10 Август, 2018 21:02 4 747 21

Масови протести в Румъния

  • румъния-
  • протести-
  • полиция

Протестиращите се сблъскаха с полицията

Масови протести в Румъния - 1
Снимка: БТА/AP

Масови протести се проведоха в Румъния, съобщи ТАСС.

Протестите са организирани от румънците, живеещи в чужбина. Те поискаха оставката на правителството на социалдемократите и провеждане на предсрочни избори.

Демонстриращите обявиха, че са напуснали страната си, заради корупцията, ниските заплати и липсата на възможности. Протестите се проведоха пред основните правителствени сгради в Букурещ.

В демонстрациите участваха около 10 000 души. Част от тях влязоха в сблъсък със силите за опазване на реда, след като се опитаха да пробият кордона на полицията.

Съобщава се за един задържан. Критиците на правителството смятат, че законите създавани от него, пречат на борбата с корупцията. Протестите ще продължат до края на деня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус

    56 6 Отговор
    А в Булгария кога???На следващите избори Митко очите президент Бенчо да си прави правителство .Курнелия да узакони кражбите.И ще сме по добре.
  • 2 Будалата

    59 4 Отговор
    Евала на руманягите поне са единни. Уж сме по велики и напред във всичко но май не е така. Имат и осъдени министри а ние кога?Когато се върнат евреите от жътва.
  • 3 Майстор Манол

    54 4 Отговор
    Това е Румъния братко. Там Чаушеску и жена му ги разстреляха по телевизията на живо предаване. Къде сме ние робите?
  • 4 Гого

    31 3 Отговор
    Глупости нещастни списвачи, в момента демонстрантите са над 65 000 и жандармерията ги обсрелва със сълзотворен газ! Лъжци нещастни!
  • 5 Нашия

    0 2 Отговор
    https://www.privesc.eu/Arhiva/83387/Mitingul-Diasporei--Romania--trezeste-te--
  • 6 планина витоша

    11 2 Отговор
    Чаушеску это хорошая память для всех воров во власти
  • 7 ивайло

    24 2 Отговор
    румыны свободные люди , а българы рабы ?
  • 8 Гого

    15 3 Отговор
    Повече от 100 000 души пред правителството / провокативни действия на жандармите: Те хвърлиха сълзотворни газови устройства в средата на тълпата
  • 9 е то как

    13 5 Отговор
    да стане в България когато политиците имат подкрепата от хората?? нали учителите си получават незаслужените заплатки,полицаите и те. ами държавната администрация тя ли да протестира ???единственото решение е българите които сме в чужбина да създадем на друго място една нова България или да изчакаме страната да се обезлюди и да се върнем нооо шведите празно не оставят

    Коментиран от #15

  • 10 марон

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: участваха около 10 000 души.УЧАСТВАТ 22.19 ПРОДЪЛЖАВА
  • 11 ПРВ

    14 0 Отговор
    Че и то в България е така и по зле ама никой не протестира.
  • 12 Салам Алеко

    7 8 Отговор
    А бе какво ме интересуват румънците,нали си имам ракийка пред мен, важното е турците да са зле
  • 13 ФОРИ

    8 1 Отговор
    1989-2018 отново са пред нас и отново знаят защо го правят!Нищо,че са много ,вярват и могат!В разгара на сезона ,ами зимата в Румъния,ще е студена за управляващите Чаушеску-2!
  • 14 СССРБАРЕТА

    16 2 Отговор
    Еееее някой тук ми говореше че у Румания било много добре хахахахаха! И ка са ОПРАВИЛИ и Всичко им наред! Пази боже! Докато лижат краварски задници никога няма да са добре!
  • 15 Пешо

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "е то как":

    То ако мислите за оправяне на Родината няма да сте бели роби по чужбина!
  • 16 Кълвач

    8 1 Отговор
    Няма, какво да протестират, така е в ЕГейския съюз, никой не ги е карал да се набутват. Всеки следващ управляващ , краде повече! Точка
  • 17 Поредният поробен българин

    12 1 Отговор
    За жалост това в България няма как да се случи. Българинът си е свикнал да си робува и да не надига глава и точно заради това сме в такова положение , оставяме политици и чиновници да ни чу*ат всекидневно, държавата работи не за народа, а за определен кръг от хора, от време на време ни хвърлят малко прах в очите уж, че вършат работа, но просто българите сме си едни пу*ки нищо повече. Всеки казва аз съм сам човек нищо не мога да направя и си търпим да ни чу*а една тъпа сланина с неговите подчинени. Трябва да се взима пример, но за жалост робството ни е заложено в гените. Дано скоро чашата да прелее и да се осъзнаем малко, защото докато българинът не се осъзнае да надигне глава и да счупи робските окови нищо няма да се промени в нашата прекрасна родина.
  • 18 фак..ти

    2 4 Отговор
    РУМЪНИЯ Е С РАЗВИВАЩА ИКОНОМИКА,РУМЪНЦИТЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ,ЧЕ СА БЕДНИ И НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ КАТО НАС В БЪЛГАРИЯ.ПРОТЕСТА Е ЗА НАЛОЖЕНИТЕ ПРОМЕНИ
    В СПЕЦ СЪДА,„ПРОМЕНИ”,КОИТО ЩЕ ОНЕВИНЯТ ВЕЧЕ ОСЪДЕНИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ.ТРЯБВА ДА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ ДОБРИ ХОРА,ЧЕ ПОДРИВНАТА ДЕЙНОСТ
    НА ПУТИН Е НАВСЯКЪДЕ С ЦЕЛ НА НОВО СЪЗДАВАНЕ НА СССР И ВЪЗВРЪЩАНЕ НА ИЗТОЧНИЯ БЛОК ПОД ФОРМАТА
    НА ЕВРОАЗИАТСКИ СЪЮЗ НАД,КОЙТО ДА ГОСПОДСТВА.
    МЕЧТИТЕ НА ПУТИН,КОЛКОТО И ДА МУ СЕ ИСКАТ,НЯМА КАК
    ДА СЕ СЛУЧАТ,ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛЯТ,ПЪК И НАРОДА Е БУДЕН.НИЕ СМЕ В ЛЕТАРЕН СЪН,ТО Е ЯСНО,ЗАЩОТО СМЕ ДОБРИ ДО НАИВНОСТ,НО ДОБРИЯТ НАРОД ЩЕ Е СВИДЕТЕЛ РАНО ИЛИ КЪСНО НА ПАДЕНИЕТО ИМ.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПУТИН И НЕГОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ЛАКЕИ!!!!
  • 19 БУЛГАР,БУЛГАР

    4 0 Отговор
    Е ШОМ КОМШИЙТЕ СЕ НАДИГНАА ИДВА И У НАЗЕКА ИМАМ
    ЧУВСТВОТО,ЧЕ СЪМ У ИЛИАДО И ДЕВЕТСТОТИН 89г.МАЙ
    ТОО ПЪТ ЧЕ ТЕПАМЕ НЕКОЙ.
  • 20 Васил Левски

    6 0 Отговор
    Свободата на България от робството на капитализма! Социализъм! Равенство ! Братство!
  • 21 сноу

    2 1 Отговор
    Мамалигата е прост ,нагъл и все от нещо недоволен.циганорско -тъпандурско племе като българското .Дай му чалъми да суче и не прави опит да го питаш защо демонстрира,щото и той не знае.
Новини по държави: