15 Август, 2018 08:00 9 102 137

Tурция ще играе твърдо

  • турция-
  • сащ-
  • мито-
  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган

Анкара повишава митата на внасяни от САЩ стоки, включително върху автомобилите и алкохола

Tурция ще играе твърдо - 1
Снимка: БТА/АР

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни от САЩ стоки, в това число пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи днес турският държавен вестник, цитиран от Reuters.

С указ, подписан от президента Реджеп Ердоган, се повишава със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто - върху алкохолните напитки, а с 60 на сто - върху тютюна на листа. Увеличават се също митата и върху козметиката, ориза и въглищата.

Турция повишава митата като реципрочна мярка в отговор на преднамерените атаки на американското правителство срещу нашата икономика, заяви турският вицепрезидент Фуат Октай.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил увеличаване на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция на фона на нарастващо напрежение между двата съюзника от НАТО заради задържания от Анкара американски пастор и във връзка с други дипломатически въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хи хи

    59 7 Отговор
    Бай бай NATO

    Коментиран от #125

  • 2 Иван

    40 6 Отговор
    А на GSM-ите и по специално на Apple няма ли да ги повишава?

    Коментиран от #21

  • 3 Хасан

    76 24 Отговор
    Браво на г-н Ердоган. Освен това тук не го пише, но от доверен източник знам че ще има и още реципрочни мерки срещу САЩ. Ще забраним износа на ибрици, баклава, локум, баклава, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта. Да го питам тогава американеца с кой ще тръгва на търговска война. На зъл прът зло куче.

    Коментиран от #6, #10, #133

  • 4 гост

    45 14 Отговор
    Това е ИСТИНАТА за Турция !!! Бореца срещу САЩ с ЕПЪЛ в ръка и с профили във Фейсбук , Туитър и т.н. !!!!!
  • 5 Батката

    32 21 Отговор
    Бате се Ердогрух - ГоУЕмси. В края на месеца турската лира също ще е ГоУЕМА - залагам на 15 за $1. Както каза американският финансов министър, следят от близо нещата и не се притесняват, че кризата ще засегне други държави. В трепетно очакване съм какво ще се случи с Американската икономика след налагането на санкцийте.

    Коментиран от #9, #15

  • 6 Хасан

    22 29 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Пак пишеш от мое име..много ли се кефиш??..тъп като галош си...

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Преброяване на бесните язовци

    27 14 Отговор
    ерГРУХане къв е тоя iPhone бре? Нали ще бориш злите США? Я минавай на Йотафон веднага!

    Коментиран от #26

  • 9 Хасан

    40 16 Отговор

    До коментар #5 от "Батката":

    Въпроса не е какво ще се случи на американската икономика а това което ЕС не може да прави Турция прави ..отвръща на удара ...ако това същото го направи ЕС,Русия и Китай ще има голям удар срещу Сащ ,борсаиа им ще се срине и Тръмп ще изгуби изборите за сенат

    Коментиран от #23, #43

  • 10 Оня с каруцата

    28 20 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    То американците нито баклава им трябва нито нищо от Турция.
  • 11 Батката

    18 17 Отговор
    А който се притеснява за БГ икономиката - ето една възможност. Внос на соц коли от Куба към Турция. След някой и друг месец, като американците им наложат санкции да не търгуват с американски компании, Форд ще затворят заводите в Турция и народонаселението ще трябва да купува кубински коли и ирански реплики на Рено.
  • 12 бааа

    14 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    нали беше уж на работа днес ...или троленето ти е професията. иначе човека точно го е казал
  • 13 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    18 17 Отговор
    Курсът на турската валута след мерките е точно,
    ALLAH vs.USD- 6.66 Allaha и 66 Mohameda.

    Коментиран от #16

  • 14 часовникар

    42 5 Отговор
    Ако толкова много обичате Айфоните, Пъхайте си ги по Дупетата, ние сме доволни от Самсунгите ,Айфоните си да ги турите там където вие най удобно
  • 15 Хасан

    34 17 Отговор

    До коментар #5 от "Батката":

    Американската икономика е пред колапс. Ние заедно с нашите приятели руснаците и венецуелците ще обединим мощните си икономики и заедно ще докараме до фалит двуличния Тръмп. Руснака ще залезе Европа с милиони цистерни евтин бензин, а ние ще изнесем милиони хора овчари, чистачи и теляци, и така ще подкопаем пазара на труда в ЕС. Меркел ще се види в чудо и ще си подаде оставката. А Тръмп ще ни се моли за мир.
  • 16 Хасан

    27 12 Отговор

    До коментар #13 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Долара отдавна няма златно покритие ...това са хартийки с воеено пркритие ...ако се създадат регионални,местни валути цялата система рухва ..нека Централните банки да не са зависими към Федералния резерв а да са Национални Централни банки ,да съблюдават не интереса на долара а на националния интерес..пример за това е Гърция...накрая рухва

    Коментиран от #86

  • 17 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    22 11 Отговор
    Ей много сте неграмотни.Когато настъпи ликвидната криза 2008г., какво стана.Хората започнаха да разпродават активи, за да си набавят финансови средства в световната финансова система циркулират 66% долари, естествено това доведе приключване на ескпозиции в злато и спад от 2000 до 1000 долара унцията.Същото нещо стана и с капиталовите пазари срива на фондовите пазари.
    Простият комунистически каскет тези работи не ги разбира.Всяко едно финансово сътресение на световните пазари ще предизвика поскъпване на валути като убежище това са швейцарски франк, японска йена и най-разпространената валута щатският долар.В САЩ се намират само 33-35% от всички долари по света, преди години финансов министър на САЩ в прав текст каза.
    Валутата си е наша, проблемът си е Ваш.

    Коментиран от #24, #25, #28

  • 18 ТОНИ

    28 9 Отговор
    Сащ да го д.хат
  • 19 Далавера

    11 4 Отговор
    Сега измамите ще бъдат 10 по-доходни. Правете фирми в Турция и фалшив износ и внос.
  • 20 Хасан

    33 10 Отговор
    Не разбирам защо бедния българин да подкрепя благото,богатсвото на американеца ...българина трябва да има свой национален интерес

    Коментиран от #32, #120

  • 21 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Тях ще ги взема директно от Китай ! Няма нужда да им повишава митата !
  • 22 Пе8е ра7и

    19 6 Отговор
    Според мен кризата с Турската лира няма да се разреши скоро. Дори напротив ще продължи този прогресивен икономически вакуум и ще стане сценарият както с руската рубла, дже по-лошо. Ще се отдръпнат много инвеститори в Турция, това допълнително ще обезцени основната валута. Турция ще се принуди да продава активи и ценни книжа най-късно Зимата. Който се надява и е купил Турски лири, че ще поскъпнат, по-скоро ще се сменят парите в Турция не след дълго.

    Коментиран от #29

  • 23 Батката

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Да ама няма да го бъде този вариант, защото нито Китай, нито ЕС имат изгода. Много добре разбират, че не могат имат защитни мита двойни, та и четворно спрямо американските. Пример - внос на кола произведена в ЕС в САЩ - мито 2.5%. Внос на кола от САЩ в ЕС 10.5%Тов
    +20% ДДС. В САЩ данъка е 8.5-9.5%.

    https://www.caranddriver.com/features/free-trade-cars-why-a-useurope-free-trade-agreement-is-a-good-idea-feature

    Това, което ще стане е, че след няколко месеца и ЕС и Китай ще се договорят с Щатите да уеднаквят тарифите по основните и най-оборотни стоки, така че Тръмп да се кротне.А Турция ако не е разбрала, че е задухал Северния вятър много е вероятно да й замръзнат и краката и ръцете, а другаря Грух-Грух да го издуха.
  • 24 Хасан

    24 12 Отговор

    До коментар #17 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Ипотечната криза беше поредната финансова криза в Сащ ,свой вътрешен проблем но именно с долара успяха да «изнесат »кризата в света ..демек ако се намалее влиянието на долара няма да има и американски диктат ...затова трябва да се отървем от долара
  • 25 Топал Мустафа

    10 7 Отговор

    До коментар #17 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Няколко ICBM и току виж проблема стане и краварски
  • 26 Borislav Popov

    12 7 Отговор

    До коментар #8 от "Преброяване на бесните язовци":

    Айфоня брато е Китайски ! Не му бери грижата на Ердоган. Важното е в обора да мучат както трябва .
  • 27 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    13 12 Отговор
    Ердоган само показва отчаянието си да спре срива на икономиката с тези изказвания.Като оставите Аллаха и погледнете от финансова точка и обективно, турската икономика е напомпана от външни инвеститори, които очевидно се изнасят заедно с капиталите си.
    Резервите на централната банка от 500тона злато са се стопили на 210тона към днешна дата.
    Определено сте подложени на атаки, а Реджеб се държи неадекватно.Русия също е подложена на атака и очакванията са сринат рублата към края на годината до 100 рубли

    Коментиран от #30, #33

  • 28 Borislav Popov

    18 7 Отговор

    До коментар #17 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Като много ги разбираш я обясни от къде се натрупа огромния дълг на краварите ? Хартията ли не стига ?!!
  • 29 Хасан

    5 15 Отговор

    До коментар #22 от "Пе8е ра7и":

    Турция ще мине с най големите вносители на рубли и йоанни..а това са Русия и Китай ...и в Турция няма дългова криза а изкуствено създадена криза ...дългът е частен ...има много големи европейски кредити които за «заключени »в Турския финансов сектор ..т.е ако напуснат ще имат големи загуби ...затова те ще трябва да вкарат още повече кредити или да укрепят лирата
  • 30 Borislav Popov

    17 8 Отговор

    До коментар #27 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Държавите започнаха разплащане с националните си валути и ги боли фара за долара. Скоро ще си го харчат само в обора ? Само не ми е ясно как краварите ще си изкупят доларите обратно . Земя ли ще продават или злато ?
  • 31 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    9 13 Отговор
    Защо доларът е господар.Защото това е единственото платежно средство, което съществува в най-големи експозиции и можеш веднага да го намериш.Т.е да превърнеш всяко едно материално нещо в средство за разплащане.
    Никоя валута не може това нещо да го предложи срещу реципрочна размяна в такива експозиции, като щатската валута.Такъв е финансовия ред, дори Китай не могат да предложат нещо повече в следващите 20-30 години

    Коментиран от #34, #35, #40, #50, #59

  • 32 врагът

    12 8 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    на моят враг е мой приятел !! ето заради това в този момент сме за американците. а националният ни интерес както и този на цяла европа е агресивна турция да бъде разделена ....кюрдистан например. освен това ес трябва да отмени договора за безмитна търговия с турция ...храни куче да те лае

    Коментиран от #41

  • 33 Хасан

    8 10 Отговор

    До коментар #27 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Това са само негативни слухове които имат за цел да създадат паника..в Турция има милиарди кредити ,инвестици борсата и в реалния сектор ..и да не забравяме бума в туризма очакват 40 милиарда постъпления,бума в експорта очаевания 160 милиарда ...това са постъпления в евро а импорта ще е в йоанни и рубли

    Коментиран от #37, #42

  • 34 Хасан

    13 6 Отговор

    До коментар #31 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Долара отдавна няма финансово покритие ..а военно покритие ..т.е ако не използваш долари те очаква края на Саддам...и Сащ има трилионни дългове които никога ,никога няма да си ги изплати

    Коментиран от #36

  • 35 Borislav Popov

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Обратното изкупуване на акции в САЩ ограбва бъдещето???Нивата на печалбите спадат. Инвестиционните възможности очевидно липсват. Остава само да бъде свит броят на акциите. Възможно е бумът на обратно изкупуване на акции в САЩ да не означава криза на капитализма. Той обаче е предупредителен знак. Когато компаниите залагат на финансово инженерство, те залагат срещу бъдещето.
  • 36 Салам Алеко

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Идва ред на сивия помияр! Няма помияр, няма криза!
  • 37 огромна

    15 1 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    част от хотелите и фирмите износителки са ЗАПАДИНИ и не знам защо представяш тези обороти като турски ??? просто тези пари НЯМА да останат в турция а собствениците ще ги изнесат навънка !! спор няма , че собствениците ще спечелят много НО плащат на турските работници в инфлационни лири , плащат данъците в турция отново в лири а печалбата се изнася от турция . нали не си вярваш , че западняците ще си оставят печалбата в турските банки за да подкрепят лирата ??

    Коментиран от #49

  • 38 Хасан

    13 12 Отговор
    Турската лира не пада, а кляка за да скочи още повече след това. Ще скочи до орбитата чак. И ще бъде като ракета носител за следващата световна валута рублата. Валутата на нашите интимни приятели руснаците. Това ще доведе до световен колапс на икономиката управлявана от САЩ. Долара ще стане със себестойността на лист от тютюн. Тогава Тръмп и Меркел ще ни се молят да се смилим над тях, но турчина е непреклонен. Освен това турчина не е мързелив. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, джапанки и чорапи Пума по 0.50 ст чифта. Сю Дзинпин се е видял в чудо от икономиката на турчина. Другият месец е насрочена и среща между нашият велик султан Ердоган и китайците, на която те ще искат акъл как да си подобрят юана.

    Коментиран от #46

  • 39 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    11 3 Отговор
    Това, което свързвате с дълг е дългът на правителството на САЩ.
    Казано по друг начин, дългът на американските правителства да закърпват дефиците в Бюджета си.
    Те емитират дълг на финансовите пазари и инвеститорите го купуват от краткосрочни до 3о годишни облигации, срещу което плащат лихви на закупилите го инвеститори.
    Защо ги купуват, просто е когато икономиката нараства т.е основно частният сектор, това дава ДОВЕРИЕ в техните държавни дългови инструменти на Америка в случая.В момента расте икономиката над 4% и дори може да стигне 5%, където за да не прегрее икономиката вдигат осн. лихвен процент, за да го държат в тези рамки и да не стане причина за структурни дисбаланси в американската икономика.Това е политика на Федерални резерв и комитета по парична политика.
    с други думи, Америка в момента с безработица 3% и ръст към 5%, може спокойно да си набавя средства от цял свят, защото инвеститорите са убедени, че могат да получат печалби от притежанието на държавните им облигации.Инвеститорите могат да разчитат на 2-3% годищна доходност от притежанието им
    Гърция е обратен пример, там има риск да загубят и то така стана, като опростиха половината дълг на Гърция срещу реформи, макар, че лихвите са най-големи и рискът да пият студена вода е най-голям.
    Така че, проблемът с дълга ще е такъв, ако икономиката изпадне в упадък и депресия.Хората в САЩ си имат растеж и в годините на фин. криза 2008г от 0 до 1%, дори тогава, Кризата тогава се сведе до рецесия т

    Коментиран от #45, #58

  • 40 Хасан

    6 14 Отговор

    До коментар #31 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Долара няма златно покритие от 70-те години на миналия век. От тогава американеца живее в дългове. Дължат трилиони вече. И когато турчина си поиска тези пари ще стане страшно. За разлика от долара, лирата има неизчерпаемо покритие. Преброй колко са дърветата по земята? А колко са листата? Ето за какво покритие си говорим. Долара няма шанс срещу нас и нашата силна икономика.

    Коментиран от #66

  • 41 Мехмед

    9 12 Отговор

    До коментар #32 от "врагът":

    Ей това никога няма да го забравя и ще информирам всички турци, за да го разбере и последният, че сте ни врагове и България ни мисли само злото.

    Коментиран от #47, #53, #62, #94, #123, #134

  • 42 Пе8е ра7и

    13 2 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    И Гърция има изключително развит туризъм и огромни постъпления от туризъм, обаче фалира на няколко пъти. Не е мерило това, че прибираш пари, а как си на фондовият пазар и какво ти кроят великите сили. Защото те управляват този пазар, не ти....
  • 43 ...

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Така е но тия всичките дето ги изреди досущ са като наш ББ нямат топки.Страхливци са те не са като Ердоган
  • 44 Хасан

    6 7 Отговор
    Ами плащай си тогава скъпо електричесиво за Тецовете,скъп шистов газ и не е проблем..врагът е много субективно понятие
  • 45 Хасан

    16 8 Отговор

    До коментар #39 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Дългът на САЩ е нвколкостотин трилиона долара и когато турчина си поиска тези пари ще стане не световна, а галактическа криза. Тогава не само F-35 ще ни го продадат безплатно, ами ще ни отстъпят и щата Канзас и Северна Дакота. Да има къде да си пасем козичките. Това ще доведе до още по-невиждан ръст на лирорублата. Така ще се нарича новата световна валута. Когато това стане ще залеем цяла Южна Америка с евтино козе мляко и сирене. Тамошните овчари ще фалират и ще пуснат ламите на свобода.

    Коментиран от #51

  • 46 Мехмед

    9 11 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Ти се бъзикам от профила на човека, но не виждаш какво става и не разбираш. Всички врагове на САЩ се обединяват срещу тях. Скоро ще има още една валута. Не случайно повикаха Ердоган на срещата в БРИКС. Има дори и други държави в НАТО, които искат да премахнат натиска на долара и САЩ.
  • 47 Хасан

    13 4 Отговор

    До коментар #41 от "Мехмед":

    И аз информирам всички турци и цигани че българина ни е враг. Аз ще тръгна по баирите да издирвам овчарите, а ти тръгни по полята да информираш берачите на тютюн.
  • 48 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    10 0 Отговор
    Аз, ако съм на мястото на някой турчин не бих продал златото си.Това си е глупав призив на Ердоган, най-вероятно ще си останете и без тези сантиментални реликви на семействата Ви и пак нищо няма да се промени в цялата картинка.Нали, това е ако гледате без емоции иначе продавайте си доларите и златата, няма проблем ще Ви ги купят.
  • 49 Хасан

    3 13 Отговор

    До коментар #37 от "огромна":

    Прав си ..но никой западен капиталист не коли кравата която дава мляко...и турския пазар дава хубаво мляко ...82…милиона , средна възраст 36_37..високо вътрешно потребление ...а примерно Германия е около 80 милиона и с средна възрпст 50_55 ...кажи ми кой харчи повече

    Коментиран от #56, #77

  • 50 Кирка в капака

    12 4 Отговор

    До коментар #31 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Рисуваш весела, розова картинка, но има едно едно допълнение. Дребните риби не смеят да изберат платежно средство различно от долара, защото краварите пращат корпуса за бързо реагиране и те пращат при Садам и Кадафи. Тръмп върви с рогата напред срещу целия свят и ако големите играчи решат (а) да спрат да изкупуват краварски ДЦК и (б) да изберат друго платежно средство, ще стане страшно.

    Коментиран от #55

  • 51 Хасан

    5 8 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Абе човек ..форума не е за тебе ..влез в гейсайтове ..те са на твоето ниво...тука просто си пишем с интелегенти образовани хора ..
  • 52 Волен Мекия

    5 1 Отговор
    Обичам твърди... играчи.
  • 53 ааа споко

    15 4 Отговор

    До коментар #41 от "Мехмед":

    не сме само българите да ви мислим злото...брой с нас и останалите европейци !! вчера в метрото чух 2 жени ...мести да разговарят помежду си и обсъждаха турците по не особено ласкав начин...и това в метрото а иначе са доста толерантни но вече им идвате в повече. а вие турците какво ни мислите на българите....кърджали и хасково ви е в сърцата,правите си турски партии които са противоконституционни?? а изселниците какво морално право имат да гласуват кой да управлява в България или гледат мръсно да направят

    Коментиран от #57

  • 54 JPower

    10 4 Отговор
    МНОООО е смешно, ПОМАЦИ овчари и козари, да обясняват икономически теории..... Англия, като обяви ,че напуска ЕС, лирата падна, а фирмите, взеха да напускат. Смотания осмака, се мисли за по-велик от UK!!!! Туркия ще е следващата американска пролет или зима!!! Всеки, който мачка осмака е приятел на България и Балканите.... помацте да идат да си праскат чуторите в земята, щото само алах им остана!!
  • 55 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #50 от "Кирка в капака":

    И да не забрааяме за сеньорити комисионната.(комисионната на сеньора)....това са милиарди постъпления комисионни от всички транзакции с долара...
  • 56 а бе ти

    11 0 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    пак включваш 20-те милиона кюрди за турци !! турция е има няма 60 млн !! рано или късно кюрдите ще си имат държава...така е правилно !а то при минимална заплата в турция от 1603 лири или 423 лева не знам за какъв пазар ги броиш особено спрямо германия
  • 57 Хасан

    2 10 Отговор

    До коментар #53 от "ааа споко":

    Ами Русия си има Атака ,ДПС и БСП ,Германия си има Герб, Сащ си има СДС ..защо турците да нямат партия????

    Коментиран от #128

  • 58 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #39 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Hacтoящият paзмep нa aмepиĸaнcĸия дълг e 21.033 тpилиoнa дoлapa. Toвa oзнaчaвa, чe нa вceĸи aмepиĸaнeц дължи пo 64 249 дoлapa. Πpaвитeлcтвoтo cъoбщaвa oбщия paзмep нa дългa вceĸи paбoтeн дeн, нo c eдин дeн зaбaвянe.
    Cъглacнo зaĸoнa, пpиeт пpeз фeвpyapи, пpaвитeлcтвoтo нямa дa ce изпpaви пpeд лимит дo 1 мapт 2019 г. C тeĸyщия cи тeмп нa xapчeнe тo e нa път дa дoбaви oщe пoнe 1 тpилиoн дoлapa ĸъм дъpжaвния дълг дoтoгaвa.
    По време на кризата през 2008 г. схемата се счупи и се наложи намесата на централната банка на САЩ. По програмата за количествени улеснения тя купуваше облигации за до 85 млрд. долара месечно и в момента притежава държавен дълг на стойност над 2,4 трилиона долара.

    Друг голям инвеститор са самите американци, които чрез пенсионните и взаимните фондове притежават близо 3 трилиона долара от американския държавен дълг.

    Корпорациите, банките, застрахователните компании и индивидуални купувачи от САЩ имат федерални облигации за още около 2,7 трилиона долара в портфейлите си.
    Ако се срути долара и пенсионери и банки отиват на майната си .
  • 59 Boxer

    6 5 Отговор

    До коментар #31 от "FOMC FEDERAL Reserve of USA":

    Казваш че Китай нищо не може да предложи, а какво ти е мнението за BRICS ?

    Коментиран от #64

  • 60 Турция вън от Европа

    12 1 Отговор
    Аз ги казах и преди 2 дни, казвам го и сега - часове му оставата на Ердоган, не дни, часове. Неминуемо е, ще блесне истината всеки момент и Бай Турк (има и свестни турци) ще излезе по улиците и ще потърси сметка. Онзи ще трябва да напуска "сарая - бункера" дето струва колкото половин Турция (ама това не се казва). Колко милиарди е излязъл я прочетете.. Това е най-скъпата обитаема конструкция в континентална Европа в момента.

