Last news in Fakti

9 Август, 2018 20:30 5 019 49

Русия ще бъде ударена с „драконовски“ санкции

  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • новичок-
  • драконовски-
  • мерки

Напрежение между Москва и Вашингтон

Русия ще бъде ударена с „драконовски“ санкции - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Санкциите, които Съединените американски щати готвят на Русия, са „драконовски“, пише руската агенция ТАСС, анализирайки в конкретика какви ще са мерките срещу руската икономика.

От Вашингтон обявиха, че ще наложат санкции на Русия заради нападението с нервнопаралитично вещество на британската земя в началото на месец март, когато бяха отровени бившият агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. Москва отрече да има общо с атаката и обвини Лондон, че не е предоставил ясни доказателства за руска връзка.

Нарушаването на Закона за химическите оръжия предвижда въвеждането на два кръга от санкции. Първият ще влезе в сила още на 22 август. Вторият ще бъде въведен в случай, че страната нарушител в лицето на Русия не изпълни изискванията на закона в рамките на три месеца. Допълнителният пакет от санкции е подписан от президента на САЩ след консултации с Конгреса.

Под първите ограничения попада износът за Русия на „чувствителни“ стоки и технологии, свързани със сферата на националната сигурност на САЩ. Вашингтон възнамерява да направи редица изключения от режима на новите санкции: те няма да засегнат космоса, пътническите превози, както и програмата за „помощ на Русия и руския народ".

Вторият „кръг“ от санкции е много по-тежък. Той предвижда: намаляване нивото на двустранните дипломатически отношения или дори тяхното пълно преустановяване; фактическа пълна забрана за износ в Русия на американски стоки, с изключение на храна; забрана за внос на руски стоки в САЩ, включително нефт и нефтопродукти; лишаване от право на приземяване в САЩ на самолети от всички авиокомпании, които се контролират от руското правителство; блокирането от Вашингтон на заеми за Москва през международни финансови организации; забраната за даване на кредити от американски банки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    78 10 Отговор
    Руснаците трябва да почерпят за тези санкции! А американците да почват да връщат парите на Китай че скоро може......

    Коментиран от #34

  • 2 българче

    81 16 Отговор
    Глупости на търкалета.
    Руснаците живяха 45 години без говеждите свине, а се възстановяваха и от страшна война.
    Тъпаците нека си реват. Те затова са тъпаци.

    Коментиран от #22

  • 3 експерт

    70 11 Отговор
    Руснаците много добре познават говеждата паплач и отдавна вземат мерки да я елиминират. От 100 милиарда облигации в гъзпапир, разпродадоха 86 милиарда.Те си имат разузнаване и никой не може да ги изненада. Изненадани са само тъпаците.
  • 4 Borislav Popov

    53 10 Отговор
    Ако съм на мястото на руснаците ще оставя краварските астронавти на МКС ! Нито ще ги качвам - нито ще ги смъквам ! Да си правят сами спасителна акция !

    Коментиран от #6

  • 5 Димитър

    62 10 Отговор
    Преди не толкова отдавна Путин беше казал, че ако войната е неизбежна, трябва да се удря първи. Мисля че ударът наближава, щатите и пуделите им си играят с огъня.
  • 6 експерт

    52 10 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Няма да го направят. Руснаците не са говеда като говедата. Ще ги бият по друг начин и то - много по- лошо.
  • 7 Ристе

    22 70 Отговор
    Смешното е че рашките ривът а още не са ги почнали. А уж бяха полезни и дори помагат на огромная :) вашата мама русоробска предателска.

    Коментиран от #12, #16

  • 8 1234

    47 11 Отговор
    Е,и? Какво от това,кой ще им купува на американците боклуците,те при нас и в Русия не внасят качествена стока,а само боклуци.Те ЕС даже ни цакат с калпава продукция,а какво остана за щатите.Винаги са били гадни с другите държави.Вземат от другите всичко каквото им харесва,по възможност без да плащат,а другите могат и боклуците да вземат.Няма да е все така ,и на тях ще им дойде времето да плащат за наглостта си.
  • 9 българче

    2 17 Отговор
    Лично ще те заплодя отзад като дедо ти и ще те заровя да те изгризят червеите като него.
  • 10 Kcaniba

    32 8 Отговор
    Империят на злото и воините Фащ
  • 11 СссереМ

    42 8 Отговор
    Американците от юного санкции накрая ще се задавят!!

    Коментиран от #35

  • 12 ваахтвгз

    25 10 Отговор

    До коментар #7 от "Ристе":

    много си отваряш устата бе жендир ! Срещу 100 евро щи а затворът ...
  • 13 Джеймс

    20 9 Отговор
    Да не би ,Ръшаните да са по глупави от Американската сбирщина?Еврей,Чернилки Дилари на дрога и тн. тн.! Дано Райха се събуди!!!!!
  • 14 русия е джудже

    23 52 Отговор
    Санкции до дупка за руската кочина !

    Коментиран от #25

  • 15 б1б2

    16 41 Отговор
    Санкциите работят и то добре. Ако ги позасилят нищо чудно Жужи да иде в мавзолея. Да прави компания на Лени.

    Коментиран от #17

  • 16 Borislav Popov

    31 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ристе":

    То от обора рИват още по силно ! Кравите мучат ! Все някой им е крив . То Иран ,то С Корея, то руснаците , то китайците ! Целият свят им е крив ! Никой не иска световният им ред ! През последните няколко години не са започнали нова война ! Защо ли ?
  • 17 Borislav Popov

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "б1б2":

    Уди кълвача да не го изпревари!
  • 18 Инкогнито

    22 7 Отговор
    С тия санкции си го набиват сами!
  • 19 НКВД

    28 11 Отговор
    Нямало да дават руски самолети да кацат в САЩ !! Моля руснаците ако искат да видят дебели негри ше ходят до Африка няма да ходят в САЩ ! А С.Америка никога не е била някаква лъскава туристическа дестинация впрочем. За единия пропаднал Лас Вегас не си заслужава труда ей ти Хонконг

    Коментиран от #23

  • 20 Съюза

    24 6 Отговор
    Пак си играят говедата и няма да е далеч времето когато ще си го получат и не само от Русия!
  • 21 Бат Саше

    29 6 Отговор
    Изключително нагло и незаконно поведение на американските чифути. Когато се налагат такива санкции, по точен проблем, то те трябва да почиват на категорични доказателства, а не на предположения. За всеки е ясно, че доказателства не ги интересуват, а просто търсят начин да съсипят Русия. Това никога няма да стане, защото Русия винаги си е била съсипана и народът и е бил беден, но се чудя до кога ли ще издържат нервите на Путин. Зорлем вървят към войничка американците....по-точно чифутските им началници. И познайте кой ще страда от нея? Ние, мишките.
  • 22 СссереМ

    11 28 Отговор

    До коментар #2 от "българче":

    Добре че бяха американците да им направят язовирите и електроцентралите,дадоха им и технологии да воюват с Хитлер,ама много им е къса паметта и много ще страдат,хапят ръката дето ги хранеше,такива мастии никой не търпи,най-малкото бай Дончо.
  • 23 СссереМ

    9 17 Отговор

    До коментар #19 от "НКВД":

    Кат не ти дадоха зелена карта,на ти сега зелева чорба и одеколон,от яд плюеш ли плюеш.
  • 24 ЦРУ

    11 21 Отговор
    РУБЛАТА по пързалката надолу...ДДС от 20 става 25 %. а годините за пенсионеране стават 70. Олигарсите бъркат чай с полоний за Жужи и го гласят за пред съда в Хага !

    Коментиран от #41

  • 25 ВЪРИ НА МАЙКА СИ В ЗАДНИЯ ДВОР

    18 9 Отговор

    До коментар #14 от "русия е джудже":

    ТУЙ го прочетохме хиляда пъти. Но защо РУСИЯ втрещи всички ви, и не сте в състояние да и противостоите. И при СССР върнахте, и след разпускането пак сте същите. Да ти кажа защо, коп.ле. Защото , коп.ле, на слабият. Х вълната му пречи ! А на лекувания, тюфлек. А ся ОДИ ДА питаш майка си , кой е баща ти ако въобще ЗНАЕ. СЛАВА РОССИИ И СССР ! Никой срещу нея НЕ СМЕЕ ДА И' ИЗЛЕЗЕ !

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НКВД

    12 12 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Ааахахах мечтай дале в любимата ти САЩ почбаха да клонят към модека на Карл Маркс май не четеш много и да те светна БСП е партията с най много млади членове. пенсионерите които бяха от БКП вече са покойници и идав новата вълна която ще залее не само Бг а и цяла З.Европа!
  • 28 Инкогнито

    17 9 Отговор
    Децата и внуците на стрите седесарчета вече плащат цената която им завещаха дядовците и бабите им от 1990г.!!! Бачкат за по 600-700-800 лв.и виждат че не става нищо!! И отиват като бели роби в ЕС !!
  • 29 НКВД

    5 6 Отговор
    С твоето омрело (-) където ми слагаш не променяш фактите а само подпечатваш не компетенноста си по основни политически проблеми!!!

    Коментиран от #31

  • 30 Bil

    15 4 Отговор
    Който търси война на всяка цена ще си я получи.Сменка без кръчмар.
  • 31 466

    9 15 Отговор

    До коментар #29 от "НКВД":

    И другото комунистическо отроче се обади.Много си компетентеп бе капацитет червен.Тея мантри дето си ги написал са пълни глупости и можеш да си ги въртиш само между вас дето сте една шепа червени каскети.Комунизмът е една невъзможна утопия и неможе да съществува в този свят.Ако беше успешен ,щеше да е наложен ,а както виждаме вече и малкото останали социалистически държави започват да се превръщат леко по-леко в демокрация.Богата и развита комунистическа държава няма ,а всичко тъне в мизерия !
  • 32 Иван

    4 9 Отговор
    ама как ви манипулират само..и този път без да е написал предал научил или нещо от сорта Блиц...и тука се хващат разни шаранчета и пишат и мислят че като хвърлят плюнки насам и натам ще си направят по-високо самочуствето на утрепки мразещи всичко и несъздаващи нищо. Калта е готова да ви срещне всички взимайте визи и напред към матушуку--
  • 33 хитрата сврака

    5 16 Отговор
    Ето бре, нали ви пречеше долара , ето урежда се въпроса -7 руски банки ще бъдат изключени от банковата информационна система SWIFT ,съответно и от международни операции .

    Та така - кеф ви рубли , кеф ви брезова кора . Хаяско май не е наясно, че като много си играе с огъня , накрая ще се изгори -неминуемо е .
  • 34 Голем смях

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Явно си много кух в кратуната,за да напишеш такива небивалици.Какво може скоро...Скоро Китай може да си вземе Сибир...И то мноооого скоро.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Путиноидите явно нямат мозък

    8 12 Отговор
    Кочината на ЛЪЖАТА и ЗЛОТО се е вцепенила от ужас пред отчайващите елементарните ѝ нужди санкции. Местната старческа, оглупяла клоака фъфли небивалици за щещеще. Умрели сте жалки червени дупедавци. Никой не се интересува от склеротичните ви простотии.

    Коментиран от #40, #42

  • 37 Antymediator

    7 13 Отговор
    Каскети що се толкова пенявите, нали санкциите не работеха?!
    Язък, че сте се продали за рубли, те толкова се обезценили, че не стават и за тапети.
    Работеше друзя, не се ослушваите!
  • 38 Гост2

    6 12 Отговор
    Като чета коментарите, май този сайт го четат полуграмотни рубладжии.
    Само дето рублата и за тоалетна хартия вече не става.

    Коментиран от #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 С татко ти бяхте видни партийни членове

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Путиноидите явно нямат мозък":

    НАЛИ уважаеми г-н копе.е !
  • 41 Атем

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "ЦРУ":

    А западните лидери и тези в САЩ кога ще бъдат изправени пред Хага за престъпленията които върлат срещу човечеството ? А защо Путин да бъде в Хага ? Не е хубаво да се защитават интересите на собствеената държава ....
  • 42 Атем

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "Путиноидите явно нямат мозък":

    А кво ще стане ако Русия спре да дава двигатели на велике сащ ?
  • 43 Атем

    5 2 Отговор
    Платените от САЩ бпклуци вият срещу Русия и трябва да бъдат избити !!!
  • 44 Смотан.русофил

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гост2":

    Ти си можел да четеш мани недумаи
  • 45 Рубладжийче

    1 4 Отговор
    Отново ще се засили руската икономика. Когато 1 презряна зелена хартийка започне да се разменя за 100 рубли руските стоки ще залят света и всеки ще се натиска да си купи руски смартфон, телевизори, леки коли и друга техника.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гласоподавател

    2 0 Отговор
    Спокойно никаква търговска война няма да има. Това са общи приказки на политиците с цел търсене на извинение пред избирателите за неспазените обещания.
    Не им вярвайте, а си търсете обещаното.
  • 48 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    споко другари ,нали санкциите помагат на русия.сега няма да има проблеми с американските стоки боклуци в русия и със заробващите западни заеми.русия ще цъфне и върже!!!
  • 49 Mada

    3 1 Отговор
    Така-а. Как да бъде съсипана Русия - със санкции, като СССР. Как да са "правдоподобни и оправдани"? - Русия трябва да прави лоши неща, да бъде "агресор", страшилище за свободния и "демократичен" свят. Дори не са необходими доказателства. Необходимо е всички пешки да си стоят по местата и да кротуват подкрепяйки безпрекословно решенията на КОЙ. Всичко зависи от Китай. За Чайника е изгодно двете суперсили да се морят и "обезкървяват". И така ще е, докато няма как да не вземат страна в битката на титаните. Ако застане на страната на ФАЩ, светът на човеците свършва и адва времето на дребните животни. Ако заеме обратната страна, човечеството може и да продължи някакси напред.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания