Last news in Fakti

9 Август, 2018 13:03 1 933 5

"Хамас" vs. Израел - война без край (СНИМКИ)

  • израел-
  • хамас-
  • ивица газа-
  • палестина

Бойци от палестинското движение изстреляха десетки ракети срещу Израел, който отвърна с въздушни удари

"Хамас" vs. Израел - война без край (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Бойци от палестинското ислямистко движение "Хамас" изстреляха десетки ракети от ивицата Газа срещу Израел, който отвърна с въздушни удари, предаде Reuters.

Към територията на Израел до момента са изстреляни около 70 ракети, съобщи в комюнике израeлската армия. Повечето от тях са паднали в необитаеми райони, а 11 са били прехванати от израелската система за противоракетна отбрана. Две обаче са паднали в град Сдерот.

Израелските военновъздушни сили съобщиха, че са поразили поне 12 мишени в Газа, включително фабрика за производство на бетон и на елементи за изграждане на тунели, както и военни обекти.

"Хамас" vs. Израел - война без край (СНИМКИ)

Това става въпреки преговорите за постигане на напредък към евентуално примирие, за да се избегне четвърта за последните 10 години война. Висш член на "Хамас" каза, че преговорите с посредничеството на ООН и Египет са "в напреднала фаза", а израелски парламентарист намекна за възможен пробив след четири месеца на конфронтация и сблъсъци, довели до взаимни заплахи с война.

Здравното министерство в Газа съобщи, че при израелски въздушен удар в централния град Дейр ал Балах е загинала 23-годишна бременна жена и дъщеричката й на година и половина, а бащата е ранен. По-рано бе съобщено, че при израелски удар е бил убит и член на въоръженото крило на "Хамас". В резултат на ударите са ранени и осем цивилни.

"Хамас" vs. Израел - война без край (СНИМКИ)

При ракетния обстрел от Газа е бил ранен един израелец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алах е лайнар

    3 2 Отговор
    Да гръмнат Палестинската територия и готово.
    Мършави смрадливи араби-убиици долни-алах да ви чука отзаде
  • 2 evgeni

    2 2 Отговор
    Израел е тумор.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 עכברים וחולדות

    2 1 Отговор
    Доста сте се активирали по сайтовете.Имитирате ме,но миришете на лошо.
    Някога един Стар трапер 47-ма ми каза:"мръсен евреин-жив дявол !"
    Помислих се,че говори на мен,но той влачеше еврейски паразит за ушите,да ми покаже как изглеждат мишките.Каза и още :Когато и да му ебеш майката на гнусния чифутин-все си закъснял !
  • 5 Едо

    1 0 Отговор
    Който се гаври с Израел, БОГ НА АВРААМ, ИСААК И ЯКОВ ще се разправи с него. Който благославя Израел, ШЕ БЪДЕ БЛАГОСЛОВЕН ДО ХИЛЯДНО КОЛЯНО, КАЗВА ВСЕМОГЪЩИЯ БОГ! Хулителите ИЗРАЙЛЕВИ, СА МНОГО ДУХОВНО ПРОСТИ ЛИЧНОСТИ. Личи им по злобата, с която се нахвърлят върху Божия избран народ.Но, ние, вярващите в ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА знаем какво казва нашият ГОСПОД: ,, Обичайте и вашите врагове, молете се за тия, които ви гонят, за да бъдете чада на вашия ОТЕЦ НЕБЕСЕН". Бог обича и Своите немирни деца и чака всички да дойдат на покаяние. АМИН!