7 Август, 2018 17:12 1 263 0

Терминал 1 на летището във Франкфурт заработи отново

  • франкфурт-
  • германия-
  • полиция-
  • летище-
  • терминал

Няма риск за пасажерите

Терминал 1 на летището във Франкфурт заработи отново - 1
Снимка: БТА/ AP

Приключи частичната евакуация в терминал 1 на летището във Франкфурт и той поднови работа, предаде ДПА, като цитира съобщение на германската федерална полиция в Туитър.

"Евакуацията в терминала на летището във Франкфурт приключи. Засегнатите части от терминала са отворени отново и операциите се подновяват. Благодарности на всички пътници и на персонала на летището за проявеното разбиране и дисциплинирано поведение", гласи съобщението на полицията.

Части от терминал 1 на летището във Франкфурт бяха евакуирани и качването на пътници на самолетите беше спряно в някои части на летището, след като най-малко едно неоторизирано лице премина отвъд зоната за сигурност, предаде Ройтерс, цитирайки говорителка на германската федерална полиция.

Авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) съобщи в Туитър, че е спряно качването на пътници на самолетите на нива А (А) и Цет (Z) на терминал 1 на летището. Засега не може да се каже колко полета може да бъдат отменени или забавени поради евакуацията, добави германският въздушен превозвач, за който франкфуртското летище е основен транспортен център.

След подобен инцидент на 28 юли на летището в Мюнхен, второто по големина в Германия след това във Франкфурт, бяха анулирани около 300 полета, което засегна над 30 000 пътници, припомня Ройтерс. Летището във Франкфурт е най-натовареното в Германия. Миналата година през него са преминали 64,5 милиона пътници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: