10 Август, 2018 11:11 2 067 3

Воден апокалипсис във Франция

  • къмпинг-
  • дъжд-
  • апокалипсис-
  • евакуация-
  • франция

1600 души бяха евакуирани

Воден апокалипсис във Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Един човек е в неизвестност, а повече от 1600 души бяха евакуирани заради обилни валежи, предизвикали наводнения в южната част на Франция, предаде „Скай нюз“. Хеликоптери се включиха в спасителната акция.

Пет къмпинга в южния департамент Гар бяха евакуирани от стотици пожарникари, след като дъждовете предизвикаха преливане на реки и наводнения, застрашаващи живота на хората. Засегнат е и департаментът Ардеш.

Повече от 400 пожарникари и полицейски служители бяха включени в операцията по евакуация. Полицията обяви, че 70-годишен германец е в неизвестност. Властите се опасяват, че е бил отнесен от придошлите води със своята каравана. Той е бил с група от 100 германски деца, които са къмпингували в региона.

Четири от децата са били настанени в болница заради хипотермия. Горещото и сухо време във Франция беше последвано от обилни валежи в централната и южна част на страната. Хеликоптери бяха използвани от френското вътрешно министерство в акциите. Дъждовете доведоха до затварянето и на редица пътища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ало ,ало

    2 0 Отговор
    Виновен е хер Флик от Гестапо .

    Коментиран от #3

  • 2 Корекция

    1 3 Отговор
    Дъждовна бурия се изсипа в част от Франция.
    Е така трябва да е заглавието на статията, г-н Джамбазов. Предполагам, че сте се сетили за филма Апокалипсис и сте сложили (измислили) това заглавие.
  • 3 Куку Руку Ку

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ало ,ало":

    Хер Флик нема толкуз акъл. Ген. Клинкерхофен е бил.
Новини по държави: