Last news in Fakti

7 Август, 2018 11:32 20 584 36

Русия отвръща на удара на Гърция

  • русия-
  • дипломати-
  • гърция

Гръцкото външно министерство привика руския посланик

Гръцкото външно министерство обяви, че е привикало руския посланик в страната Андрей Маслов, съобщи „Катимерини“.

Посланикът ще получи протестно писмо срещу решението на руските власти да изгонят гръцки дипломати. Това беше в отговор на подобна мярка от страна на Гърция.

През миналия месец Атина изгони двама руски дипломати и не позволи влизане в страната на още двама. Те бяха заподозрени, че са давали подкупи за организиране на протести срещу споразумението за смяната на името с Македония.

През вчерашния ден руското външно министерство връзки нота на гръцкия посланик Андреас Фриганас, в която го уведомява, че страната ще предприеме реципрочни действия,

Според гръцки представители руското решение е неправилно. Те обясниха, че гръцките действия са били свързани със своеволни действия на руски представители.

Смята се, че гръцките власти ще трябва да изтеглят своя търговски представител в Русия Адамандиос Каритианос и дипломатическия служител Андреас Такис. Освен това Гърция няма да може да изпрати в страната Йоргос Сакелари, който е ръководител на политическия отдел на гръцкото външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хихихи

    61 18 Отговор
    Маляки, май ви ощипаха?
  • 2 empire strikes back

    82 25 Отговор
    Е те гърчолята кво си мислеха, че само те ще гонят.......нещо са се объркали. Ердоганя веднъж облиза американците отзад и видя какво му се случи, сега е ред на продажните византийци, да получат урок.

    Коментиран от #5

  • 3 Наблюдател

    42 123 Отговор
    Гърците имаха законно право да изгонят руските свине,които се намесваха във вътрешните им работи. Така, че никакъв удар по кочината не е имало. Хубавото е, че все повече хора от Балканите виждат истинското лице на руската кочина и агресивните и имперски интереси.
  • 4 Пиночет

    25 75 Отговор
    Само така никава аванта на кочината !!!
  • 5 Калоян

    88 13 Отговор

    До коментар #2 от "empire strikes back":

    Дааааа с приятели като сащ не ти трябват врагове защото който ги е слушал добро не е видял

    Коментиран от #36

  • 6 гост

    44 10 Отговор
    А тука някои "специалисти" се кълняха , че Турски поток щял да минава през Гърция , че и Македония !!!!! Ама котка им мина път май , хахахахха !!!
  • 7 Kcaniba

    56 18 Отговор
    Те Гърците да не се репчат много ,че евросъюза им спира вече преводите и ще останат и без руски туристи.а и да не забравят ,че без евросъюза на Русия и трябва един ден и ги е изравнила със земята!

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    28 63 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Гърция е толкова известна туристическа дестинация, че скоро тя ще достигне абсолютният максимум от туристи, който може да поеме. Страната е само на крачка от свръхтуризма.
    Очаква се тази година Гърция да бъде посетена от титаничните за нейните мащаби 32 милиона чуждестранни туристи. Това е над 100% увеличение на туристите, спрямо само 8 години, когато през 2010-та страната беше посетена от 15 млн. души. Десет години по-рано пък – туристите са били 5 пъти по-малко, съобщава Independent.
    Някои дестинации вече са прекомерно натоварени с туристи, до такава степен, че става непоносимо пренаселено за местните жители, а и за самите посетители. Затова известни места, като Санторини например, предприеха решителни стъпки за ограничаване на дневния брой туристи.
    Та колко викаш от 32 МИЛИОНА туристи са въшливите руснаци и колко време ще и трябва на Гърция да ги замести с МНООООГО по платежоспособни , които сега ограничава ПРИНУДИТЕЛНО ??? Хахаххха , нещастни слепци !!!

    Коментиран от #29

  • 9 onq s konq

    26 55 Отговор
    Русия СКОРОСТНО И РЕАЛНО ГУБИ ВЛИЯНИЕ НА БАЛКАНИТЕ.Надеждата й беше че чрез финансиране на протести в Гърция и Македония относно името ще предотврати македонското членство в НАТО и ЕС.Всъщност и нещата в Сърбия не са цветущи за Русия въпреки политическото ухажване и военни "подаръци",защото ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ ТАМ Е ПЛАЧЕВНО,което все повече отклонява сръбския курс на Запад.
  • 10 СссереМ

    13 57 Отговор
    Руските траверси раззбират само от сопата,Гърция може и без прошия,ама прошия да не забравя че САЩ стоят зад гърците и нито прошия нито ердо може да им каже гък,че тогава такава тояга ще изядат,кватоне са и сънували.
  • 11 бърджис

    58 14 Отговор
    аааааааааааааааааабе СЕРСЕМИ чета ви коментариите и се учудвам Абе сама сащ може да мери сили с Русия какви глупости дрънкате бе Огледайте се ослушайте се и разберете че Русия е била и винаги ще бъде световна сила а ЕС може само да и пръдне на ----------

    Коментиран от #14

  • 12 HYS

    52 15 Отговор
    Малакитата тръгнали срещу сибирската мечка, утре като преминат неколко турски самолета над Гърция и неколко турски бойни кораба до спорните острови ще се ореват да търсят помощ от ... Русия. Ако пък на Русия и трябва Македония няма да си харчи парите за подкупи да протести има си достаточно други начини много по ефективни.

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 13 гост

    16 28 Отговор

    До коментар #12 от "HYS":

    Дааа , толкова ефективни , че вече Македония е в НАТО и с единия крак в ЕС !!! По-ефективни здраве му кажи , добре че батя им "помогна" , хахахха !!

    Коментиран от #31

  • 14 питащ?

    8 24 Отговор

    До коментар #11 от "бърджис":

    Защо не полваш ник от рода на олег , саша или володя?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Зейбекико

    13 9 Отговор
    Едно е ясно - на Балканския п-в най-силната армия е на Турция.След нея е тази на Гърция и недай си да се степа с БГ , ще ви разнищи !

    Коментиран от #26

  • 17 Реалист

    7 15 Отговор

    До коментар #12 от "HYS":

    Ефективни, ефективни.... колко да са ефективни? колкото руски автомобил, съдомиялна или микровълнова 😁
  • 18 Kcaniba

    8 3 Отговор
    евреите са или много умни и хитри хора или изключително тъпи като путин и тръмп. при тях няма средно положение Хитлер ако беше успял но не успя заради намесата на тъпите американци и англичани тия двама господа щяха да се разхождат в раирани пижами след работа на кариерата хак да им е на американците сега с това управление от амиш руснаците са свикнали на еврейско господство и носят
  • 19 Лев лещенко

    30 9 Отговор
    По добре русофил, отколкото соросоидна измет! Вас само Орбан ще ви оправи!

    Коментиран от #21

  • 20 пенко

    18 4 Отговор
    Е ТЕ СЕГА МЕ НАСМЕТОХА !!! ЗАЩО ГЪРЦИЯ СЕ ОТКАЗВА ОТ ГАЗОВАТА ТРЪБА ??? ГРЪЦКАТА ПРОДУКЦИЯ СИ ХОДИ В РУСИЯ / ЕГАЛИ СА И ЕМБАРГОТО/ И ТАКА И ТАКА !!! ЕХ ЦРУ ЕХ ...ХЕМ ПЕЧАТАНИ ДОЛАРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ ...ХЕМ СЕ РЕПЧАТ НАВСЯКЪДЕ --- АМА УМРЕ ВИ ЕВРЕЙСКОТО КЛИНТЪНЧЕНЕ ...НЕМА ВИ ВЕЧЕ НА КАРТАТА НА МИСЛЕНЕТО !!!???!!!
  • 21 Диетолог

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Лев лещенко":

    Престани с лещата, че ще се посереш!
  • 22 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    ЗАЩО В САЙТА ЖУРНАГЪ...Е СА С ПЕДЕ..... ИМЕНА ДЕНИС-РОС.. А НЯМА КРРУМ , КАРРРДАМ ..-.РРРУХХХ ??? КАК ТАКА БЕ МАЛОУМНЯЦИ ИЗКОРУБЕНА ЕЛЕДА ЩЕ НАНЕСЕ "УДАР " НА БРАТСКА РУСИЯ /КАКТО КАЗВАТ ГЕРМАНЦИТЕ ...Я-Я-Я !!!/
  • 23 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    МОИ ОПОНЕНТИ ПИШАТ : " РУСКА НАМЕСА В ГЪРЦИЯ"!!??!! КОЙ ВКАРА ГЪРЦИЯ В ЖЕСТОКА ФИНАСОВА КРИЗА... "ВАЛУТНА" ИЛИ" РУБЛЬОВА " ЗА ДА Я ИЗКУПУВА ??? ДОЙЧЛАНДЪТ КУПУВА ГРЪЦКИ ТЕРИТОРИИ...РУСНАЦИТЕ -Я КУПЯТ... Я НЕ- ЖИЛИЩЕ !!!???
  • 24 Кольо Магарето

    3 11 Отговор
    Тропосвам русоиди, русофреници и руски ибрици. За групи с намаление!
  • 25 Кондор

    16 4 Отговор
    Много ясно че братушките ще отвърнат на удара, византийските помияри не си знаят интереса, но все пак гърците уважават руснаците и имат респект от тях, много скоро ще скъсат с американските разбойници, както турците го направиха а за оня дето нарича руснаците ,,свине,, ще кажа че ако не бяха тия свине да ни освободят от турско робство,сега да си изтривалка на някой турски келеш !!
  • 26 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "Зейбекико":

    България няма в момента редовна армия но мобилизациония фонд е непокътнат а тои е за шестотинхилядна армия а нямам спомени някога Турска Гръцка Руска та дори и Френска и Англииска да са побеждавали Българската

    Коментиран от #30

  • 27 Барак Трамплин

    9 4 Отговор
    Каквото повикало мальаки, такова се обадило!
    За изгонените дипломати ви кихнаха кинти от през океана.
    А Гръка за пари на маймун става
    Ревал ли е чифутина кат се е родил гръка? Ревал е. Това е гръцката политика.
    "Лоялни" към всички.
  • 28 Я ДА ИМ СПРЪТ МАНДАРИНКИТЕ

    8 4 Отговор
    И ПОРТОКАЛИТЕ И ГЪРЧУЛЯТА КЪТ ТУРЦИТЕ ША СИ СЕДНАТ НА ЗАДНИЦИТЕ....
  • 29 Ха хойчо!

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Викам 10 милиона!сега изясни ли ти се!

    Коментиран от #32

  • 30 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    И събираме 600 000 армия, и те като извадят едни оръжия от потурите. Бална им майка и на Турция и на Гърци :)
    Само икономиката със противозачатъчни ще цъфне :)
  • 31 КЙУ

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Македония доста ще почака за НАТО. Нищо не зависи нито от Македония нито от България. Двамата големи на САЩ и Русия решават и ще се разберат за новите свери на влияние.

    Коментиран от #33

  • 32 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Ха хойчо!":

    Аз пък викам , само в мокрите ти сънища , русолюбецо !!! 10 милиона от Русия излизат за цяла година в цял свят , та камо ли в Гърция !! За твое сведение там са даже по-малко отколкото в България , щото там ол инклузив няма , а и ценичките са доста по-солени от тук и Турция !!

    По-рано Руският съюз на туристическата индустрия обяви спад от 31,3% в международния туризъм през изминалата година, когато общият размер на пътниците е бил едва 10,1 милиона. За сравнение: в предкризисната 2014 г. (драматичният спад на рублата и увеличенията на цените започват едва след летния сезон) тази цифра е около 15 млн. души. Това е най-големият спад в индустрията за последните две десетилетия. Този спад може да се сравни само с 1998 г., когато обемът на международния туризъм намалява с почти 25%.
    През 2015 г. международният туризъм спадна рязко за почти всички дестинации, които са популярни сред руснаците – от Египет и Турция до Финландия и Китай. Броят на туроператорите, работещи в областта на международния туризъм, също се сви рязко – от около 2000 до 900.
    Има само една причина за това – икономическа, съгласни са експертите. Например един туристически пакет за Виетнам за руски гражданин е поскъпнал средно от 60 000 (1600 лв. по курс към 16.06.2016 г. – бел. ред.) до 140 000 рубли (3700 лв.).
    Та 10 милиона са само бръмбарите в главата ти !!
  • 33 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #31 от "КЙУ":

    Ооо да бе , как не , хахахха !! Направо големия САЩ вече е обещал на "голямата" Русия да и остави целите Балкани , та да можеш ти да си умреш от кеф , нали !!! Понятието "официална покана за членство" според тебе какво значи ? Покана за седянка в Кремъл ?? И за кои "сфери на влияние" си се наточил ? Щото в момента са готови и Грузия , Украйна , Азербайджан и работите с Казахстан са на ръба !!! Вече се отказаха от кирилицата , а са почти завършени преговорите за безмитен и безвизов режим !! Та кой викаше ша "влияе" там , хахахах !!
  • 34 Кинжалите и благото

    4 5 Отговор
    Е, ТУК В БЪЛГРИЯ ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО. КАТО В НИКОЯ ДРУГА СТРАНА НА СВЕТА.

    Какво толкова- Гърция осъществява законно, своя национален интерес! Какво тук са се разфучали за лошотиите на гърците !?!?!?
  • 35 Позиция

    1 2 Отговор
    Византийците могат само да заемат позата на колене с широко отворена уста.
  • 36 Сирил

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Калоян":

    Подобно твърдение е меко казано некомпетентно.Може да се провери при вземанетона международни решения.САЩ почти винаги са подкрепени от световния елит включително и Турция докато Русия се подкрепя от 10 тина диктаторски и зависими държави.Венецуела,Сев.Корея Куба ...,и т.н.
Новини по държави: