Last news in Fakti

3 Август, 2018 12:34 1 674 11

Британска бойна мощ в Далечния изток (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • великобритания-
  • токио-
  • пехотинци-
  • албион

Десантният кораб "Албион" стоварва морски пехотинци в Япония

Британска бойна мощ в Далечния изток (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британският десантен кораб и вертолетоносач "Албион" пристигна в Токио, за да удължи британското военноморско присъствие във водите край Япония на четири месеца и да укрепи военните връзки на Лондон в региона, смятан от него за жизненоважен за глобалната сигурност, предаде Reuters.

22-хиляди тонният военен кораб, флагман на кралския флот, пусна котва в Токио, където ще бъде отворен за учебни обиколки за широката публика, за японски служители и ръководители от отбранителната индустрия. Контингентът от близо 120 морски пехотинци ще участва в учения заедно със съединения на японските сили за самоотбрана.

Лондон и Токио организират редовни срещи между министрите на външните работи и на отбраната на двете страни от 2015 г., а също обсъждат сътрудничеството в нови общи военни разработки.

Британска бойна мощ в Далечния изток (ВИДЕО+СНИМКИ)

Британска бойна мощ в Далечния изток (ВИДЕО+СНИМКИ)

На пресконференция преди посещението на "Албион" в Токио британският посланик в Япония Пол Мадън каза, че фактор за засилващото се сътрудничество е "напрежението на Корейския полуостров, както и по-широки предизвикателства към основаната на правила международна система".

По рано "Албион" беше на котва в близкото пристанище Йокосука, база за самолетоносача на Седми американски флот "Роналд Рейгън", и патрулираше водите около Северна Корея. Той участваше в налагането на приетите от ООН санкции, целящи да убедят Пхенян да се откаже от своята ядрена и ракетна програма.

"Албион" следващия месец ще отплува за учения в Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    4 10 Отговор
    Англичаните май си зараждат империята..английски военни в Балтика,в Черно море,до Япония,в Близкия изток

    Коментиран от #2

  • 2 СссереМ

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    То колелото се върти,дето е текло пак ще тече.

    Коментиран от #4

  • 3 Borislav Popov

    11 2 Отговор
    За нищо май не става това корито освен за селфита и туристически разходки по него. Само го местят от едно пристанище в друго и накрая в музея !

    Коментиран от #5, #7

  • 4 1122

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    О новичока е.
  • 5 Само питам

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Сигурно се бъркаш с руските баржи, които и за селфита не стават.

    Коментиран от #6

  • 6 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Не знам аз дали бъркам ама само тая година пуснаха на вода 26 нови бойни кораба !!! Част от тях въоръжени с "калибър" ! Колко пуснаха краварите ?!! Ако не знаеш - ползвай жокер или се обади на приятел !

    Коментиран от #10, #11

  • 7 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Е ти описваш всеки един кораб на онея руски кравари.Плаващия котел Куза още го дърпат на буксир по водите ,защото опуши цялата екосистема.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 аааааа

    2 0 Отговор
    ушанки пак сложиха памперси!
  • 10 САЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Какво да пускаме - ние си имаме кораби да ви удавим!
    Гледайте да ремонтирате дядя Кузя, че с тия въглища опушихте океана, мизерници.
  • 11 код от картинката 333

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Като са толкова добри що им трябваше да набутват милиарди за френски кораби, които не получиха, заради сенкциите. Защо държавната Аерофлот оперира основно с Ербъс и Боинг, а не с руски хвърчила. Що им трябват западни технологии за да си копат това, което им е под краката (дълбочинен добив на енергоресурси), и т..н. и т.н...... А за транспортна, битова, медицинска, компютърна и комуникационна техника и каквото друго се сетя в живота просто няма смисъл да споменавам, защото като се огледаш наоколо е ще видиш реалността.
Новини по държави: