Last news in Fakti

14 Август, 2018 14:04 12 719 56

Руската ПВО в Сирия няма пропуск

  • хмеймим-
  • сирия-
  • пво-
  • русия-
  • база-
  • дрон

Пет безпилотни самолета са били свалени край военновъздушната база "Хмеймим"

Руската ПВО в Сирия няма пропуск - 1
Снимки: БТА/АР

Сирийските държавни медии съобщиха, че пет безпилотни самолета са били свалени в крайбрежната провинция Латакия, докато приближавали руската военновъздушна база "Хмеймим", предаде АР.

В "Хмеймим" е щабът на руските военни операции в подкрепа на силите на сирийския президент Башар Асад. Русия е важен съюзник на Асад и обърна хода на гражданската война в негова полза.

Мониторинговата организация Сирийски център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), базирана във Великобритания, заяви, че безпилотните самолети били свалени снощи. Според нея това е пети път за последните пет дни, в който дронове биват свалени при опит да достигнат базата.

Руската ПВО в Сирия няма пропуск

И СЦНЧП, и сирийските медии съобщават, че безпилотните самолети са били пуснати от бунтовници, контролиращи територии в съседната провинция Идлиб в Северозападна Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonimen

    106 24 Отговор
    Чакам и някой американски или английски самолет да взривят елексир за душата ще е
  • 2 Инкогнито

    66 17 Отговор
    Трескат нард съвецките ПВО дроновете на западбите калтаци!!!
  • 3 НКВД

    82 18 Отговор
    Смеят ли натовските лешояди да приближат ,,Хамейми" никога!

    Коментиран от #9, #10

  • 4 onq s konq

    23 98 Отговор
    Логично е да се прецени икономически КОЛКО СТРУВА ЕДИН БЕЗПИЛОТНИК И КОЛКО-ЕДНА РАКЕТА.Освен това ТАКТИЧНО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА КОЛКО РАКЕТИ СА БИЛИ НЕОБХОДИМИ ЗА СВАЛЯНЕТО НА ВЪПРОСНИТЕ 5 "НАРУШИТЕЛИ НА ВЪЗД. ПРОСТРАНСТВО".И възниква въпроса:КАТО СВЪРШАТ РАКЕТИТЕ КВО ПРАЙМИ И ЩЕ ОТПУСНЕ ЛИ ПУТИН ПАРИ ЗА ОЩЕ?

    Коментиран от #5, #6, #7, #8, #13, #23, #33, #34, #35, #50, #52, #54

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Inog

    70 12 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Кон, много си прост,честно!
    Ти нали не вярваш, че тези дронове ги пускат брадатите?

    Коментиран от #14

  • 7 Една патка мислила мислила че умряла

    57 8 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ще свършат вчера. Акъла ти свърши. Колко ракети са отишли не го мисли. Не си ти, който ще каже. Коригират си мерника хората. Настройват си системите.
  • 8 Пища Хуфангел

    58 6 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Не яж люто че ракетите са с топлинно насочаваме да не те перне някоя по аналити!!
  • 9 русия е джудже

    18 77 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Естествено че ако НАТО реши тези ПВО-та ще станат история и има около 5 различни начина как може да стане това.На руските джуджета само ПВО-то им остана като гордост ,защото във всяка друга сфера изостават вече колосално.

    Коментиран от #53

  • 10 Бастион

    13 51 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Пххаааа Ами смеят ,да . когато беше ракетния удар на коалицията САЩ , Франция ,Великобритания на 14 април 2018 г. май беше , е имало Раптъри над Хмеймим . То американците си го казаха , не че ватниците са разбрали. С 400 не виждат стелт самолетите и са напълно безпомощни

    Коментиран от #11, #12, #30

  • 11 Раптър

    32 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бастион":

    Публикувано във факти.бг: То американците си го казаха , не че ватниците са разбрали.
    Ти сериозно ли приемаш това което те казват за вярно ?! Едва ли има някой на международната сцена, който да изсипва повече лъжи от тях за единица време.

    Коментиран от #26

  • 12 Вова

    49 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бастион":

    С С-400 американската СТЕЛТ отдавна е безполезна, руснаците виждат всичко.
  • 13 Панцир С1

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Колко да струва? Десетина изстрела по цел 20х20 см.
    https://www.youtube.com/watch?v=9Oq3KMTZSJU
  • 14 onq s konq

    7 41 Отговор

    До коментар #6 от "Inog":

    Слушай простия като мене кво ти говори,щото умните пък изобщо няма ти обърнат внимание.Няма никакво значение кой ги пуска тия дронове,ВАЖНОТО Е РУСНАЦИТЕ ДА ГУБЯТ ПАРИ!А ако намекваш че дроновете са американски ще се осъмня откровено,защото аз ако бях на мястото на янките,ЩЕ КУПЯ ЕВТИНИ КИТАЙСКИ ДРОНОВЕ/да не си хабя моите/ и срещу един добър надник на "брадатите" ще принуждавам руснака да си хаби ждепането за тоя дето духа РЕГУЛЯРНО И НОН-СТОП.И ще допълня:Т.н. "студена война" е ВОЙНА НА КАПИТАЛИ и тактиката на Запада е не да обезсили руската икономика,а ДА Я УНИЩОЖИ ТОТАЛНО.А резултата е налице-РУСКА СВРЪХВЪОРЪЖЕНОСТ и поддръжка на МИЛИОННИ АРМИЯ И ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ,БУКВАЛНО ИЗДЪНВАЩИ РУСКАТА ХАЗНА!

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 Доктор Ох Боли

    21 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    .... ха хаха.... мацко , ти си уная с магариту... ха ха ха..... ама си близко до отковора.... ха ха ха....
  • 16 685

    33 3 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Оххххх, кажи си честно че тази свръхвъоръженост най-вече е БУКВАЛНО ИЗДЪНВАЩА ЩАТСКАТА ХАЗНА. ФАЩ за това за затънали до гуша!

    Коментиран от #18

  • 17 мразя политици

    37 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Че това е целта на Сион да унищожи и Русия и Китай и да наложи световна диктатура е знайно. Но и богатите западни държави народите им ще платят играта и ще трупат дългове, обогатявайки малцина корпорейшън и политици това не споменаваш... Я ти ни кажи нещо, след като институциите ни мълчат: чии самолети разпръскват отровни съединения от въздуха, за да ни тровят???! Че не са руски е сигурно. Чии са и КОЙ го прави?

    Коментиран от #19

  • 18 onq s konq

    7 24 Отговор

    До коментар #16 от "685":

    А ти хващал ли си някога САЩ за гушата,че да знаеш къде е и дали са затънали до нея?А знаеш ли че "от затъналост" Конгреса им гласува 700 милиарда долара ЗА ВОЕННИТЕ,СРЕЩУ ...65 милиарда на Русия?И ще ти кажа,че за случая най-подходящата поговорка е "Дей Илия-на кирия",защото ти сам няма да се сетиш...по обективни причини.

    Коментиран от #20, #21, #43

  • 19 onq s konq

    2 19 Отговор

    До коментар #17 от "мразя политици":

    Веднага ти отговарям като Радио Ереван,защото имам сключен договор с него:Сваляш един от самолетите дето разпръскват разни неща от въздуха и чакаш в храстите кой ще си го потърси.

    Коментиран от #27

  • 20 749

    21 4 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Точно за това говоря, погледни бюджетите на ФАЩ и после помисли кой повече изнемогва. Русия притежава огромни запаси от природни ресурси, докато ФАЩ са "системи" от страна на Китай.

    Коментиран от #22

  • 21 Вова

    25 7 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Ще ти обясня съвсем простичко как стоят нещата: САЩ са най-влиятелната държава в света, докато Русия е, и ще бъде винаги най богатата, защото има огромни природни ресурси.

    Коментиран от #24, #25

  • 22 русофилска подлога

    8 31 Отговор

    До коментар #20 от "749":

    Кажи ни как по-точно изнемогва САЩ бе копейко ? Дай някакъв основателен аргумент ? Толкова сте промити и неуки русофилите ,че чак да ти стане жал.Това да не ти е рускат кочина ,че да изнемогва ,рублата да става само за тоалетна хартия ,а цялата ти военна система да е на аматъорско ниво ?
  • 23 Голям прос

    26 5 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Виж колко струват ракетите на Панцир. Или снарядите за картечниците му. Не се притеснявай и за цената, руските са в пъти по-евтини
  • 24 464

    9 23 Отговор

    До коментар #21 от "Вова":

    По-голяма глупост не бях чел.Ресурсите не те правят богат ,а допринасят за икономиката.Русия ако разчита само на ресурси ще фалира на момента,какъвто е случая и с Венецуела.От друга страна руснаците ако нямаха и тези ресурси щяха да приличат на Бурунди ,понеже не са в състояние да се развиват.САЩ са най-влиятелната и богата страна в света ,щ,независимо Русия колко ресурси има или няма.Руснаците немогат да стъпят и на малкия пръст на американците.

    Коментиран от #46

  • 25 onq s konq

    6 19 Отговор

    До коментар #21 от "Вова":

    Жалко че не познаваш Ленин,а той веднъж ПРЕД МЕН ГО КАЗА:"КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО"!...А НЕ "ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ РЕШАВАТ ВСИЧКО"!Анадън му?А ако говорим за действително БОГАТСТВО,то Америка притежава към момента 8138 ТОНА ЗЛАТО,а Русия -1857 тона.Говорим за реално злато в хазните под ключ и описано акуратно в банковите документи,а не за разни неща,заровени нейде под земята.И запомни:ПОДЗЕМНО БОГАТСТВО КУРС НА ВАЛУТА НЕ ВДИГА:)

    Коментиран от #28, #37, #39

  • 26 Бастион

    4 13 Отговор

    До коментар #11 от "Раптър":

    Ми да ти кажа ,вижда ми се логично да разположат там самолети ,в случай ,че руснаците тръгнат да предприемат някакви действия.
    На теб не ти ли се струва логично ? От какво изхождаш , че не е вярно ? От телеканал Звезда, от РИА Новости , от Известия - то за това и си загубил всякакво мислене .

    Коментиран от #29

  • 27 мразя политици

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Ай стига бе? Да няма да дебна денонощно кога ще мине? Имаме 28000 солдиерс х 2 чифта зъркели, плюс разни метереолози, и куп агенции и да не отделят няколко човека с това да се занимават?
  • 28 мразя политици

    19 4 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    А ти какво се кефиш, ве, да не ти плащат да получаваш оргазъм, колко е богата САЩ? А, ние що сме бедни? Заради джендъри на власт. Дадоха ни ресурсите на други, геноцидират нас и умрелият ни легион за мксии не ги арестува 30 г.? Нали ресурсите ни злато и други са наши държавно, общо и по закон. Нл политици го дават на чужди, не го дават на нас българите, престъпват закона, а фуражките летовници вместо да ги арестуват и затворят или разстрелят за кражба на държавата нас, те им козируват? Хайде, довърши си оргазъма хвалейки Щатите, да не те прекъсвам.
  • 29 Раптър

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бастион":

    Те че имат самолети наоколо-имат, в базите които ползват така или иначе, но всичко това е извън сирийското въздушно пространство. Колкото до някаква опасност да бъдат напднати откъм Сирия, това са фантасмагории, руснаците са напълно наясно, че поводи срещу тях се намират дори нищо да не са направили, камо ли нещо подобно, а и за какво им е. А дали по време на атаката нещо е прелетяло над Хмеймим без да го видят, ме ми се вярва особено.
  • 30 любопитен

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бастион":

    И кво викаш? Холивуд нещо нов филм направил?
  • 31 Преброяване на бесните язовци

    5 17 Отговор
    А казаха лека колко струва 1 дрон и колко струва една ракета? Ако приемем, че за всеки дрон са изразходвали по 1 ракета... И ако приемем, че това наистина са били дронове, а не щъркели... Така че не мога да разбера какво квичат от радост руските подметки??!

    Коментиран от #32, #36

  • 32 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #31 от "Преброяване на бесните язовци":

    Правиш ли разлика между дрон за 300$ и безпилотен самолет за милион ? Продължавай да броиш животинки и си примери кръвното , че тази политика ще те довърши !

    Коментиран от #41

  • 33 ААА

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    То и един куршум струва 50 стотинки , а една бронежилетка , или бронирана кола , стотици хиляди пъти повече - дали е икономически обосновано , ко ши кажиш ?
  • 34 ААА

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    То и един куршум струва 50 стотинки , а една бронежилетка , или бронирана кола , стотици хиляди пъти повече - дали е икономически обосновано , ко ши кажиш ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ufo

    6 1 Отговор
    Това ми е любимото.
    Левски или ЦСКА
    Същите сте
    Невежи
    Не разбирате ли че и Русия и САЩ серат в едно гърне-играят ви системата Пепси или Кока Кола.Роналдо или Меси.БМВ или Мерцедес това е най-печелившата система.
    И едните ще купуват и другите, а Русия и САЩ се правят балшьой театъра.
  • 39 любопитен

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Конь, мани Ленин! Я кажи, като сте се разхождали с твоя приягел в градинката и, като сте срещнали други джендъри кво станало?
  • 40 Преброяване на бесните язовци

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ух мамати гнусна":

    Ето една обидена руска подметка.
  • 41 Преброяване на бесните язовци

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Аз правя, ама руските подметки май не правите...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Забранено за деца да мислят а да играят

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    А ти знаеш ли с тези 700 мил. На колко места във целия свят трябва да потдържат военните си бази.Те за това са изпищтяли за свръх финансиране .И ще изпищтят най вече при евентуален мащабен конфликт със Русия или Китай не дай си Боже.Хвърлят много пари за подръжка на армията си, но много хаотично и без целно.Защо да не разработват едно добро ПВО, те ако са далече от врага то тяхните съюзници са близо до враговете.
  • 44 Оня под коня

    6 2 Отговор
    От къде у тия "бунтовници" безпилотни дронове? Това не е пушка, автомат или стингърче! Струват мн пари тия дронове, а и специални умения да ги управляваш... Дали пък това ще да не са никви "бунтовници" ами най ще да са си подрицкани хаамериканоси, бити и евани в Сирия от рашката Пе Ве О ;)
  • 45 Вуйчо

    2 1 Отговор
    До оня под коня,
    Колега, позволявам си да Ви нарека колега, понеже виждам, че мислите! Когато човек мисли задава правилните въпроси! Който умее да зададе правилен въпрос има вероятност да получи верен отговор!
    Поздрави!!!
  • 46 Хикс игрек

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "464":

    Умник какво произвеждат САЩ?!!!
    Всичко в САЩ е made in China
  • 47 По доставката

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "КУРТИ":

    Хубав му го ....начука
  • 48 .Д.Кънев

    4 1 Отговор
    Ангел Джамбазки е на всяка манджа мерудия и на всяко гърне похлупак.Бългсрска поговорка казва Крушата не пада по далече от дървото.Искам да зная Ангелчо от коя круша е паднал.Няма да се очудя ако баща му или дядо му да са били поне някакви сътрудници
  • 49 Весел

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "хари":

    То konq му е ритнал едно чифте и onq хептен си е повярвал. Всичко разбира, работи в департамента на САЩ и лично отговаря за бюджета , контраразузнаването, джендърите и т.н. Да не забравяме и паранормални способности.
  • 50 АК47

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ти майче за ПАНЦИР нищо не си чувал
  • 51 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ПРОВЕРКИТЕ НА ПРОТИВОРАКЕТНАТА ОТБРАНА ПРИКЛЮЧВАТ !!! УСТАНОВЯВА СЕ ОТ КЪДЕ ИЗЛИТАТ И ТОЧКА !!! АКО Е ОТ РИАД -НЯМА РИАД ; АКО ОТ ИДЛИБ - НЯМА ИДЛИБ ....КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА ???

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хрис

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Когато си бос по тези въпроси не се изхвърляй. Панцир е ракетноартилерийски комплекс. Боепрпасите, кото използува зависи от характера на целите и на какао разстояние се намират те от прикривания объект. Ракети, в т.ч.и крилати, самолёт и големи въоръжнени дронове извън обсег на 30-мм оръдия, се обстрелват с ракети. Малки дронове и посочените по горе цели на близките подстъпи -с оръдията. По времени на проведните от американската коалиция масирани ракетни удари, общия разход на Панцир за една поразена цел от типа крилата ракета управляема авиобомба е бил 1.2 ракети.
    Освоен това дронове се свалят чрез забиване на връзката им с центъра за управление или чрез поемане на управленето им и прземяване. Хайде бъди здрав.
  • 55 4И4О

    0 0 Отговор
    Даа не са най-точните руските ракети но имат мноого. От 100 все една ще те тресне по кухата кратуна.
  • 56 Гвнади

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "ПЕНКО":

    Проблемът е, че излитат от Ливан, а той на практика е контролиран от израел. Тоест по твоята логига израел вече да го няма. Аз също не виждам проблем, но изглежда други мислят по-различно, някак по-разчупено. А обстрелът е само в дните когато в базата има славяни. Тези неща се следят зорко от двата щаба, които имат директна сателитна връзка с най-високо ниво на сигурнст.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания