9 Август, 2018 17:35 1 651 0

Ужасът продължава! Ново земетресение в Индонезия

  • индонезия-
  • земетресение-
  • трус-
  • панима-
  • остров-
  • ломбок

Трето силно земетресение само за няколко дни

Ужасът продължава! Ново земетресение в Индонезия - 1
Снимка: БТА/ AP

Ново земетресение разтърси индонезийския остров Ломбок – третото такова за малко повече от седмица. Силният трус е бил усетен и на остров Бали, предаде австралийската агенция ABC News.

Земетресението е било с магнитуд 5.9 по скалата на Рихтер и няма информация да е отнело живота на хора. Много местни и туристи обаче са били травмирани психически от случилото се, защото още не е отшумял споменът за фаталния трус от неделя.

По последна информация жертвите са над 300, а много други са ранени. Няма опасност от образуването на цунами от последния трус, посочиха властите. На двата острова все още се провеждат операции по издирването на оцелели от предишното силно земетресение, което беше от седма степен.

Близо 1500 души са в болница. Хиляди други, чиито домове са разрушени, живеят във временни убежища. Местата обаче не достигат и хората спешно се нуждаят от храна, питейна вода и медикаменти. По данни на властите три четвърти от селските райони на остров Ломбок са без ток от неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА