Last news in Fakti

9 Август, 2018 11:25 3 196 10

Путин не знаеше какво е Южна Осетия

  • грузия-
  • владимир путин-
  • михаил саакашвили

Михаил Саакашвили си спомня конфликта в Грузия

Владимир Путин не постигна и 2/3 от целите си в Грузия. Това заяви грузинският президент Михаил Саакашвили, цитиран от „Новая Газета“.

През август 2008 г. руски сили нахлуха в Грузия. След това Кремъл призна независимостта на провинциите Абхазия и Южна Осетия.

„Главната цел в тази война бях аз. Тогавашният държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс се обади на Лавров и той й каза, че има два варианта: пълното разрушаване на Грузия или оттеглянето на Саакашвили. Руснаците нарочно не се целиха в летището, за да мога да взема самолета и да си тръгна. САЩ не очакваха, че след края на Студената война Русия отново ще нападне, но именно американците спряха руските военни да стигнат до Тбилиси. Русия не спечели нищо, освен няколко десетки грузински села, но все пак Грузия продължава по евроатлантическия път“, заяви Саакашвили.

Той заяви, че в миналото самият руският президент Владимир Путин му е казвал, че не е чувал за областта Южна Осетия. Според него не бива да има русофобски настроения в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    23 3 Отговор
    Малейиииии, ега ти изперкалия шматарок.
  • 2 Танас

    21 2 Отговор
    "Планът за американската операция в Грузия излиза наяве пролетта, няколко месеца преди войната. Известно е, че ‘’разрешението’’ за война дава лично Буш, че държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс пристига в Тбилиси месец преди войната, където е обсъждала детайлите по операцията, като гарантира, че руснаците не ще посмеят да нападнат Грузия."

    На който му се чете:
    http://worldrubric.com/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-8-12-%D0%B0%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82-2008-%D0%B3/
  • 3 no name no face no number

    26 3 Отговор
    Е ние си спомняме как започна всичко, а и мисля в уоитуб има още останали видеа. То бива лъжи, на някои лъжата за спорт я имат. Щом и украинците те изгониха, представи си какъв боклук си.
  • 4 112

    22 3 Отговор
    Тоя го гонят даже и бандеровците .
  • 5 robur

    22 3 Отговор
    селския бунак Росен Стойчев първо да смени снимката на тази фурнаджийска лопата на фона на Укропското знаме след това да махне подписа от долу Грузия щото фурнаджийска лопата вече е забравила къде се намира тази държава и друго всички освен краварите знаят че Грузия първа започна конфликта
  • 6 Българина

    8 4 Отговор
    На коя карта е тоя евро атлантически, това като азиатско тихоокенаски или евра зийски е? Дефакто няма азия и европа те са на един континент някакви сдухани учени си мислят че са два! Грузи е по средата на този голяч континент, какъв арлантик сънува и път през него!?!?
  • 7 ИДИОТ Е

    23 1 Отговор
    Незнам дали Путин знае къде е Осетия-ама цял свят видя после как тоя палячо си яде вратовръзката---факт.....
  • 8 плевен

    14 0 Отговор
    Гледах го, по време на конфликта. Отиде близо до фронта да държи реч. Наблизо паднаха няколко мини.Така спринтира, че охраната му не можа да го настигне.
  • 9 Inog

    10 1 Отговор
    Явно това интервю е давано за американско издание - там са 100% идиоти, и не помнят дори вчерашната дата.
    Иначе,всички помним как и кой започна войната, и как свърши разбира се. Ако вообще това може да се нарече война де.
    Холивуд направиха и филм , с доста стойностни актьори. Естественно -ултра пропаганда. Но, този филм не можа да пожъне успех,дори и в САЩ. Защото една от фразите гласеше буквално - оправяйте се сами - отговор на американският президент, на молбата за помощ на грузинският президент.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.