12 Август, 2018 12:08 1 500 1

ФБР се зае със самоубиеца от Сиатъл (СНИМКИ)

  • сиатъл-
  • ричард ръсел-
  • аляска еърлайнс

Служителят на авиокомпания, който открадна самолет от международното летище Такома, обичал да пътува

ФБР се зае със самоубиеца от Сиатъл (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Служителят на авиокомпания, който открадна самолет на авиокомпания Horizon Air от международното летище Такома край Сиатъл и загина при катастрофата му, е работил в семейна пекарница и е харесвал идващите с работата му възможности да пътува по цял свят, предаде Reuters.

Ричард Ръсел, който обичал да го наричат "Бийбо", бил на 29 години, жител на град Съмнър, щата Вашингтон, роден в Кий Уест, щата Флорида. Името му не е съобщено официално, но множество медии разкриха самоличността му, като се позоваха на интервюта със семейството му, колеги и работещи по случая служители на силите на реда.

Ръсел е работел от 3,5 години като част от наземния персонал на Horizon Air, дъщерна компания на Alaska Airlines. В задълженията му е влизало да помага за багажа и да участва в екипите, преместващи самолетите по пистата. Той е заявил в YouTube, че тази работа изисква да вдига много куфари и чанти. От друга страна тя му позволявала "да лети до Аляска в свободното си време".

ФБР се зае със самоубиеца от Сиатъл (СНИМКИ)

Семейството на Ръсел се премества в Аляска, когато той е на 7 години.

Покойният не е съобщавал в социалните мрежи, че се готви за пилот. В някои постове той говори за християнските си убеждения и за възможността да отиде в армията.

След излитането Ръсел е заявил пред авиодиспечери, опитали се да го убедят да приземи самолета, че е "просто един разсипан човек, вероятно му хлопат няколко дъски".

ФБР се зае със самоубиеца от Сиатъл (СНИМКИ)

Главният изпълнителен директор на Alaska Airlines Брад Тилдън заяви на пресконференция, че самолетите от този тип нямат заключващи се врати и за разлика от автомобилите, двигателите им не изискват специален ключ, за да стартират. Авиолиниите в САЩ се грижат за безопасността на летището и смятат, че служителите имат разрешение да са там и може да им се има доверие, обясни той.

Разследването е под ръководството на ФБР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тралала

    4 1 Отговор
    До преводача на статията, Сиатъл и Такома са два отделни града в Западен Вашингтон, летището се намира в равнината посредата им. А официално се казва Сийтак интернешънъл... (SeaTac)