    Коментиран от #63

  • 61 Хасан

    1 11 Отговор
    Ами Русия си има Атака ,ДПС и БСП ,Германия си има Герб, Сащ си има СДС ..защо турците да нямат партия????

    Коментиран от #65, #67

  • 62 Ваня

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Мехмед":

    Ами че тя на кого мисли доброто
  • 63 Borislav Popov

    5 9 Отговор

    До коментар #60 от "Турция вън от Европа":

    Ти видя ли колко народ го подкрепиха при преврата ? Мислиш ли че турците ще се огънат. Щом твърдиш че часове му остават - утре пак ще си говорим !

    Коментиран от #68, #69

  • 64 какво

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Boxer":

    точно може да предложи китай...валута контролирана от правителството с разменен курс без никаква възможност за прогнозиране или икономическо обяснение !!! кой луд би използвал йоана или да инвестира в него когато утре китайците могат своеволно да променят разменият курс. освен това при износ от 500 млрд към америка и 600 млрд към ес и то на дъмпингови цени ако решат ес и америка*(тръмп вече почна) да въведе честна игра не съм убеден какво точно ще стане с китайската икономика....а там поне 51 % от фирмите са държавни и инвеститорите ако си преместят бизнеса няма да загубят толкова много

    Коментиран от #109

  • 65 Салам Алеко

    7 0 Отговор

    До коментар #61 от "Хасан":

    Защото ставате само за овчари! Турците изгониха всички българи от турските територии, какво лошо има да ти сложа у задния двор един полумесец да ти е светло, и да те изпратя до кап Андреево, и да те предам на потомците на чичо ми?
  • 66 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Само напълно изкукал пенсионер комунист може плещи глупости , че и да си вярва , как едни държавички (Русия и Турция) с общ БВП има няма 2 трилиона и под 2% от световната икономика , щели да "събарят" лидера с над 18,5 милиарда !!!!! Ако не ти е известно Турция е по-малка икономика от Холандия !!!!!! А ти ще събаряш ЕС и САЩ !!!!!!!!!! Че нагласил и Китай отгоре , льооооооооооооо !!!!!! Кога видиш Китай да се откаже от пазара САЩ заради умрялата Турция , се събуди и виж , че си отвит !!!! Те за Русия няма да си мръднат пръста , той Турция турил !!!!!! Тия работи като в политикономията не стават , анадънмо будала !!!!!!!
  • 67 ти знаеш

    7 0 Отговор

    До коментар #61 от "Хасан":

    ли какво е етнос ?? турските партии са етнически а останалите са създадени да ограбват държавата. турските са за да ЗАГРАБВАТ държавата...ето заради това са противоконституционни и заради това ви недолюбваме . а и не отговори на въпросите ми или отговорите ти са неудобни...тепад

    Коментиран от #83

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Турция вън от Европа

    12 2 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Гладен народ не прощава, когато ти е гладно детето и работиш за 1 хляб, ще потърсиш сметка уверявам те. Защото сега не са гладни, но ще станат...... Като не можеш си купи нищо със заплатата къде отиваш? На площада Таксим.

    Коментиран от #73, #102

  • 70 Ибрям Айлях

    8 1 Отговор
    Само Фето ще оправи Турция и това всеки истински Турчин го знае

    Коментиран от #124, #127

  • 71 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #68 от "гост":

    Не съм те карал да четеш. Като не ти изнася или интересува - върви в бг.мама !
  • 72 Синаноолу

    15 4 Отговор
    Турчолята явно не разбират, че цялата им измислена икономика ,е тясно свързана с долара, никой не иска скапаната им лира, която няма и цент покритие.С какво ще платят на Германия Италия Испания и др.

    Коментиран от #74

  • 73 Borislav Popov

    10 7 Отговор

    До коментар #69 от "Турция вън от Европа":

    То ако беше така ние отдавна да сме свалили ББ. Най бедната държава сме в европа. А северозападна България е най бедния регион на континента .

    Коментиран от #75

  • 74 Пе8е ра7и

    7 1 Отговор

    До коментар #72 от "Синаноолу":

    С туризъм и чушки и домати - ще ти отговорят. Няма с какво.
  • 75 Турция вън от Европа

    10 2 Отговор

    До коментар #73 от "Borislav Popov":

    Ние не сме го свалили ББ защото ти и аз сме страхливци и мързеливци. Виж ги държавите около нас какво правят. Ние Българите сме си виновни, ти си избрал ББ, ти си мазохиста, не някой от съседните държави ти го е избрал.

    Коментиран от #76

  • 76 Borislav Popov

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "Турция вън от Европа":

    Тук вече съм на едно мнение с тебе .
  • 77 Батката

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    Няма и да де замисля като кажа Германия с $47 000 на глава на населението спрямо $14 000 на Турция. Е кой харчи повече според теб? Да не говорим, че в Анадола е и под $7,000. Като съм бил в Турция комшиите добре се справяха, само не разбирам защо избират този тъпан да съсипе държавата. Пък и някакви такива като теб, които са на заплата към Факти и драскат, за да поддържат коментарите са ми ясни.

    Коментиран от #78

  • 78 Borislav Popov

    3 7 Отговор

    До коментар #77 от "Батката":

    Разликата е че 1000 долара в Германия ,Турция ,Индия ,Сащ , Китай - са различна сума пари с различна покупателна способност ! В крайна сметка може да излезе че с тия пари в Турция можеш да купиш /съответно произведеш / много по вече !

    Коментиран от #80, #82, #92

  • 79 ****

    2 4 Отговор
    Гответе се за световна криза която ще е много по тежка от 2008 г.А ако ние приемем еврото,никога няма да излезем от криза,кака ви Кристалина го каза,че поскъпването на стоки и услуги няма да е голямо,само около 50% а с наще заплати и пенсии обърнати в евро?????
  • 80 ако говорим

    7 0 Отговор

    До коментар #78 от "Borislav Popov":

    за домати и фурми или хляб си прав но цените на нормалните промишлени потребителски стоки със сходно качество са СХОДНИ в различните държави

    Коментиран от #81

  • 81 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #80 от "ако говорим":

    За това ли Китай произвежда всички стоки за краварите ? Ако говориш за цветните метали и горивата е така. Но при цените на услугите , на храните , на дрехите , дори при производството на автомобили ако щеш и на жилища - не е така . То за това в България идват английски пенсионери - защото тук цените са много по ниски и със пенсията си са направо богаташи.
  • 82 Преброяване на бесните язовци

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Borislav Popov":

    Хахаха абе всички каскети ли разбирате от икономиката като магаре от космос?

    Коментиран от #84

  • 83 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #67 от "ти знаеш":

    Партиите са създадени за икономически интереси ...руските партии за руски икономически интереси петрол и газ,немските за немски супермаркети и немска продукция...оръжейното лоби подкрепя Тръмп и той им обещава война и хаос някъде далесчееее от Сащ ..това е политиката

    Коментиран от #90

  • 84 Borislav Popov

    2 4 Отговор

    До коментар #82 от "Преброяване на бесните язовци":

    Понаучили сме нещо . За разлика от краварите като тебе дето спите с ботушите че да не ви ги открадне някой !

    Коментиран от #88

  • 85 Ходжа

    5 1 Отговор
    И в корана си го пише... Да не използва Аллах за политически цели... Сега режеп се чуди кой да изкара виновен
  • 86 До Хасман

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    А лирата има златно, платинено и анално покритие.
  • 87 Диди

    4 2 Отговор
    Турците си изтеглят валутата от банките.Ердоган раздаваше обиди към много страни от Европа.Сега ще се обърне към нея за помощ,особено към Германия.Въпрос на време.
  • 88 Преброяване на бесните язовци

    5 3 Отговор

    До коментар #84 от "Borislav Popov":

    От ушанката ти е прегряла мозъчната клетка и почна да пишеш тотални глупости. Даже и колегите ти по близане на руски задници ти се смеят.
  • 89 Хасан

    0 4 Отговор
    Лирата не е международен резерв..това искам да ти кажа че държиш като резерв тонове долари които нямат никакво покритие ...стойността на 100 долар е 0,20 $ за хартия и боя .. толкова колкото е еврото,лева или лирата ,рублата....всичко друго са финансови манипулации...важното е реалния сектор брой,тонове,метри,килограми ...ако това се знаеше в България преди 30 г нямаше да си разбие промишлеността

    Коментиран от #93

  • 90 е аз какво

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "Хасан":

    ти обяснявам на български...нормалните партии защитават икономичски интереси...било то на средната класа, едрите собственици а някои дори и на отделни държави НО партия която работи за заграбване на ТЕРИТОРИЯ от чужда държава е противоконституционна а членуващите в нея са престъпници и терористи ...именно такива са и турските партии

    Коментиран от #91

  • 91 Хасан

    3 5 Отговор

    До коментар #90 от "е аз какво":

    Кажи ми коя партия е заграбила или иска да заграби територии от България?????..кажи ми кои страни са заграбили територия ..май само Русия ??.взема половината Украйна

    Коментиран от #97

  • 92 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Borislav Popov":

    Ти май не си излизал от село.

    Виж колко струва един телевизор, един шоколад Милка, един кг. сирене във Германия и в България.

    Ама няма как да видиш сельо...

    Коментиран от #95

  • 93 а бе разбирач

    3 3 Отговор

    До коментар #89 от "Хасан":

    я ми прехвърли няколко тона долари без покритие !!! долара нямал покритие ...ами нали долара е официалното разплащателно средство в америка и можеш винаги срещу долара да купиш нещо материално в америка ....именно това е покритието на валутата.
  • 94 Страшников

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Мехмед":

    Щом започнахте и от България да се стряскате,значи наистина Ердоган ще се окаже ГРОБАРЯТ на Турция.

    Коментиран от #100

  • 95 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #92 от "Гост":

    Колко струва едно жилище в Германия и съответно в България ? Колко струва един обяд в заведение в Германия и съответното по категория заведение в България ? Защо тая година Германските туристи се натресоха в България и коментират ниските цени ?
  • 96 Хасан

    1 3 Отговор
    Ей Диди..на теб ти се иска да има паника и хаос като в Гърция или пък хиперинфлация като България през 90 те и любимата ти Германия да ги пороби...ама май няма да стане..немския внос в Турция ще стане скъп..немските коли ,техника ще стане по скъпа и това ще доведе до нисък растеж в Германия
  • 97 турските

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Хасан":

    партиии работят за неосоманската идея на турция !! и целта е именно задрабване на територии от съседни държави...както стана в кипър !! иначе как точно една партия ще защитава икономически интереси на членовете си когато при турските членуват турци от различни слоеве...бедни и богати ....какви закони ще предложат те за да подобрят икономическото положение на членовете когато интересите на бедните и богатите са противоположни...значи турските партии не са създадени с нормална цел а именно подобряване живота на определена икономическа група граждани а на етническа група а така противопоставя тази група на останалите !!а русия през новата си история си върна крим който си е руски и населен с руснаци .

    Коментиран от #104, #117

  • 98 Яко

    2 2 Отговор
    "Когато дължиш
    100лв. на банката си е твой проблем, когато дължиш 100 000 000лв. е проблем на банката " Кой сега е заинтересован долара да е слаб и САЩ да фалира? И защо мислите, че Тръмп сам си ги измисля всичките тези неща. Всичко е съгласувано с конкретна цел.

    Коментиран от #99

  • 99 oще по яко

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Яко":

    когато дължиш 100 000 на банката а банката има за залог апартамента или бизнеса ти викаш е проблем на банката ???щото си плащал едни вноски по заема а накрая ти вземат всичко а банката си е направила сметката а и тези банки са частни и бюджетите няма повече да ги спасяват

    Коментиран от #122

  • 100 Мехмед

    5 4 Отговор

    До коментар #94 от "Страшников":

    Не се стряскам от никой. Сайтът е много хубав и всеки казва какво мисли като не вижда другия. Иначе не може да ни го кажете в очите. Нямах нищо против българите, но отсега нататък ще внимавам с вас, няма да ви се доверява и винаги ще имам едно наум.

    Коментиран от #115

  • 101 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    ердоган играе твърдо и сащ си го преместиха в другия крачол!турция не е икономически фактор за сащ ,но обратното не е вярно!сащ могат без турция и дори няма да усетят липсата и икономически,но за турция това ще е катастрофа.та така играе твърдо ердоган,плеска си сам шамари!

    Коментиран от #105, #107

  • 102 .....

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "Турция вън от Европа":

    Това за твое съжаление НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ
  • 103 Хасан

    2 2 Отговор
    Купувай българино турски лири. Купувай ефтино и след 1 година когато 1 лира стане 100 € ще продаваш и ще си богат. Турската лира ще е следващата световна валута, помнете ми думата. И всичко това е в резултат на неуморния турчин, който се труди с овцете денонощно. И на неуморните кадъни, които се трудят под българските шофьори на тирове, които скоро ще им плащат не в евро, а в рубли. И ще видите тогава какво ще стане. Турчинът не е мържелив. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта. Всичката тази стока след време ще е по-скъпа от златото,защото турския труд се цени.

    Коментиран от #106

  • 104 Мехмед

    2 4 Отговор

    До коментар #97 от "турските":

    ДПС беше клон на БСП. Сега не знам точно към кои са и не ме интересува. Тя се води турска, но не е. Тя просто беше , за да събира гласовете на турците, защото мисля, че бяхме 700 хил. в България. Аз никога не съм гласувал за ДПС или за който и да е. Само един път за Първанов.

    Коментиран от #108

  • 105 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #101 от "стоян георгиев":

    Следващата стъпка може да е да анулира покупката на Ф 35 или самолети Боинг ..това ще е голям удар за фондовите борси и слабото място на американската икономика...

    Коментиран от #110

  • 106 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #103 от "Хасан":

    Тая,злоба ще те убие ..дано само на себе си да вредиш и да се хвърлиш отнякъде ..
  • 107 Мехмед

    1 2 Отговор

    До коментар #101 от "стоян георгиев":

    Турция не е икономически фактор... А какво ще кажеш за БРИКС?

    Коментиран от #112

  • 108 ето заради

    4 0 Отговор

    До коментар #104 от "Мехмед":

    това казвам , че работите срещу България . готови сте масово да гласувата за партия на етнически принцип когато вие ясно , че тя ще се опита да ви противпостави на българите а не да подобри положението в България. със същият успех биха ви подтикнали към провокации които да доведат сценарий подобен на кипърският !! истината е , че не наресвате българите и европейците въобще и винаги сте готови да ни прецакате....говоря за болшинството от вас...има и свестни но дали са 10-на % не знам...така е и при шведите де
  • 109 Boxer

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "какво":

    "Тръмп започна да въвежда честна игра" , ако имаш предвид намаляване на потока от китайски стоки към америка - така е. За него е по-добре да представи положението като защита на родното призводство, отколкото китайците да го отрежат първи. Просто той ги изпревари. "Не ви искам повече китайските боклuci !" Звучи по-добре от китайското : "Не ви щем принтираните пари!" . В крайна сметка, ще се съгласиш, че никой не иска да работи за без пари. Вече става все по-важно качеството и количеството на хората, високите технологии и производството , отколкото икономиката , базирана на имидж. Ето в тази посока Тръмп изостава с десетилетия, ако не и повече. Накратко казано парите, от която и да е валута, значат все по-малко за световните сили. В това число и Китай.
  • 110 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #105 от "Хасан":

    направо ме просълзяваш от смях с тези си изказвания.самолета турция за сега ще трябва да го забрави,а неговите продажби няма да пострадат от това.има опашка от чакащи да го купят ,но сащ ще го продават само на наи-големите си приятели.израел получава ,скандинавците също,предполагам канадци ,австралиици и англичани също.такак че аводите дето го правят ще имат работа и пара бая години .може и ние да съберем парици за един два президента да си прави кефа като се пенсионира.
  • 111 дори

    1 0 Отговор
    не ми се пише надълго но по тъпо от това някой да се отказва от пазар не бях чувал...та заради това китай строи пътя на коприната...за да доставя стоки в европа получавайки напечатани евро
  • 112 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #107 от "Мехмед":

    брикс на практика не съществува.тва е пожелателна организация създадена от путин с цел да направи алтернатива на световната икономика.само да те светна че три от страните в брикс са много по-близки със сащ отколкото с русия.тва са индия,южна африка и бразилия,китаи пък за сега е икономически обвързан с европа и сащ от които черпи технологии и инвестиции и на чиито пазари продава,та брикс е само мокър сън на путин и невиждам тва да се промени,особено пък путин да командва парада.

    Коментиран от #116

  • 113 Хасан

    1 3 Отговор
    Въпроса не е да се вземе или не ..а може и трябва да се дестабилизира Уолстрийт..по такъв начин Тръмп ще изгуби изборите за сенат и ще стане патка ...повечето мислещи американци не го щат...това ще е плюс за Европа и нашия регион ..да се отърват от Тръмп който оказва натиска за дестабилизиране на ЕС...
  • 114 Хасан

    5 0 Отговор
    Две наум да имаш! Най-добре ще е за теб, да се махаш от тук! Поне ще си циганин сред своите, а не както досега циганин сред чужди! Може и помощи да ти дадат, и по цял ден да седиш и да цепиш на циганката сливата! Ако не можеш ще ти дам моята брадва да и я нацепиш!!
  • 115 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #100 от "Мехмед":

    Две наум да имаш! Най-добре ще е за теб, да се махаш от тук! Поне ще си циганин сред своите, а не както досега циганин сред чужди! Може и помощи да ти дадат, и по цял ден да седиш и да цепиш на циганката сливата! Ако не можеш ще ти дам моята брадва да и я нацепиш!!
  • 116 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "стоян георгиев":

    Стояне ,не разбирам защо си за това Сащ да бъде единствената сила която да контролира света ...нека да има многополюсен свят..нека ЕС да не бъде сателит а алтернатива ,нека Русия да си е алтернатива ,нека Китай да е алтернатива ...ако САЩ еднолично се разпорежда то тогава един бунак като Тръмп ще рекетира и Европа ,ще иска хаос в Близкия изток ,ще шамароса и съюзници..

    Коментиран от #126

  • 117 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #97 от "турските":

    Крим е бил руски ????но има международни договори с който Крим беше украински..колкото за Кипър ...Кипър е страна с гаранти Англия,Гърция и Турция ..Гърците нарушиха договора и почнаха да убиват и гонят турци ...и Турция влезе за да донесе мир ..и вече 40 г има мир на острова..Северно Кипърска Турска Република не е турска а е отделна република с парламент,президент,правителство

    Коментиран от #118, #119

  • 118 Салам Алеко

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "Хасан":

    Айде боклук, стига наглася историята както си искаш? Няма пак да ти изнасям лекции, ще ти дам един мир, и една тояга!
  • 119 Салам Алеко

    3 0 Отговор

    До коментар #117 от "Хасан":

    На Кипър, внесохте и 600 000 овце, нали?
  • 120 Ами

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    А ти като проститутка евтина защо не се определиш най накрая българите или турците ще поддържаш ? Или тролската натура гледа само там където има изгода?
  • 121 ЕХА

    2 0 Отговор
    на снимката виждам един материал от селиметя се здрависва с Ердоган, само че погледа на Шефа не е много приветлив..Охраната казва на циганина-шефа няма дребни.
  • 122 По най яко

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "oще по яко":

    Ако си залог2л апартамент за 100 000 а ди взел 100 000 000 на кой е проблема
  • 123 Сезгин

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Мехмед":

    Ето на това му се вика турски мурафети. Няма нищо вярно от това, което си написал. Не ние сме ваши врагове, а вие сте наши врагове и мислите само зло на всички хора в България и на цялата ни Родина.
  • 124 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ибрям Айлях":

    Еднократно ще ги оправи... :-)))
  • 125 Boxer

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "хи хи":

    На кой разчиташ да ни пази границите ? На войската от бременни генерали ? Сега още ли ти е смешно ?
  • 126 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #116 от "Хасан":

    хасанчо еднополюсен е света само в главата ти.света е многополюсен .ако не беше такъ да не мислиш че ердоган можеше да ги приказва тия и да ги прави?я си спомни през соца дали някои лидер да речем на полша или на унгария можеше да се държи със ссср така както го прави ердоган със сащ?
    европа си е друг свят от сащ .имаме различни закони ,наша си икономика наш си живот.ето сега ес и тръмп са на абсолютно различни мнения по хиляди въпроси много от които изключително важни.аз знам къде ти е болката на теб и останалите мишчици.искате да няма единство сред демократичните страни ,за да може да удрят по масата разни диктаторчета.за да може султана ви да изпълзи от дупката си и да налага османски стандарти!!!!само обаче да ти кажа хасанчо ако тва някога стане наи-сериозно ще пострадаш ти и кликата клепоушковци дето стоите зад въпросния султан,щото вие сте само тор необходима за неговия цъвтеж!!!!запомни го хубаво тва дето ти писах и някога ако се сбъдне да имаш възможно спокоино да се обесиш заради тъпотиите дето си мислил .
  • 127 Абдаллах

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ибрям Айлях":

    Aха....и Йоджалан....да ???????
  • 128 Сезгин

    5 2 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    Защото турска етническа партия е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА затова. Или викаш то тук в БГ може щом е във ваш интерес, ама ако това същото го поискат българи в Турция тогава няма да може така ли? Ей на това му се вика турска правота.

    Коментиран от #129

  • 129 Мехмед

    1 2 Отговор

    До коментар #128 от "Сезгин":

    Ти пък от коя дупка изпълзя? Защо има кюрдска партия в Турция? Ако има достатъчно българи в Турция разбира се ще има и партия, която да ви защитава интересите. ДПС не защитава турските интереси. Това са някакви продажници от ДС, затова никога не гласувам. Избирайте си вие кой да ви краде. Един път само съм гласувал за президент. Тогава Първанов ми се видя добър и честен.
  • 130 урко

    4 0 Отговор
    Положението с лирата е същото като с лева през 1997г., изкуствено обезценяване с цел бутане на неудобното правителство. шорош и сие го могат.
  • 131 Абдаллах

    3 2 Отговор
    Ма на тая снимка R-доганя нещо много уплашен изглежда..
  • 132 за смях

    0 2 Отговор
    освен "бихлибидито" й, турция нищо друго не може да играе
  • 133 свободно мислещ

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Лъже-хасан.Защо се криеш под това име излез като мъж с истинско име.джендър ли си?
  • 134 свободно мислещ

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Мехмед":

    Мехмет ти сега ли разбра че са врагове на Турция.но до 10 г.ще бъде друго.то и ББ.говореше едно но сега клекна.повярвай с нас е всевишния.един журналист каза Турция е обречена на величие.

    Коментиран от #135

  • 135 свободно мислещ

    1 1 Отговор

    До коментар #134 от "свободно мислещ":

    Мехмет ти сега ли разбра че са врагове на Турция.но до 10 г.ще бъде друго.то и ББ.говореше едно но сега клекна.повярвай с нас е всевишния.един журналист каза Турция е обречена на величие.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: