1 104 1

ФБР се зае със самоубиеца от Сиатъл (СНИМКИ)

Служителят на авиокомпания, който открадна самолет от международното летище Такома, обичал да пътува

ФБР се зае със самоубиеца от Сиатъл (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Служителят на авиокомпания, който открадна самолет на авиокомпания Horizon Air от международното летище Такома край Сиатъл и загина при катастрофата му, е работил в семейна пекарница и е харесвал идващите с работата му възможности да пътува по цял свят, предаде Reuters.

Ричард Ръсел, който обичал да го наричат "Бийбо", бил на 29 години, жител на град Съмнър, щата Вашингтон, роден в Кий Уест, щата Флорида. Името му не е съобщено официално, но множество медии разкриха самоличността му, като се позоваха на интервюта със семейството му, колеги и работещи по случая служители на силите на реда.

Ръсел е работел от 3,5 години като част от наземния персонал на Horizon Air, дъщерна компания на Alaska Airlines. В задълженията му е влизало да помага за багажа и да участва в екипите, преместващи самолетите по пистата. Той е заявил в YouTube, че тази работа изисква да вдига много куфари и чанти. От друга страна тя му позволявала "да лети до Аляска в свободното си време".

Семейството на Ръсел се премества в Аляска, когато той е на 7 години.

Покойният не е съобщавал в социалните мрежи, че се готви за пилот. В някои постове той говори за християнските си убеждения и за възможността да отиде в армията.

След излитането Ръсел е заявил пред авиодиспечери, опитали се да го убедят да приземи самолета, че е "просто един разсипан човек, вероятно му хлопат няколко дъски".

Главният изпълнителен директор на Alaska Airlines Брад Тилдън заяви на пресконференция, че самолетите от този тип нямат заключващи се врати и за разлика от автомобилите, двигателите им не изискват специален ключ, за да стартират. Авиолиниите в САЩ се грижат за безопасността на летището и смятат, че служителите имат разрешение да са там и може да им се има доверие, обясни той.

Разследването е под ръководството на ФБР.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Тралала
    Отговор
    1 12:23  12.08.18
    До преводача на статията, Сиатъл и Такома са два отделни града в Западен Вашингтон, летището се намира в равнината посредата им. А официално се казва Сийтак интернешънъл... (SeaTac)

Напиши коментар:


Публикувай