Last news in Fakti

8 Август, 2018 13:47 2 723 28

Космосът – новият театър на военни действия

  • космос-
  • войни-
  • сащ-
  • русия-
  • джеймс матис-
  • отбрана-
  • театър

Военната надпревара се пренася в открития космос

Космосът – новият театър на военни действия - 1
Снимка: Shutterstock

Американският министър на отбраната Джеймс Матис подкрепи идеята за създаването на оперативно командване на космическите сили, които ще са в състава на въоръжените сили, предаде РИА Новости.

Ръководителят на Пентагона, цитиран от Ей Би Си Нюз, разкри, че космическото пространство ще е новият театър на военни действия и Съединените американски щати трябва да са готови да отговорят на предизвикателствата. „Трябва да разглеждаме космоса като развиващ се театър на военни действия. Създаването на оперативно командване, разбира се, е един от вариантите“, посочи американският министър на отбраната.

Русия обеща сурови последици, ако заповедта на президента на САЩ Доналд Тръмп за изграждане на ново, космически ориентирано военно звено към американската армия, наруши споразумението, което забранява ядрените оръжия в космоса

По-рано американският президент Доналд Тръмп обяви, че е наредил на Пентагона да бъдат създадени космически сили. По време на обръщение пред Националния съвет за космоса държавният глава поясни, че това ще бъде нова част от най-голямата армия в света - американската.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    10 23 Отговор
    Абе има ли космически памперси? На руслямците скоро ще им трябват.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 ОлигУфрен

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    Да ама на краваролямците все още им трябват руски ракетни двигатели!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 СссереМ

    7 16 Отговор
    Някои ходят на луната,скоро и на Марс,имат космически кораби и всевъзможни апарати,а другите си имат телеканал "Звезда" и мосфилм,а забравих-могат да правят и кенефи,ибриците са внос от Турция.

    Коментиран от #11, #24

  • 4 СссереМ

    6 17 Отговор

    До коментар #2 от "ОлигУфрен":

    Абе ти отрано си подкарал одеколона,или викаш хич не си го и спирал?
  • 5 Преброяване на бесните язовци

    4 14 Отговор

    До коментар #2 от "ОлигУфрен":

    Тая опорка отдавна не я бях срещал. Ама нещо ново няма ли да измислите все пак? Че това се изтърка като презерватива на турския тираджия, който спи с майка ти.

    Коментиран от #21

  • 6 Т90

    4 0 Отговор
    Стара статия от преди месец и половина
  • 7 Borislav Popov

    9 4 Отговор
    То Путин само това чака ! Отдавна е подготвил отговора !
    Путин качва 100 атомни заряда в орбита. Ще висят над главите на американците - байпас на "ракетния щит"...Руският президент Владимир Путин е замислил шокиращ отговор на американските провокации с "противоракетния щит".100 ядрени заряда ще бъдат разположени на геостационарна орбита (36 хил.км.) точно над територията на САЩ.В случай на необходимост, тези бомби ще се изсипят буквално "от небето" върху американските градове, и нито "противоракетния щит", нито местните ракети "Пейтриът" ще могат да ги прихванат.


    Решението е изключително евтино, сравнено с десетките милиарди, които САЩ изливат, за да градят радарни станции и ракетни установки по целия свят, та дори из моретата.

    Коментиран от #14

  • 8 Преебаване на болните язовци

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    Сетила се Мара да ми го бара хах...Джеймс Матис-Матката плаше гаргите заедно с дамарливия трумпет Тръмп,хихихихи...болест,фобии,ужас в кравешките очи.
  • 9 Румяна Костова

    3 7 Отговор
    Мисля си,че при толкова често споменаване на памперсите трябва да се ориентирате към мама.бг.или други сайтове за отглеждане на бебета.Там ще научите кои са най-добрите марки и може би мозъкът Ви ще си почине от тази тема
  • 10 Morgoth

    6 0 Отговор
    Крайъгълен камък на световния мир е споразумението за неразполагане на оръжия в орбита. Ако САЩ го прецакат ще отворят кутията на Пандора. И не Русия ще бъде проблема - Китай има и средствата и знанията да зареди голямо количество ядрени заряди чакащи да ударят всяка една точка на света.

    Коментиран от #13

  • 11 Borislav Popov

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Ако на Холивуд му викате "Луна" !!!
  • 12 Румяна Костова

    2 4 Отговор
    Мисля си,че при толкова често споменаване на памперсите трябва да се ориентирате към мама.бг.или други сайтове за отглеждане на бебета.Там ще научите кои са най-добрите марки и може би мозъкът Ви ще си почине от тази тема
  • 13 Покемон

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "Morgoth":

    Хайде бе .Договорът е за неразполагане на ядрени оръжия и САЩ не са го нарушили.

    А в тая надпревара Русия даде фира още от сега. Колко успешни изстрелвания имат до сега за 2018 година ?
  • 14 Преброяване на бесните язовци

    4 10 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Boeing X-37 само това чака - някакви рушки неидентифицирани космически самовари да се разположат над САЩ. ДРОГАрю, лекувате ли се?

    Коментиран от #15

  • 15 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "Преброяване на бесните язовци":

    Как не се сетих за тая заплаха спрямо Руснаците ? Мини совалка по стара технология ! Дължина 8,80 и размах на крилата 4,60?!!! Фатката е че някой трябва да я издигне в орбита ! Смята се че краварите имат два такива апарата и да сега са извършили три полета ???

    Коментиран от #18, #19

  • 16 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    1 11 Отговор
    Нашият прогресивен, иновативен и талантлив евро-атлантически свят се готви да завладее технологично, икономически и с постоянно научно присъствие близкия Космос. Това са колосални инвестиции, водещи до нова индустриална революция. Естествено ще създадем и необходимите отбранителни сили за опазването на този исторически скок от Кочината на Злото. Можем - правим. Изродите да мрат от яд.
  • 17 Емил

    5 0 Отговор
    Ако има начин да изстреляме всички руснаци и американци (барабар с евреите) да си ги мерят някъде по-далече от Земята, ще настане такъв живот!
  • 18 Преброяване на бесните язовци

    1 8 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Некомпетентен си като рублараст. Опа, чакай! Ти СИ рублараст. За X-37 се знае, че нищо не се знае. Ама пропусна да ни светнеш и за едно от малкото неща, за които се знае - колко му е общото време в орбита с тези 3 полета. А какво прави там ли? Дано рушняците не се наложи да разберат. Отговора най-вероятно няма да им хареса.
  • 19 ВПК

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Полетите са 4 - обаче продължават по над 2 години . И в момента има един X-37 на орбита.
    Другото което се знае е, че X-37 има собствени двигатели за да променя орбитата си -това се знае със сигурност.
    И се предполага , но с голяма степен на вероятност , че има кинетични оръжия за унищожаването на спътници .
  • 20 Генерал Горанов

    3 0 Отговор
    Да минем на космическа война !
  • 21 ОлигУфрен

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    Има и нещо ново-на ковбоите им се развали тоалетната! Три дена астронавтите боядисваха космоса в кафяво. И пак потърсих помощ от рашките! Сега отново Вселената е тъмно синя!
  • 22 офицер Данов

    5 4 Отговор
    РФ е водеща сила производството на надувни макети за заблуда на противника, изработвани и майсторски разполагани на местността от 45-и отделен инженерно-маскировъчен полк, дислоциран във Владимирска област. Надувният полк разполага с надувни ракети, цистерни, БТР-и и други "модерни" оръжия
  • 23 FORM

    5 4 Отговор
    Всеки вика Русия това,Русия онова,но в края на краищата кой непрекъснато излиза от всякакви споразумения ?
    То бива простотия и наглост . Те утре ще кажат, че и от майка си ще се откажат. Иначе руснаците да не ги мислим.Те ще бъдат.
  • 24 Ало, помииния!

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Марш на мивката да лъскаш чинии!
  • 25 НАТО ВЕЦ

    2 3 Отговор
    За да охладя ентосиазма на възпалилите се нагло-сакски любители, ще кажа първо, че това е стара "новина". Към момента, космосът е достъпен за американците през руската космическа програма. В краен случай може да помолят французите или китайците. "Ракетите" на Мъск стават да се изведе в орбита само лек космически боклук. В случая "Тесла" без акумулатори. На заканите за "космически" оръжия на Щатите, Русия обеща по няколко бидона с бетон на същата орбита. Кое ли ще дойде по-скъпо?
  • 26 Преброяване на бесните язовци

    2 2 Отговор
    "няколко бидона с бетон на същата орбита" мисля, че няма какво повече да добавим.

    Коментиран от #27

  • 27 НАТО ВЕЦ

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Преброяване на бесните язовци":

    Вярно няма какво да кажеш. Специално за теб ще "кръстя" бидоните с бетон, кинетични оръжия, дано да вденеш.
  • 28 ОБАМА

    0 0 Отговор
    ЗА РУСИЯ КОСМИЧЕСКИ ВОЙСКИ НЕ Е НОВА ЧАСТ А СЪЩЕСТВУВАЩА... И АМЕРИКАНЧЕТАТА НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ ГОЛЯМА АРМИЯ НЕ Е ЕДНОЗНАЧНО СЪС СИЛНА. ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ЦЯЛА ЕВРОПА БАРАБАР С ПАРИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКЕРЧЕТА ( ДЕТО ВИ ДОКАРВАТ КРИЗИЧКИ ) И ГЕРМАНИЯ СЕ БИ НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ С РУСИЯ. ВАЖНОТО В СЛУЧАЯ Е ДА ПЛАШАТ ГАРГИТЕ - ЩОМ РАЗБИВАТ ПРИШЪЛЦИ ОТ КОСМОСА НАЛЯВО НАДЯСНО , КАТА ФЮМКА, КОЛКО МУ Е ...