Last news in Fakti

12 Август, 2018 16:20 3 638 24

Египет се размина с ново клане срещу християни

  • египет-
  • копти-
  • църква

Предотвратен опит за атентат срещу богомолци в коптска църква 

Египет се размина с ново клане срещу християни - 1
Снимки: БТА/АР

Мъж, опасан с експлозиви, се е опитал да атакува коптска църква северно от Кайро, но не е успял да влезе и се е взривил на около 250 метра от църквата, предаде АР. Агенцията се позовава на египетските сили за сигурност и на местни медии.

Покушението е било извършено в окръг Мостород, провинция Калюбия. Мъжът се е опитал да влезе в храма заедно с богомолците, но е бил забелязан от силите за сигурност, които му попречили да доближи църквата и той се взривил.

Няма други загинали освен атентатора. Няма и ранени от взрива.

Египет се размина с ново клане срещу християни

Коптите са християни и съставляват около 10 на сто от населението на Египет, което е преобладаващо мюсюлманско. Християните в Египет често са нападани от ислямистки бунтовници. При такива атаки от декември 2016 г. досега са загинали повече от 100 души, а десетки са ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 1 Отговор
    Отишъл е при ,,девиците" .

    Коментиран от #2

  • 2 гост2

    8 21 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Според Исляма такива самоубийци отиват директно в АДА!
    Лъжа е ,че Исляма толерира самоубийството и убийство на не мусюлмани!

    Коментиран от #3

  • 3 айде

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост2":

    посочи данни колко самоубийствени атентати стават в света, колко са извършени от мюслита и колко от други религии .

    Коментиран от #5

  • 4 Недоволен

    21 2 Отговор
    Побъркан народ побъркана религия, грам мозък нямат в тез глави тез мюсулмани, как може да вярваш в нещо си и те даже незнаят във какво и после да се вздривиш в името на какво аиде по образованите като хасан да ми обясни че аз въобще не го разбирам тоз народ
  • 5 гост2

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "айде":

    Доста голям процент от пострадалите са именно мусюлмани,май над 30% ...Факт ,че в България няма нито един атентат на религиозна основа показва,че не всички мусюлмани са не образовани и сляпо следващи религията Ислям.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Валя

    8 4 Отговор
    Религиозните направо си умират в устрем да изразят ценностите си ,религията най-голямото падение на човечеството
  • 7 Салам Алеко

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост2":

    Е това е, човека кво та пита, и ти кво отговаряш! Ся я кажи останалите 70%, какви са?

    Коментиран от #9

  • 8 аа спор няма

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост2":

    то мюслитата и помежду си не се понасяте...избивате се сунити срещу шиити...все едно православните да правим атентати срещу католиците !!!! в България благодарение на комунизма религиите бяха подтискани ...и християнската и мюсулманската заради това за щастие при нас почти няма истински християни и мюсулмани...иначе да сте започнали да се взривявате . но аз говоря по принцип за СВЕТА където мюслитата сте 1 млрд и огромната си част са захлупени . пак избягваш да дадеш НЕУДОБНАТА статистика колко от атентаторите годишно са мюслита. а това образован религиозен човек ми звучи като полубременна......няма такава птица

    Коментиран от #11

  • 9 гост2

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Салам Алеко":

    Казах,че 30% от атентатите са се отразили върху мусюлмани.Имаше един български политик,който окачестви голям процент от българите като дебили,но аз това няма да го коментирам...Иначе слепи подражатели има във всяка една религия..
    а войнстващите"мусюлмани"са от едни държави където има Американска ПРОЛЕТ!!!Сещайте се защо е така

    Коментиран от #10

  • 10 дай дай

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост2":

    няколко примера със самоубийци християни и то убиващи в името на религията...айде де поне един посочи който се е взривил с името христово на уста !!! а спор няма , че огромна част от българските граждани са дебили...имаме около 700-800 хил шведи , поне 600 хил турци като прибавин и 200 хил българи дебили цифрата е страшна
  • 11 гост2

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "аа спор няма":

    Атентаторите идват от размирните държави,това са хора лесни за манипулация,загубили деца,семейства,тези хора са лесни за манипулация и за"отмъщение"...НЕ ГИ ОПРАВДАВАМ, ЗАЩОТО ТЕРОРОРА ВЪРХУ НЕВИННИ НЕ МОЖЕ ДА Е СПРАВЕДЛИВОСТ

    Коментиран от #12

  • 12 бреййй

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост2":

    че се измъкна а колко от терористите са РОДЕНИ в страните където извършват терористичните си актове ? а колко са били дори милостиво спасени и после са го върнали тъпкано на благодетелите си...последно оня от англия го спасили английските военноморски сили а оня им се отблагодари с клането в англия . ако я нямаше мюсулманската религия те нямаше как да бъдат манипулирани защото те умират в името на аллах. заради това и твърдя , че религиите са вредни..особено мюсулманската .

    Коментиран от #13

  • 13 гост2

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "бреййй":

    Те умират в измислен за тях бог,кръвожаден за МЪСТ,а Исляма няма такива подбуди,всички терористи са хора,намерили начин да си отмъстят,базирайки се на НЕПРАВИЛНИ тълкувания на свещената Книга!

    Коментиран от #14

  • 14 а бе ти

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост2":

    виждал ли си тази свещенна книга ??? но да е в оригинал ?? чел ли си я в оригинал или караш по този превод който някой си е направил по начин удобен за него ?? сигурен ли си , че оригинала е ОРИГИНАЛ а не средство да бъдат контролирани 1 млрд овце...или кози което по ти харесва . защото аз не мога да потвърдя какво реално пише в библията ....нито съм я виждал нито чел а това което други преразказват е само едната страна на медала

    Коментиран от #15

  • 15 гост2

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "а бе ти":

    Да чел съм на 101% и съм УБЕДЕН в Истината!Жалко за такива като теб,които не познават Религията,а я плюят"благодарение"на слепи подражатели.Чети,чети...а за овцете и козите ,явно визираш тези на бабати Дора...

    Коментиран от #16, #17

  • 16 явно си

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост2":

    завършил арабистика ...или там на какъвто и език е написана книгата ти ...кво си чел бе...ти сигурно по български имаш 3,5 чел бил древен текст над 2000 години страр !!! относно козите имам в предвид привързаността ви към един спорт който практикуват в турция с бедните животинки...с което сте и известно по света. а от друга страна е добре да има религия така тъпите си остават тъпи и лесни за манипулиране

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост2":

    Работих с български мюсюлмани .Само мъже. Като видеха някоя мадама, се започваше- ох тая..кви бедра , кви цици...ако я набарам ...Имаха западни коли , телевизори - плазма ...Бяха много работливи и точни хора.Но,викам им - защо не си седите на село, карате магарето и да си живеете със забулените си жени ? Ааааа... прогресът никой и никоя религия не може да го спре !!!

    Коментиран от #19

  • 18 гост2

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "явно си":

    Явно незнанието и зоофилията виЗираш Себе си,а относно някой индивиди не слагай всички под общ знаменател,както аз не смятам ,че всички сте като бабати ГУСИ от онзи манастир!
  • 19 гост2

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Хора всякакви

    Коментиран от #20

  • 20 Що бре

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост2":

    Хасане що се криеш разпознавам ти писането

    Коментиран от #21

  • 21 гост2

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Що бре":

    Грешка си чиче...не пиша с чужди никове,както някой от вас😀
  • 22 отвратен

    0 1 Отговор
    нека Хасан-толерантния да обясни за мюсюлманските ценности, мюсюлманската толерантност и възпитание. Какво ти пречат 10% християни в светска държава като Египет? Целите сте изтъкани от омраза.
  • 23 гост

    0 0 Отговор
    В Египет и ясно правно разделение, отиваш в Кайро знаеш че си в Ислямски Египет, отиваш в Александрия, знаеш че си в Християнски Египет. Едните не закачат другите и не се женят по междуси. Когато президент стана Морси, се опита да наложи исляма като еднолична религия, народа го изрита и остави военните на власт.
  • 24 Агностик

    0 0 Отговор
    Религиозната омраза е световен проблем от хилядолетия. Крайно време е религиите по света да се премахнат а имотите на "фирмите" да се национализират.