12 Август, 2018 14:09 4 255 9

Израел: Приключваме с "Хамас" скоро

  • израел-
  • хамас-
  • ивица газа-
  • газа-
  • палестина

Възможността за сваляне на групировката, която управлява ивицата Газа, е по-близо отвсякога, заяви израелски министър

Израел: Приключваме с "Хамас" скоро - 1
Снимки: БТА/АР

Възможността за сваляне на ислямистката групировка "Хамас", която управлява ивицата Газа, е по-близо отвсякога, заяви израелският министър на енергетиката Ювал Щайниц, цитиран от DPА.

Изявлението беше направено след като през последната седмица Израел и групировката разменяха удари от двете страни на границата. "Хамас" заяви, че е приел примирие с Израел, а еврейската държава отрече да е било договаряно такова.

Щайниц заяви, че свалянето на "Хамас" - "определено е възможност". "Според мен сме по-близо отвсякога до това, ако няма друг избор", добави той, подчертавайки, че Израел не желае пълномащабна война в Газа.

Напрежението се засилва от 30 март, когато палестинците започнаха да организират всяка седмица протести по границата с Израел. Над 160 палестинци бяха убити от израелски войници по време на протести и сблъсъци с армията. Един израелски войник беше застрелян от палестински снайперист.

"Хамас" и Израел се обстрелват взаимно и палестинците изпращат горящи балони и хвърчила, довели до пожари на израелска територия.

Израел: Приключваме с "Хамас" скоро

Ислямистката групировка иска вдигане на израелската блокада, наложена над ивицата Газа след като тя пое властта над анклава. Израел иска екстремистите да спрат протестите по границата, ракетния обстрел и изпращането на запалителни балони


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мразя политици

    18 11 Отговор
    Тоя на снимката очевидно е от военното крило на Хамас. Съдя по прашката, с която сваля дронове и ракети. Очевидно е ефективен метод, щом от Израел са така ядосани, че погнаха Хамас. Ние като нямаме пари заради крадливи политици, трябва да въоръжим БА с прашйи, щом не можем със самолети! По-добре е от нищо, все чак.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 kroks

    0 0 Отговор
    А този,който се представя като "мразя политиците" е еврейски паразит от Варна,напуснал България и сега развива "писателска дейност" от Израерл,като вкарва методически криптирани указания.Не е идвал от доста години за да се запозная с майка му чифутка,недо.бана...

    Коментиран от #5

  • 5 мразя политици

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "kroks":

    За чудене си? Не позна нищо в прогнозите.... Ако бях евреин щях да съм началник на Боце Банкянски. Тук евреите държат и политиката и концесии, банки, операторие, партиите ма власт, едри предприятия. Не съм и стъпвал в Израел. Но Израел толкова патрони и снаряди срещу ИДИЛ неч. изстреля, колкото срещу Хамас. Очесидно Хамас с прашките притесняват Израел плвече от всички джихадисти на света?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 kroks

    1 0 Отговор
    Слушай сега какво ще ти каже Старото радио !
    Ти мишке проклета,познаваш ли Мишо Бар Зоар ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.