Last news in Fakti

9 Август, 2018 14:40 1 597 5

Руски агенти действат във Флорида

  • бил нелсън-
  • марко рубио-
  • флорида-
  • руски агент-
  • сащ

Американски сенатор предупреждава, че руснаци са проникнали в изборните системи в Слънчевия щат

Руски агенти действат във Флорида - 1
Снимка: Shutterstock

Руски агенти са проникнали в част от изборните системи в щата Флорида и са в състояние да заличат имената на регистрирани избиратели преди ноемврийските частични избори за Конгрес, ако тези системи не бъдат защитени. Това заяви за в. Tampa Bay Times федералният сенатор Бил Нелсън, цитиран от Reuters.

"Те са проникнали вече в системите на няколко окръга в щата и сега са с развързани ръце да продължат нататък", твърди сенаторът демократ от Флорида.

Миналия месец Нелсън и републиканецът Марко Рубио, също сенатор от Флорида, са предупредили писмено ръководителите на изборните администрации в 67 окръга за потенциалните заплахи, пише вестникът. Но в писмото им не е имало такива подробности, каквито е изложил Нелсън.

"Поискахме от председателя и заместник-председателя на сенатската комисия по разузнаване да уведомят изборните шефове във Флорида, че руснаците са вътре в техните данни", казва Нелсън пред изданието.

Руски агенти действат във Флорида
Снимка: БТА/АР

От Държавния департамент, който по закон надзирава изборите, омаловажиха думите на Нелсън, като заявиха, че не са получили никаква информация, нито от него, нито от федерални и щатски агенции, която да потвърждава твърдението за инфилтриране.

На изборите през ноември Бил Нелсън ще се бори за преизбиране в конкуренция с републиканеца Рик Скот, настоящия губернатор на Слънчевия щат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    4 8 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ЗАТОВА ГИ БИВА САМО ДА ШПИОНИРАТ И ДА ПРАВЯТ ОРЪЖИЯ.

    Коментиран от #4

  • 2 Той

    7 0 Отговор
    Тия се побъркаха вече!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    значи управляват света
  • 5 ФАКТ

    0 0 Отговор
    ОТ ПЛЮСКАНЕТО НА ХОРМОНИ И ГМО ТИЯ ТОТАЛНО ИЗТРЕЩЯХА