3 048 13

Китай: От търговската война ще пострадат само американските фермери

Китай: От търговската война ще пострадат само американските фермери
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Заместник-министърът на земеделието на Китай Хан Юн заяви, че митата върху селскостопанската продукция, внасяна от САЩ, няма да повлияят на Пекин, защото той ще може да купува въпросните стоки от други места по света, пише Washington Examiner.

„Тези мита ще доведат до голямо намаляване на селскостопанския внос от САЩ в Китай“, заяви министърът.

„Но влиянието върху нас ще е ограничено, защото имаме много източници на внос. Ако между Пекин и Вашингтон избухне търговска война, другите държави ще имат желание и възможност да заменят дела на американската земеделска продукция на китайския пазар“, уточни той.

Хан предупреди, че решението да се превключат вносителите на земеделска стока ще навреди дългосрочно единствено на американските фермери.

„Веднъж след като другите страни станат вносители, на които може да се разчита, на САЩ ще им бъде трудно да се върнат на нашия пазар“, допълни той.

Китай


Още по темата

 • Китай отвърна на САЩ

  Китай отвърна на САЩ

  Министерството на търговията на Китай обяви, че ще наложи допълнителни наказателни мита срещу вносните стоки на САЩ, съобщи РИА Новости. Митата ще ...
  9.08.2018
  3 550
  13
 • САЩ продължават да удрят Китай

  САЩ продължават да удрят Китай

  От 23 август САЩ ще въведат нова серия от мита върху китайски стоки на стойност $ 16 млрд., съобщи CNBC. Представители на американската ...
  8.08.2018
  2 191
  27

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СссереМ
  Отговор
  1 13:13  11.08.18
  Тия почнаха да квичат кат агнета преди гергьовден,Тръмп си е направил смметката,американските фермери не ги мислете.

  Коментиран от #4

 • Гръка
  Отговор
  2 13:16  11.08.18
  дела = дяла?
 • да де
  Отговор
  3 13:38  11.08.18
  ама китай изнася за америка 500 млрд на година а внася много по-малко. та къде точно биха си пласирали китайците продукцията ...а производители мнооого щом на фирмите излезе скъпо да произвеждат в китай и да изнасят за америка просто ще преместят мощностите си в други държави

  Коментиран от #5

 • Borislav Popov
  Отговор
  4 14:12  11.08.18

  До коментар #1 от "СссереМ":

  Ако ги няма краварите да не би да загине света от глад ? Какво точно изнасят в промишлени количества ? ГМО соя и царевица ?!!!

 • Borislav Popov
  Отговор
  5 14:13  11.08.18

  До коментар #3 от "да де":

  Кой ще си премести мощностите -Китай или краварите ?

  Коментиран от #6

 • естествено
  Отговор
  6 14:57  11.08.18

  До коментар #5 от "Borislav Popov":

  , че производителите ще си преместят мощностите където им е евтино да произвеждат !!не е важното да имаш завод а да имаш пазар където да си пласираш стоката.

  Коментиран от #10, #11

 • onq s konq
  Отговор
  7 15:11  11.08.18
  Нямам нищо против Китай,но когато започнат да реват като Русия ми стават "разочароващи".А защо ДОСЕГА Китай не търгуваше с тия "ДРУГИ ВНОСИТЕЛИ",а внасяше от Америка?И още...ТИЯ ФИРМИ И ДЪРЖАВИ КОИТО ЩЕ ЗАМЕСТЯТ АМЕРИКАНТСКИЯ ВНОС...ИМАТ ЛИ ДУПЕ ДА ГО НАПРАВЯТ,защото ултиматумът на САЩ е категоричен-ПРЕНЕБРЕГВАШ ЕМБАРГОТО НИ,ЗАТРЪШВА ТИ СЕ ВРАТАТА НА ПАЗАРА НИ ЗА ТЕБЕ!

  Коментиран от #8

 • искаш да
  Отговор
  8 15:43  11.08.18

  До коментар #7 от "onq s konq":

  кажеш , че фирма произвеждаща соя ще загуби пазара на соя в америка ако започне да изнася за китай при положение , че самите американци са износители на соя ??да не вярваш , че амариканската соя е по-скъпа от другата и заради това америка внася евтина чужда соя а изнася скъпа американска соя или друг селскостопански продукт ??? а и това за ембаргото е за ИРАН а не китай !!! брейййй тия от козяк не са ли те инструктирали бе !!

  Коментиран от #9

 • onq s konq
  Отговор
  9 16:27  11.08.18

  До коментар #8 от "искаш да":

  Аз говоря за външната политика на Америка ПО ПРИНЦИП,ти ми разсъждаваш за някаква соя която дори не знам дали фигурира в американското МЕНЮ ЗА ИЗНОС.Не е въпроса че ми приказваш НЕАДЕКВАТНО,проблемът е в това,че сте МНОГО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ и в един момент може да получа внушение ЧЕ НЕ ВИЕ,А АЗ СЪМ НЕНОРМАЛНИЯ:)

  Коментиран от #12

 • Санкция
  Отговор
  10 16:43  11.08.18

  До коментар #6 от "естествено":

  Отчасти е така , но китай в момента има оборудвани заводи, обучен персонал, евтина работна ръка, ниски еко норми, и предостатъчно евтини материални ресурси. Това всичкото нещо, ако трябва да се изгради наново в някоя друга държава, ще трябват поне 15 години, и не се знае колко милярда като инвестиция. А отделно, ако един iPhone трябва да се произведе в сащ , в момента цената му ще бъде около 20хил долара.
 • кон с главобол
  Отговор
  11 17:32  11.08.18

  До коментар #6 от "естествено":

  Да, те мощностите са един куфар и може да си го разнасяш из целия свят като ръчен багаж.
 • искаш да
  Отговор
  12 20:42  11.08.18

  До коментар #9 от "onq s konq":

  (Аз говоря,.Не е въпроса че ми приказваш ) Дали верно пък не се нуждаеш от помощ!?!?
 • незнайко
  Отговор
  13 14:18  13.08.18
  Точно така. Направо да спрат да им купуват продукцията. Тогава американските фермери ще скочат срещу ТРЪМП !!!

Напиши коментар:


Публикувай