Last news in Fakti

15 Август, 2018 08:39 4 240 29

Путин: Искам среща с Ким Чен-ун

  • владимир путин-
  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • русия

Руският президент вече е готов да се срещне лично с лидера на Северна Корея 

Путин: Искам среща с Ким Чен-ун - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин е изразил готовност да се срещне лично с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, съобщи държавната агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

Путин заявява това в телеграма до Ким по случай отбелязваното на 15 август освобождение на двете Кореи през Втората свободна война.

"Готов съм да се срещна с Вас в най-скоро време за обсъждане на актуални въпроси от двустранните отношения и важни регионални въпроси", се казва в телеграмата. В нея Путин заявява още, че отношенията между Русия и КНДР са с "приятелски и конструктивен характер" и изразява увереност, че Москва и Пхенян ще могат "да развиват взаимноизгодно сътрудничество, включително осъществяване на тристранни програми с участието на Русия, КНДР и Република Корея".

Путин: Искам среща с Ким Чен-ун

По-рано Путин отправи покана към Ким да посети Русия. Според руския президент лидерът на КНДР може да дойде на Източния икономически форум през септември във Владивосток, но може да направи и отделна визита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Толбухин

    19 15 Отговор
    Фронтът на ТСВ се оформя Русия, Китай, СК, Турция, Иран, Индия, Белорусия... срещу сащ/нато. Някъде към 500млн. са очакваните жертви.

    Коментиран от #15

  • 2 onq s konq

    10 35 Отговор
    След статията "Мащабни преговори между САЩ и СК",логично е да следва "Искам среща с Ким Чен Ун".Явно Путин усеща че СК от "наше куче" става "чуждо куче",но за жалост НЯМА КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИ на Ким предвид жалката си икономика в сравнение със богата Америка .От друга страна ЕС и особено ЮК задължително също ще обърнат специално внимание на икономическите си отношения със СК,така че въпросният разговор се оформя като "леко излишен":)

    Коментиран от #4, #19

  • 3 гост

    11 35 Отговор
    Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак … Кой го брига джужето за слива ...
  • 4 Borislav Popov

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    С Корея не може крачка да направи без разрешението на Китай /съответно и Русия/ . Тази история с кучета я разправяй на някой други. По скоро това е политически ход. Бай дони многократно заявява че разчите Путин да разреши кризата на краварите с корейците .Сега е момента от една страна да удари едно рамо на бай дони /според зависи / - и от друга страна да подкрепи официално С Корея.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    8 23 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Не знам що си мислиш че СК има някакви зависимости от Русия,но най-вероятно поради тайнствени нашепвания на русофилията в теб.Което пък ти пречи да виждаш ОЧЕВИДНОТО-че СК ще се обедини с ЮК НАЧЕЛО С ПРО-ЗАПАДНО УПРАВЛЕНИЕ.Което на практика значи,че колкото в момента ЮК не може да "прави крачки" без Русия,толкова и БЪДЕЩА ОБЩА КОРЕЯ няма да може:)И разберете го най-после:НЕ ОРЪЖИЯТА,А КАПИТАЛИТЕ ПОБЕЖДАВАТ в тоя свят!

    Коментиран от #7

  • 6 Говедар

    28 6 Отговор
    Ще стане страшно за краварите. Сега Путин ще даде на Ким нови хиперзвукови технологии за ракети и САЩисаните ще ги налегне ужасът.

    Коментиран от #14

  • 7 Borislav Popov

    30 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ако не бяха Русия и Китай - С Корея нямаше да издържи толкова години на изолация . А и при всяка заплаха спрямо тях Русия и Китай са заставали зад тях. Руски танкери са доставили гориво на Северна Корея поне три пъти през последните месеци чрез прехвърляне на товари в морето.Ройтерс съобщи през септември, че севернокорейски кораби плават директно от Русия за КНДР.Съответно при всяко присъствие на краварски самолетоносач край бреговете на ЮКорея - Русия винаги е била на близо със свои кораби .
  • 8 любопитен

    28 3 Отговор
    Коньо, остави СК! Кажи сега, като се разхождахте с твоя приятел в градинката и като срещнахте други двама джендъри, какво стана?

    Коментиран от #9, #11, #26

  • 9 Borislav Popov

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    Става циганско кълбо от четирима .
  • 10 Преброяване на бесните язовци

    3 28 Отговор
    Хахах късно е путьо за Ким. Чичо Дони го прикотка докато ти дряма, а ерГРУХан ти правеше бибитки. Внимавай обаче че и Лукашенко се ослушва...
  • 11 onq s konq

    5 25 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    А какво става когато двама русофила срещнат двама турчеещи роми - двама русофила със зачервени сфинктери.

    Коментиран от #13, #27

  • 12 толерантен

    22 2 Отговор
    И друго - сащ могат да му предложат джендарлък, "бежанци", гмо-, хероин от Афганистан, демократичен, втечнен газ от Русия... демоНОкрация, приватизация...
  • 13 любопитен

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Нямам представа, аз не съм разказвал такива неща! Ти разказа за гейовете в градинката! Що бягаш от въпроса с въпрос? Срам ли те е от случилото се? И ми е през някъде за срещи между русофили, роми и други разни гаджали!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Толбухин":

    А защо слагаш Индия в тази група. Индия е по-скоро прозападно настроена. Във всеки случай не виждам как Индия ще стане съюзник на Китай. Двете държави имат стара вражда и съперничество. И каква полза би имала Индия да влиза в конфликт със САЩ и НАТО?

    Коментиран от #21

  • 16 kjl

    15 0 Отговор
    Глупостите на Тръмп създават непредвидими и неочаквани съюзи! Новият световен ред няма да се хареса на паразитите в неговата страна които живеят на гърба на останалият свят, мамени чрез фалшивият виртуален долар.
  • 17 Иванов

    0 5 Отговор
    Не с Ким трябва да се срещне Жужич, а с бай Ой. Да му намести чивиите!
  • 18 Иванов

    5 2 Отговор
    И кметът на Симитли ще свърши работа. Я Бойо какъв образцов стана.
  • 19 урко

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    ...НЯМА КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИ на Ким предвид жалката си икономика в сравнение със богата Америка

    Да, богати, ама на кредит, не знам как се пише точно 20 трилиона. Южната Корея пък има само 300 000 000 000 долара дълг.
    И когато имаш да връщаш пари, а не можеш, трябва да се сбиеш, по най- народно казано, но има опасност и да ти избият зъбите.
  • 20 Гост

    2 3 Отговор
    Няма нищо вечно. Губят Северна Корея, печелят Турция , За тсв не знам, но може да има пък мирно преразпределение на сферите на влияние за следващите 30-40 години
  • 21 Санчо

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Наричат се многовекторни сьюзи. Да оставим настрана милионите избити сандокановци. Да допуснеш икономическа диктатура на САЩ вьрху пр. Китай значи да се подчиниш. Ганди отказва дипломатично. При заплаха от военен конфликт вземаш страна на този който не поддьржа конкурента ти пр. Пакистан. И тьй, затова от близкото минало до сега дьржавите не се подчиняват отвьн, а се овладяват отвьтре, пр. Бьлгария.

    Коментиран от #25

  • 22 той е дяволско изчадие

    3 9 Отговор
    Никакъв фронт на ТСВ няма. Нека не забравяме, че Путин е юдеин по майчина линия. Ако погледнете колко проеврейски закони е подписал, свят ще ви се завие. В същото време 20 000 000 (МИЛИОНА) Руснаци, тоест славяни са ПОД прага на бедността. Всички ветерани които НЕ са юдеи са оставени да умират в пълна МИЗЕРИЯ! С пенсионерите същата история. Хабатисти незаконно отнемат имущество на Руснаци, отнемат деца (насилствена асимилация) за осиновяване на бездетни юдеи (дано всички станат такива), докато в Донбас се избиват се засичат разговори между Русия и Украйна на иврит, над 20 000 са тотално осакатените мъже и младежи доброволци в Донбас и никой от тяй не получава дори еднокрантан държавна помощ. Юдейското изчадие Путин ПРОДАДЕ ОГРОМНИ северни територии на Китай. Беларус и Казахстан, скоро и други виждат крайната цел и вече се отдръпват. Помнмят еврейският погром над Русия наречен Велика Отечествена Война!

    Коментиран от #23

  • 23 урко

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "той е дяволско изчадие":

    ... над 20 000 са тотално осакатените мъже и младежи доброволци в Донбас и никой от тяй не получава дори еднокрантан държавна помощ....
    Само дето Русия изплаща пенсиите в Донбас и Луганск.
  • 24 гост

    1 7 Отговор
    Да очакваш че Китай или Индия ще тръгнат срещу Запада значи или че чавка ти е изпила мозъка със сламка или че просто си обикновена промита съветска подлога ...
  • 25 123

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Санчо":

    Е, то точно Китай поддържа Пакистан. САЩ също, но Китой повече. Примерно китайците много помагат на Пакистан за ядрената им програма.
  • 26 Как какво е станало?

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    Направили са четворка!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Анатоли 73

    1 0 Отговор
    Русия загуби хиляди свои синове за да ни освободят от османско робство Ердоган много пъти споменава че Варна Кърджали Хасково и Лудогорието са част от османската империя и ако реши да си ги вземе повярвайте че Баи ви Дончо тоест ТРЪМП и Америка няма да си
    Мраднат пръста кои ни знае че сме живи тогава вие които оплювате Путин и Русия толкова щее я заобичате
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания