Last news in Fakti

5 Август, 2018 18:10 4 270 16

Сръбската армия е в бойна готовност

  • косово-
  • армия-
  • сърбия-
  • провокации-
  • готовност-
  • общини

Белград очаква провокации

Сръбската армия е в бойна готовност - 1
Снимка: Shutterstock

Сръбската армия е в повишена бойна готовност заради напрежението в Косово, пише вестник „Вечерне новости“. Не е изключено да има провокации, смята сръбският президент Александър Вучич.

След приключването на вчерашното заседание на Съвета за сигурност при президента Вучич беше съобщено, че „службите за сигурност увеличиха своите мероприятия с цел да бъдат предотвратени плановете на властите в Прищина за предизвикване на безредици в Косово“. Според вестника тези мерки имали за цел да въздействат и срещу определени сръбски среди, които разпространяват фалшиви нови и създават безпокойство сред сръбското население на север и юг от Ибар.

Изданието се позовава на източници от службите за сигурност и твърди, че Белград разглежда взимането на мерки поради нарушаването на Брюкселското споразумение и петгодишния отказ на Прищина да създаде Съюз на сръбските общини.

Президентът Вучич публикува отворено писмо до сърбите в Косово, в което ги призова да не се поддават на провокации и уверява, че докато е начело на Сърбия, тя няма да позволи организирано насилие над косовските сърби и техните светини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    55 8 Отговор
    Тая измислена държава наречена Косово е плод на друга измислена държава наречена САЩ,

    Коментиран от #7

  • 2 пиротехник

    34 4 Отговор
    САЩ са си направили няколко запалки за запалване на ТСВ. В Европа, в Близкия Изток и в Азия. И ги поддържат грижливо.
  • 3 Петър

    24 4 Отговор
    Някой от Франция е французин, някой от Испания е испанец, от Канада е канадец, а от САЩ какъв е и защо даже и по медиите ги наричат американци?
  • 4 Разбиха ЮГОСЛАВИЯ когато СССР

    24 4 Отговор
    Се саморазпусна. РУСИЯ имаше половин Милион войски в ГДР, 5,000 танка и план за 24 часа да са на Ламанша. Сън не спяха в Европа. Излъгаха че ще живеем ДРУЖНО, БРАТСКИ В РОЗОВА КОЛИБКА, ЩЕ СИ ПЪРЖИМ ПРЯСНА РИБКА, ЧАЙ С БИСКВИТКИ И ПОЛОВИ ИЗНЕНАДИ. И хоп - на ти БУЛКА СПАСОВ ДЕН. Наведен с Г гресиран и запотен ! НА НАГЛОСАКС ВЯРА ДА НЯМАШ.

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОСАТА МИ НАСТРЪХВА

    18 2 Отговор
    Когато чуя че ще ни учат на демокрация. Значи ще ни грабят и ще гладеваме.
  • 7 Max

    5 22 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Измислен си ти, че даже никой не знае, че съществуваш. А за живота в САЩ само можеш да мечтаеш.

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 8 Петър

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "Max":

    Айде да не ми дрънкаш простотии за тая фалшива и измислена държава, Иван Славков-Батето я закри още преди 20 години, не съм чак толкова прост та да им се радвам и възхищавам, тия простпеди даже измислиха и нова човешка раса-АФРОАМЕРИКАНЕЦ, е нема такова животно както е казал Вуте
  • 9 Румяна Костова

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Max":

    Някои от нас не мечтаят за живот в САЩ.Аз незаменям гледката към Витоша от моя прозорец за било какъвто американски пейзаж.А и в Америка парите не растат по дърветата.Така казваше един мой добър познат американец,колкото и да е изтъркано.
  • 10 афп23hj

    2 4 Отговор
    Па нека са си в бойна готовност. При конфликт, Россия пак ще гледа отстрани, като преди. ДГД, рашки- гавняшки!
  • 11 СссереМ

    5 5 Отговор
    Пак че им гърмим мостовете,НАТО трябва веднъж завинаги да ги изоре тези крадци на територии.
  • 12 Християнин

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Max":

    Каква мечта, ще да е това да живее човек в САЩ на толкова хиляди км от родината си? Веднъж сънувах кошмар. Сънувах, че кацнах на някакво летище в САЩ. Изведнъж осъзнах, че нямам стотинка в джоба, нито телефон, нито билет за обратната посока, нито познавах някой там. А наоколо живота кипеше. Бога ми, никога не съм изпитвал такава празнота, самота и чувство на тъга, както в този сън.
  • 13 onq s konq

    4 5 Отговор
    Всичко това със "повишената бойна готовност" на сръбската армия са чисто ПОЛИТИЧЕСКИ ХОДОВЕ,защото Сърбия отлично знае за какво става дума.А то е,ЧЕ КОСОВО НЕ Е ОБИКНОВЕНО "КОСОВО",А НАЙ-ГОЛЯМАТА И ВАЖНА ВОЕННА БАЗА НА САЩ ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА Й.От около 800 броя по целия свят!Образно казано тази база е НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРЕШЛЕН в кръбнака на НАТО и от там се командват войските в цяла Европа.Същевременно базата НЕ Е ПОДЧИНЕНА НА НИТО ЕДНА КОМАНДНА НАТОВСКА ЮРИСДИКЦИЯ ,А КОРЕСПОНДИРА САМО И ЕДИНСТВЕНО С ПЕНТАГОНА.Базата е свръх модерна,14 кв.км площ и абсолютно независеща от външния свят както енергийно,така и във всякакъв друг аспект.Дори прочетох че имало оплакване на войниците в нея,че се предлагали "само" 18 вида сладолед.Та...-ако Сърбия се опита да сгази лука с Косово,този път последствията ще са несравнимо по-тежки за нея и никаква Русия няма да й помогне,защото Щатите ще тълкуват всяко нападение НЕ КАТО ОБИКНОВЕН КОНФЛИКТ,А КАТО АТАКА ДИРЕКТНО СРЕЩУ БЕЛИЯ ДОМ!

    Коментиран от #15

  • 14 Сърбия

    2 4 Отговор
    Има да връща още заграбени земи.
  • 15 Чък Норис

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Какво си се запенил ве? От сутрин до вечер пишеш колко са велики сащ. Аз пък мисля, че в действията си американците не се водят от името на правдата, а от позицията на силата и то непременно да е само в техен интерес, без значение колко народи и държави ще изчезнат. Целия свят заприлича на тъп американски екшън от осемдесетте години, където уличната банда на тръмп, се бие срещу уличната банда на путин за улица Сирия.
  • 16 СТАРОТО

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Разбиха ЮГОСЛАВИЯ когато СССР":

    те руснаците имаха план и да пратят космонавт и на Луната ама ядец-не се случи както и мечтата на бедна и гладна Русия да стане грозна икономическа сила а и военна такава -хахаха
Новини по държави: