Last news in Fakti

9 Август, 2018 15:45 1 664 3

Николай Младенов притеснен за ивицата Газа

  • израел-
  • ивицата газа-
  • николай младенов-
  • хамас-
  • насилие-
  • оон

Насилието там отново ескалира

Николай Младенов притеснен за ивицата Газа - 1
Снимка: БТА/ AP

Специалният координатор на ООН за близкоизточния мирен процес Николай Младенов изрази днес загриженост по повод поредната ескалация на насилието в ивицата Газа между силите на "Хамас" и Израел, предаде „Асошиейтед прес“.

Младенов, който сътрудничи с Египет за постигането на примирие, разпространи днес изявление, в което казва, че е "дълбоко обезпокоен" от "множеството ракети, изстреляни срещу общини в Южен Израел" предния ден.

Тази седмица бе белязана от рязък ръст на враждебните действия в района. Радикалната палестинска групировка "Хамас" изстреля срещу Израел над 150 ракети. В отговор Израел извърши над 140 въздушни удара по ивицата Газа.

В изявлението си Николай Младенов припомни, че от месеци е предупреждавал, че несигурността, а също хуманитарната и политическата криза в Газа може да прераснат в "унищожителен конфликт, който никой не желае". Той добавя, че ако настоящата ескалация на насилието не бъде спряна незабавно, "положението може рязко да се влоши, с опустошителни последици за всички хора".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лицемерен търгаш

    3 11 Отговор
    А Младенов не е ли притеснен за руските наемници от Вагнер в Буркина Фасо?
  • 2 дженко

    3 2 Отговор
    ами аз се притесних много като разбрах че умряло кученцето на парис хилтън и не можах да заспя цяла вечер
  • 3 Едо

    1 0 Отговор
    Библейските пророчества, които се тълкуват единтично по основните проблеми от юдейските и християнските тълкуватели, сочат изостряне на непреодолимата конфронтация между юдеите и християните от една страна и исляма като цяло от друга. Това явление се наблюдава от векове и хилядолетия, но получи особено силен тласък след 14.5.1948г., когато Давид Бен Гурион обяви възкръсването на древната Божия Държава Израел. Известно ни е кой излизаше победител от непрекъснатите войни между, на пръв поглед, неравностойни противници. Това е така, защото с Израел Е ВСЕМОГЪЩИЯ ГОСПОД БОГ. Ако си направите труда, да прочетете Библията, ДАНО БОГ ВИ ОТВОРИ ДУХОВНИТЕ ОЧИ, ТА ДА РАЗБЕРЕТЕ, КОЙ, КАК И ЗАЩО ДВИЖИ ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ И КАКЪВ ЩЕ Е КРАЯ НА ВЯРВАЩИТЕ И НА НЕВЯРВАЩИТЕ В ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА. АМИН!