15 Август, 2018 08:25 7 449 11

Италия не заспа след трагедията в Генуа (СНИМКИ)

  • генуа-
  • италия-
  • моранди-
  • мост-
  • срутване

Частично срутилият се мост "Моранди“ ще бъде напълно разрушен

Италия не заспа след трагедията в Генуа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Потвърдена е смъртта на 39 души в срутването на моста край италианския град Генуа, съобщи агенция АНСА, цитирайки вътрешното министерство, предаде DPА.

Сред загиналите има три деца на възраст 8,12 и 13 години. Други 16 души са ранени при срутването на 100-метров участък на моста "Моранди".

Италия не заспа след трагедията в Генуа (СНИМКИ)

Италия не заспа след трагедията в Генуа (СНИМКИ)

Спасителните служби продължават да работят по изваждането на оцелели изпод развалините. При срутването на моста около 30-35 коли и няколко камиона паднаха от височина 45 метра върху река, железопътна линия и складове.

Български шофьор на ТИР е оцелял по чудо при срутването на моста в Генуа. Камионът му е паднал в отворилата се бездна след срутването на виадукта на магистрала А-10, но останал жив, съобщава Genova Today.

Същото се е случило и с още един тираджия – хърватин. Веднага след инцидента двамата шофьори оставили превозните си средства и започнали да помагат на спасителите, допълва изданието.

Министърът на транспорта Данило Тонинели съобщи, че е стартирана процедура за отменяне на концесията на компанията оператор на автомагистралата. Той подчерта, че държавата ще иска да наложи на "Аутостраде пер л'Италия" значителни финансови санкции, които може да стигнат до 150 милиона евро, съгласно концесионния договор.

Според министъра ръководството на компанията трябва да подаде оставка. Тонинели каза още, че правителството започва инспекция на остарелите мостове и тунели в страната.

Частично срутилият се мост „Моранди“ ще бъде напълно разрушен, добави заместник-министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия Едуардо Рикси.

"Моранди“ ще бъде разрушен. Това ще доведе до сериозни последствия за автомобилното движение и до проблеми за жителите и превозвачите“, каза Рикси.

Италия не заспа след трагедията в Генуа (СНИМКИ)

"Подобен мост не може да се срути от удар на мълния, нито пък от буря. Виновните трябва да бъдат намерени“, подчерта зам-министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пачо

    10 12 Отговор
    Доста хилава конструкция.
  • 2 Гост

    20 3 Отговор
    Конструкцията най-вероятно са си я сметнали доста добре и хич не изглежда хилава. По-скоро изглежда като проблем с лагерите и фиксацията на определен сегмент от моста. Явно с температурните разширения са изтървали лагерите и сегментът е загубил опора. Най-вероятно има достатъчно камери и ще се разбере до няколко дни откъде е започнал срива. Италианците са разумни хора и ще доведат нещата докрай. Това не България.
  • 3 баба

    16 2 Отговор
    Не е от тънките упори.Пропаднала е частта, която не е поддържана от нищо. Разчитала е на собствената си якост.Резонанс и бум ,долу. Странно, италианците са отлични конструктори.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Аз бре

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "баба":

    По снимки от преди тази трагедия - там си има опорна кула !
    Пише из нет-а, че няколко архитекти са предупредили че моста не е особено стабилен, и прекалено много пъти е бил ремонтиран ! Лека им пръст на загиналите, че и дечица има :(

    Коментиран от #10

  • 5 ЪРП

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "баба":

    НА БАБА ТИ...ХВЪРЧИЛОТО!!!!!
    ВИЖ, КАКВА МАСИВНА ОПОРА ИМА В СРЕДНАТА ЧАСТ НА МОСТА!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=GyO9Y89EH2Y
  • 6 779

    6 3 Отговор
    Говорим за същата Италия която е с най-силно развитата Мафия в света. За Италия в която над 80% от строителните фирми са мафиотски. За страната с една от най-скандалните магистрали в света, дето бие и Хемус. Прочетете повече. Тук говорим за пропуски в строителството, които обаче струват живота на хората.

    Коментиран от #7

  • 7 Диди

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "779":

    През 2016год.са правили ремонт.Резултатът показа колко не съвестно са си свършили работата.Някой е забогатял с парите,които са били предвидени за ремонта.Италианският Министър обвинява ЕС че не отпускал пари и т.н.Това е абсурд.Много мостове са се срутили в последните години защото нехайно работят и не ги поддържат така както трябва.
  • 8 Трифонов

    6 4 Отговор
    Италианците са същите цигани, като нас... С тази разлика, че не са имали 50 години комунизъм и са мноооого по-напред от нас в усукването на пари от еврофондове. Именно в Италия са разкрити едни от най-скандалните случаи на измами с евросредства. В сравнение с тях, ние сме безобидни джебчии...
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    Ако това беше се случило в Русия, коментарите щяха да са 100, едни щяха да се радват, че са умрели "рушняци и пияни мужици", други щяха да да плямпат, че в Русия са "неможачи4, че русия е кочина и т.н.
  • 10 kamelia

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аз бре":

    Kak mojee taka Kakvisa tiqq arxitektii mnogo narott zagina kaka moje danee nestabilenn Ot tam minavat stoticii koli ii mnogo narott Boklucii takivaa sa sichki kmetovee
  • 11 Българче

    0 0 Отговор
    Майко мила. . .срам ме е да чета
Новини по държави: