британски политици са се появявали в ефира на телевизията. Това е станало в общо 381 пъти.

В сумата не са включени хонорарите на двама бивши депутати, които са водили предавания по телевизията.

RT има излъчване във Великобритания от 2011 г. От тогава британският медиен регулатор многократно е информирал за нарушения на правата от страна на медията.

Вече са започнати 7 разследвания по обвинения за тенденциозност при отразяването на новини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а стига бе....

    11 2 Отговор
    Е как така бе--те западните политици са чиста вода ненапита--никакви подкупи там няма---хаахаахааа...соросоидиииииии--продавате се за жълти стотинки...
  • 2 Borislav Popov

    7 3 Отговор
    Много ниска топка са тия английски депутати ! Бе те се продали направо за жълти стотинки ! Наши вземат по вече !
  • 3 папус

    3 1 Отговор
    и кво от това?
Новини по държави: